«زهرایی» معتقد به کار سنجیده و پخته بود

خبرگزاری شبستان: مستغنی یزدی با بیان اینکه محمد زهرایی عشق، علاقه و دقت ویژه ای داشت، گفت: ایشان آنقدر روی کتاب کار می کرد تا به اندازه مولف بر روی کتاب احاطه پیدا کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، دهمین نشست تاریخ شفاهی کتاب امروز، هفتم تیر با حضور مهدیه مستغنی یزدی،صاحب امتیاز نشر کارنامه و همسر محمد زهرایی و روزبه زهرایی، مدیر نشر کارنامه و فرزند محمد زهرایی در سرای اهل قلم برگزار شد.

 

مهدیه مستغنی یزدی، صاحب امتیاز نشر کارنامه در این نشست گفت: 4 سال به همراه دو بچه هفته ای 3-4 روز به وزارت ارشاد می رفتم تا بتوانم مجوز نشر بگیرم اما نتیجه ای نگرفتم،. در مراسمی به دنبال رییس جمهور وقت آقای رفسنجانی رفتم و ایشان را صدا زدم. همراهان ایشان گفتند که چه می خواهی؟ گفتم مشکلی دارم. یکی از اعضای فرهنگی تلفن من را گرفت و یک هفته بعد آقایی تماس گرفتند و گفتند برادر حسین هستم و در روز جمعه در طبقه سوم وزارت ارشاد با من قرار گذاشتند.

 

مستثغنی یزدی ادامه داد: در آن جلسه سوالات زیادی از خانواده ام و حتی از دوران دبیرستان خودم پرسیدند. گفتم شوهرم اگر سیاسی بوده، زندانی اش را کشیده است و این مسئله نباید مانع گرفتن مجوز نشر برای من شود. ما عاشق کتاب و نشر هستیم. بعد از یک مدت به من گفتند که بیا و اسم نشر را انتخاب کن. سپس مجوز را به من دادند و من آن را در اختیار آقای زهرایی قرار دادم. اینگونه شد که مجوز نشر کارنامه را گرفتم.

 

وی با بیان اینکه محمد زهرایی علاقه، عشق و دقت ویژه ای داشت، عنوان کرد: محمد به کارش خیلی عشق می ورزید و دوست داشت کارهایش سنجیده و پخته باشد. آنقدر بر روی کتاب کار می کرد تا به اندازه مولف روی کتاب احاطه پیدا می کرد. بسیار کتاب را بالا و پایین می کرد. محمد اساسا آدم عجولی نبود.

 

صاحب امتیاز نشر کارنامه در مورد همکاری خود و فرزندانش با محمد زهرایی اظهار داشت: من بچه ها را به کار می گرفتم. زمانی بخش کتاب دست من بود و مزدی برای بچه ها تعیین می کردم. من برای بچه ها حقوق در نظر گرفته بودم. زهرایی از من حساب و کتابی نمی کرد و من چیزی به نام حقوق برنمی داشتم. همیشه مهم این بود که حقوق کارکنان عقب نیفتد و چک هایمان پاس شود.

 

مستغنی یزدی در مورد شهر کتاب کارنامه خاطرنشان کرد: زهرایی لوازم التحریر و هر کالایی که به فرهنگ ربط پیدا می کرد را به شهر کتاب اضافه کرد. به خاطر همین در اتحادیه شمیرانات مورد اعتراض واقع می شدیم و زهرایی می گفت که تمام اینها کالای فرهنگی هستند.

 

وی در مورد مالیات نیز تصریح کرد: شهر کتاب کارنامه، مالیات می دهد. من با ممیزها صحبت می کنم و آنها هم قبول دارند که کالاهای ما فرهنگی هستند، حتی ممیزها می گویند با این فضا و این تعداد جوانی که شما شاغل کردید نه تنها نباید از شما مالیات گرفت بلکه باید به شما جایزه هم داد.

 

 

کد خبر 638352

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha