جهشی از محرومیت تا توسعه و بالندگی/خودباوری کانون های مساجد رونق فرهنگی را به روستاهای کشور بازگرداند

خبرگزاری شبستان: امروز پس از گذشت بیش از ۲ دهه از عمر با برکت مصوبه شماره ۳۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی و شکل گیری کانون های فرهنگی هنری در جوار مساجد، شاهد ابتکار، خودباوری و رونق بخشی این مراکز تاثیرگذار در حوزه توسعه فرهنگ در مناطق روستایی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، به برکت این حرکت فرهنگی ثمربخش، امروز روستاهای دورافتاده ایران اسلامی از محرومیت فرهنگی فاصله گرفته و با بهره گیری از سرمایه عظیم نیروهای جوان در کنار تجربیات پیشکسوتان و در سایه ارشادات ائمه جماعات، جهشی قابل ملاحظه و همطراز با شهرها در اجرای برنامه های مهم فرهنگی داشته اند که میزبانی کانون های مساجد روستایی از برنامه های ملی گواه این ادعاست.

 

شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 72 طی مصوبه شماره 302 به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ماموریت داد تا در راستای مبارزه با تهاجم فرهنگی دشمن و احیای نقش واقعی فرهنگی تبلیغی، با بهره گیری بهینه از امکانات و تاسیسات دولتی، اقدام به راه اندازی کانون های فرهنگی هنری در جوار مساجد نماید که امروز شمار این مراکز از مرز 22 هزار باب گذشته است.

 

روستاها که در دوران طاغوت از امکانات رفاهی و فرهنگی ابتدایی نیز محروم بودند، امروز به برکت انقلاب اسلامی که یک انقلاب فرهنگی بود، چهره مناطق روستایی در کشور به کلی دگرگون شده است و در کنار ایجاد مراکز خدماتی(آموزشی، بهداشتی، ورزشی، تفریحی) و توسعه راهها، اجرای طرح های هادی و ...، شاهد بوجود آمدن مراکز تاثیرگذار و مهم فرهنگی نظیر کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز هستیم که در توسعه فرهنگ روستاها نقش بسزایی داشته اند.

 

اگرچه هنوز مشکلات فراوانی حتی در حوزه فرهنگ در برخی از روستاهای کشور مشهود است، اما در قیاس با دوران گذشته به جرات می توان ادعا کرد که نظام مقدس جمهوری اسلامی همه همت خود را برای ارائه خدمات مختلف به ویژه در حوزه فرهنگ به مناطق روستایی که ولی نعمتان انقلاب به شمار می روند معطوف داشته است.

 

 

ستاد عالی نیز در راستای توجه به توسعه فرهنگی در مناطق روستایی، 60 درصد از کانون های فرهنگی هنری را در روستاهای کشور راه اندازی کرده است که این درصد در استان هرمزگان به بیش از 70 درصد می رسد.

 

برون سپاری آیین افتتاحیه طرح تابستانی غنی سازی اوقات فراغت جوانان «آسمانی ها» به کانون فرهنگی هنری روستایی در شهرستان سوادکوه استان مازندران از ابتکارات بدیع ستاد عالی کانون های مساجد کشور در جهت تقویت روحیه خودباوری در بین جوانان عضو کانون های روستایی است که 15 تیرماه جاری در روستای کارمزد برگزار خواهد شد.

 

 

حجت الاسلام احمد پهلوانی، مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان با بیان اینکه قریب به یکهزار باب کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد این استان راه اندازی شده است، گفت: بیش از 70 درصد از این کانون ها در مساجد روستایی فعال هستند.

 

وی با یادآوری اینکه روستا نه تنها تولیدکننده نیازهای اقتصادی شهرهاست بلکه امروز به برکت وجود مراکز فرهنگی پویا و فعال به ویژه کانون های مساجد به نیازهای فرهنگی مناطق شهری نیز پاسخ می دهد، به اهتمام ویژه ستاد عالی به روستاها اشاره کرد و افزود: ستاد عالی کانون های مساجد توجه ویژه ای به توسعه فرهنگی در مناطق روستایی کشور دارد.

 

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد استان هرمزگان ضمن قدردانی از اقدام ابتکاری ستادعالی در واگذاری اجرای آیین افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت(آسمانی ها) به کانون فرهنگی هنری روستای کارمزد شهرستان سواد کوه استان مازندران، تصریح کرد: برون سپاری فعالیت ها به کانون های روستایی موجب تقویت اعتماد به نفس و خودباوری در بین جوانان عضو کانون ها، تربیت نیروی متخصص در راستای کادرسازی برای آینده نظام، جلب مشارکت مردمی و ترویج روحیه همکاری در بین روستانشینان و همچنین شناسایی و معرفی پتانسیل و ظرفیت های مناطق روستایی خواهد شد.

 

وی در ادامه به تشریح فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی در استان هرمزگان پرداخت و یادآور شد: کانون های مساجد روستایی هرمزگان همواره در فعالیت های فاخر فرهنگی مبتکر و پیشتاز بوده اند.

 

پهلوانی، برگزاری سه دوره جشنواره سراسری سرود رضوی مساجد روستایی و 10 دوره جشنواره فرهنگی، هنری و ورزشی آسمان هستم در کانون فرهنگی هنری امام المنتظر روستای کردر رضوی شهرستان میناب و همچنین دو دوره جشنواره قرآنی مدهامّتان ویژه کانون های مساجد روستایی کشور در کانون موعود روستای روتان شهرستان سیریک را از شاخص ترین برنامه های کانون های مساجد روستایی در سطح کشور معرفی کرد.

 

 

وی افزود: اجرای طرح جامع قرآنی حفظ در روستاهای شهرستان سیریک با شرکت بیش از 160 حافظ و مشارکت شش کانون، اجرای طرح حفظ با حضور حافظینی از استان های مختلف کشور در روستای کشپیری حد فاصل شهرستان های میناب و بشاگرد، برگزاری چهار سال متوالی همایش نقش زن در تداوم انقلاب اسلامی در کانون فرهنگی هنری روستای باغگلان میناب، سوگواره کریمه اهل بیت(س) در روستای چاه خرگ منطقه شمیل بندرعباس، جشنواره کریمه آل الله کانون فرهنگی هنری فرقان بخش بنذرک، ابداع و اختراع قریب به 50 اثر نظیر پهباد در کانون روستای بازیاری میناب از دیگر دستاوردهای این حوزه است.

 

ساخت درب حرم امامین عسکریین با اعتباری صرف بالغ بر 400 میلیون تومان و درخواست برای ساخت درب حرم امامزاده سید محمد(ع) عموی بزرگوار امام زمان(عج) با پیش بینی اعتبار 600 میلیون تومان در هشتبندی و انتخاب روستای گزیر به عنوان روستای دوستدار کتاب کشور بخش دیگری از افتخارات فرهنگی مناطق روستایی در استان هرمزگان است.

 

 

گفتنی است؛ آیین افتتاحیه کشوری طرح تابستانی اوقات فراغت ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با عنوان «آسمانی ها» با حضور مسئولان کشوری و استانی (15 تیر) در روستای کارمزد شهرستان سوادکوه استان مازندران برگزار می شود.

 

 

کد خبر 639258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha