به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، در این مراسم، با بیان اینکه از ابتدای دولت یاردهم تاکنون بیش از هشت هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار کردیم، گفت: در حال حاضر ظرفیت نیروگاه های کشور از 69 هزار مگاوات به 77 هزار مگاوات رسیده است.
فلاحتیان، از وارد مدار شدن حداقل چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید تا تابستان 97 در سراسر کشور و افزایش ظرفیت نیروگاه های کشور به بالاتر از 80 هزار مگاوات در ماه های آینده خبر داد و افزود: برای ایجاد هر یک هزار مگاوات باید حدود 40 هزار میلیارد ريال سرمایه گذاری شود.
وی از افزایش ظرفیت نیروگاه های خوزستان از 12 هزار مگاوات به 18 هزار مگاوات در دولت یازدهم خبر داد و اضافه کرد: خوزستان در حال حاضر رتبه اول تولید برق کشور را داراست و با توجه به پتانسیل هایی همچون آب، کشاورزی، زمین حاصلخیر و ... ظرفیت بسیار قابل توجهی برای توسعه، پیشرفت و اشتغال دارد.
وی با اشاره به اینکه باید نگاه مردم تغییر پیدا کند و قدرت ریسک، سرمایه گذاری و فکر کردن به تولید ثروت باید در مردم به وجود آید، تصریح کرد: هر کسی در هر نقطه از خوزستان برای ایجاد اشتغال، نیاز به برق داشته داشته باشد، فراهم می کنیم و در این زمینه مردم و مسئولان باید شرایط را برای سرمایه گذاری در استان فراهم کنند.
وی به احداث نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک اشاره کرد و ادامه داد: بعد از بررسی های صورت گرفته تصمیم گرفتیم تا نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک را با منابع داخلی احداث کنیم، تجهیزات این نیروگاه سفارش داده شده انتظار داریم این نیروگاه پیش از تابستان سال 98 وارد مدار شود.
وی ادامه داد: این نیروگاه جزو اولین نیروگاههای کشور است که دارای راندمان بالای 58 درصد است و برای اولینبار در دنیا توانستیم توریینهای گاز کلاس E با ظرفیت 160 مگاوات ارتقا ظرفیت دهیم و توان آنها را به 185 مگاوات برسانیم.
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، هم با بیان اینکه اندیمشک یکی از اولین شهرستان هایی است که از این نوع نیروگاه با تکنولوژی کلاس Fبهرمند می شود، عنوان کرد: انتظار داریم وقتی خوزستان رتبه اول تولید برق کشور را در اختیار داراست، خود نیز از آن بهرهمند شویم زیرا چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات در بحث برق تمام دستگاه های اجرایی استان باید بسیج شده و موظف هستند همکاری بین بخشی را بالا ببرند تا این نابسامانی ها و عقب ماندگی ها حل شود، اذعان داشت: خوزستان قابلیت های فراوانی دارد و قرار است نیروگاه دوم سد دز بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، به ظرفیتهای استان افزوده شود.
وی اندیمشک را برخوردار از پتانسیل و ظرفیت های بسیار دانست که در چهار راه حیاتی کشور قرار دارد و اظهار کرد: باید از پتانسیل های این شهرستان نه تنها برای ایجاد اشتغال، بلکه برای خلق سرمایه استفاده کرد و در تلاش هستیم پتروشیمی اندیمشک، شهرک کشاورزی، شیلات، بندر خشک و صنایع دستی آن را پیش ببریم.
لازم به ذکر است، این نیروگاه 451 مگاواتی با تکنولوژی کلاس F(راندمان بالا) احداث خواهد شد و شامل یک واحد گازی 307 مگاواتی و یک واحد بخار 144 مگاواتی است. میزان سرمایه گذاری این پروژه حدود 250 میلیون یورو بوده و پیش بینی می شود ظرف مدت 44 ماه تکمیل و بهره برداری شود. نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک در زمینی به مساحت 50 هکتار احداث و منجر به ایجاد 200 فرصت شغلی خواهد شد.
نظر شما