به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، کمال اکبری، کارشناس معارف در نشست تخصصی دین و رسانه که شامگاه یکشنبه در دانشکده خبرگزاری فارس برگزار شد با اشاره به اینکه امروز ما با چالشهای مفهومی در بحث دین و رسانه مواجه هستیم اظهار داشت: دین در فهم رسانهای با ما فرق میکند، در اصل غرب بیشتر در رسانه به دنبال اخلاق است و نگاه نسبی به دین از منظر اهالی رسانه در دیدگاه آنها کاملا متفاوت است.
وی ادامه داد: ما در برهههای زمانی مختلف شاهد سوء استفاده از دین در برخورد با رسانه هستیم، این امر در قبال رسانه هم رخ داده است و برخی از ابزار رسانه برای توجیح اعمال غیردینی خود استفاده نادرست کردهاند، بنابراین باید این نکته را گوش زد کنیم که رسانه ما امروز باید از دین حمایت کند.
کارشناس معارف با بیان اینکه نرسیده به نقطه اشتراک در بحث نظریات سامان ده رسانه امری آسیبزا خواهد بود خاطرنشان کرد: نرسیدن به نقطه نظر مشترک یک ضعف به شمار میآید، ما هنوز در حوزه دین هم نتوانستیم مسئله شناسی داشته باشیم، ما برای این کار به نیروی انسانی نیاز داریم که هنوز گرفته نشده است.
اکبری تاکید کرد: امروز جوانان ما بیش از حد معمول وقت خود را صرف حضور در فضای رسانهای دنیا میکنند، این در حالی است که این کار غلط است و ما با دیدن این امر در جامعه باید بگوییم که نتوانستهایم سواد رسانهای را به مردم بیاموزیم.
کارشناس معارف یادآور شد: در حال حاضر یک جوان ما معمول وقتی که برای حضور در یک شبکه اجتماعی یا فضای رسانهای اعم از صوت و تصویر خرج میکند بین چهار الی پنج ساعت است، این در حالی است که ما در این شرایط با چالشهای دین و رسانه هم روبرو هستیم.
اکبری با بیان اینکه حل این چالشها نیازمند حضور علمای حوزه و دانشگاه است، تصریح کرد: اگر چالشهای پیش رو رسانه و دین مشخص شود بسیار مفید خواهد بود، بنابراین کمک اساتید میتواند ما را با یک برنامه و تعریف مشخص از این دو مقوله مواجه کند.
وی در پایان گفت: ما باید به دنبال ایجاد یک مدینه فاضله رسانهای دینی باشیم، در این راستا تمامی اهل علم باید در این زمینه حضور پیدا کنند، البته ئنباید فراموش کرد که اهالی رسانه هم میتوانند به این امر کمک شایانی نمایند.
نظر شما