خبرگزاری شبستان- زنجان؛
بی شک مقوله فرهنگ اساس و مبنای اصلی توسعه جوامع محسوب می شود و پرداختن به این مهم نه تنها در دستور کار دستگاه های فرهنگی قرار دارد، بلکه نهادهای مردمی و اقشار مختلف جامعه بالاخص جوانان سهم عمده ای در تحقق آن برعهده دارند.
اوقات فراغت یک مقوله فرهنگی بسیار مهم تلقی می شود که بخش عمده ای از جامعه با آن در ارتباط هستند و با فرارسیدن فصل تابستان بحث اوقات فراغت علاوه بر دستگاه ها، به دغدغه خانواده هاهم تبدیل می شود.
مناطق روستایی با جمعیت بالا یکی از ظرفیت ها و پتانسیل های قابل توجه در اجرای برنامه های فرهنگی مورد تاکید هستند؛ از اینرو کانون های فرهنگی و هنری مساجد به عنوان یکی از نهادهای فعال و موثر در اجرای برنامه های فرهنگی در این مناطق محسوب می شوند.
همه ساله برنامه های اوقات فراغت با آغاز فصل تابستان در مساجد رنگ و بوی تازه می گیرد و جوانان پرانرژی با حضور در این اماکن از برنامه های قرآنی، فرهنگی، هنری و آموزشی این مراکز که به همت مدیران مسوول کانون های مساجد برنامه ریزی می شود، بهره مند می شود.
این برنامه ها مختص کانون های شهری نیست و باوجود آغاز فصل کار و تلاش در روستاها همواره شاهد برنامه های متعددی با موضوع اوقات فراغت در روستاها هستیم که این مساله بیانگر توجه به مقوله های فرهنگی و غنی سازی اوقت فراغت در روستاهاست.
کانون فرهنگی و هنری قمربنی هاشم روستای دوتپه سفلی یکی از کانون های فعال و پرشور در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری است.
روستای دوتپه سفلی از توابع شهرستان خدابنده است که در راه قیدار- ابهر قرار دارد و یک هزار و 200 خانوار در این روستا ساکن هستند.
این کانون یکی از کانون های منتخب روستایی دوستدار کتاب است که به جهت برگزاری دوره های تقویتی درسی موجب افزایش درصد قبولی دانش آموزان در کنکور می شود.
کانون فرهنگی و هنری قمربنی هاشم 550 عضو فعال دارد که با حضور گسترده اعضا در برنامه های مختلف، این کانون را به عنوان یکی از کانون های منتخب روستایی تبدیل کرده است.
مراسم افتتاحیه اوقات فراغت کانون های مساجد روستایی امروز(14 تیر) به میزبانی این کانون و با حضور هیات امنا، شورای اسلامی روستا، دهیار و اعضای کانون کلید خورد.
جمعیت قابل توجهی در محل کانون برای آغاز به کار برنامه های اوقات فراغت حضور داشتند که بیشتر آنان را جوانان و نوجوانان تشکیل می دادند.
روحیه مشارکت جمعی و صمیمت در بین اعضای کانون به چشم می خورد و همگی بی صبرانه منتظر آغاز برنامه ها بودند.
صمیمت بین هیات امنا و جوانان که به عنوان رمز موفقیت کانون قمربنی هاشم بود در فضای مسجد موج می زند.
فضای مسجد به طنین روح بخش قرآن کریم معطر شد و پس از آن گروه سرود کانون، اثر خود را اجرا کردند و صوت دلنیشن صلوات گروه را همراهی کرد.
مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان به عنوان اولین سخنران این مراسم اظهار کرد: مسوولیت توسعه فرهنگی در روستاها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ستاد عالی واگذار شده است.
مرتضی مقدمی با بیان اینکه ستاد عالی کانون های مساجد این مسوولیت را به دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان ها واگذار کرده است، تصریح کرد: تشکیل کانون در روستاها نمونه ای از عدالت فرهنگی در این مناطق است.
وی با یادآوری اینکه 60 درصد از کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان در روستاها واقع شده است، خاطرنشان کرد: اختصاص امکانات فرهنگی در کانون ها زمینه مشارکت روستائیان در فعالیت های فرهنگی را فراهم کرده است.
مقدمی ادامه داد: در راستای غنی سازی اوقات فراغت، ستادی در استان تشکیل شد و مقرر گردید علاوه بربرپایی آیین افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت در شهر زنجان، آیینی هم در یکی از کانون های فرهنگی و هنری روستایی منتخب برگزار شود.
مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان افزود: با توجه به سابقه اعتقادی، دینی و صفای باطنی که در مردم روستا وجود دارد مطمئنا پشتیبان خوبی برای برنامه های فرهنگی خواهند بود.
این مقام مسوول با بیان اینکه پایگاه های اوقات فراغت در کانون های روستایی یکی از بسترهای مناسب برای فعالیت های کارآفرینی است، گفت: حضور فعال اعضا و جوانان روستای به رشد فعالیت های فردی و گروهی در روستا کمک می کند.
در ادامه این مراسم مدیرمسوول کانون فرهنگی و هنری قمر بنی هاشم روستای دوتپه سفلی به عنوان سخنران مراسم به فلسفه تشکیل این کانون و تعداد اعضا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 550 نفر از اعضای روستا عضو کانون هستند.
جواد محمدی با بیان اینکه مراسم ویژه اعیاد شعبانیه با حضور همه ساکنین روستا در حیاط مسجد باب الحوائج و به همت این کانون اجرا شد، گفت: دعای کمیل به صورت هفتگی و با حضور اعضای کانون برگزار می شود.
وی از اجرای طرح تقویت درسی جوانان و نوجوانان روستایی در این کانون خبر داد و گفت: این کلاس ها و استقبال جوانان روستایی همراه است و همین مساله موجب شده است که آمار قبولی جوانان روستا در کنکور به طور قابل توجهی افزایش پیدا کند.
به گفته محمدی طرح توسعه و ترویج کتابخوانی با مشارکت دبیرخانه کانون های مساجد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه کانون قمربنی هاشم روستای منتخب دوستدار کتاب معرفی شده است، گفت: برنامه های اوقات فراغت در کانون با حضور 550 نفر اعضا و 12 مربی برگزار می شود.
مدیرمسوول کانون فرهنگی و هنری قمربنی هاشم ادامه داد: هدف اصلی این کانون پرداختن به مقوله تربیت در کنار تعلیم است چرا که مساجد محل مناسبی برای تربیت برمبنای آموزه های قرآنی و دینی است.
در پایان این مراسم علاوه بر تجلیل از مربیان کانون، مسوول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان از بخش های مختلف کانون بازدید کرد.
نرگس سعادتی-زنجان
نظر شما