بهتر است روحانیون جوان، امام جماعت مساجد شهرهای بزرگ  نشوند

خبرگزاری شبستان: یک نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، گفت: بهتر است روحانیون جوان به عنوان امام جماعت مساجد شهرهای بزرگ مانند تهران منصوب نشوند زیرا فعالیت در این شهرها، بسیار حساس و ظریف و نیازمند دانش، تجربه و مهارت بسیار است.

آیت‌الله سیدمحمدتقی محصل همدانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: تغییرات اجتماعی، فرهنگی، علمی و سیاسی، ضرورت گریزناپذیر هر جامعه‌ای است که همه به ویژه مسئولان و مدیران باید با توجه به آن برای حال و آینده هر جامعه‌ای، تصمیم‌گیری کنند.

 

وی افزود: انقلاب‌ها موجب بروز تحولات بنیادین و شکل‌گیری مراکز، نهادها و سازمان‌های تازه می‌شوند و مردم نیز بر این اساس، اقدامات و فعالیت‌ها خود را طراحی می‌کنند و پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ از این موضوع، مستثنی نیست و از آغاز تاکنون شاهد ظهور دگرگونی‌های گسترده و مهم در اقبال یا ادبار مردم به مراکز و نهادهای مختلف به ویژه مساجد بوده‌ایم.

 

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: مساجد با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، کاکردهای دوران حکومت پیامبر اسلام (ص) را پیدا کردند و به محل اصلی بسیاری از رویدادها و تحولات کشور مبدل شدند.

 

وی با اشاره به شکل‌گیری کمیته‌های انقلاب اسلامی از مساجد، اضافه کرد: این خانه‌های خدا در دوران دفاع مقدس نیز نقش اصلی را در جذب، آموزش و تدارک جبهه‌ها داشتند، به طوری که شاید بتوان گفت اگر مساجد نبودند، موفقیت ما در دفاع مقدس کمتر می‌شد.

 

قائم مقام سابق سازمان بازرسی کل کشور، گفت: استقبال مردم از مساجد با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و احیای نقش اصلی این خانه‌های خدا هر روز بیشتر شد و به همین دلیل امام خمینی (ره)، مساجد را سنگر نامیدند و این موضوع در دوران دفاع مقدس نیز با قوت ادامه یافت.

 

تاکید امام خمینی (ره) بر مدیریت جامعه بر مبنای قانون

محصل همدانی با اشاره به تاکید امام خمینی (ره) بر مدیریت جامعه بر مبنای قانون، بیان کرد: با استقرار و تثبیت نهادها و سازمان‌های حکومتی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل مراکز آموزشی، قرآنی، فرهنگی و اجتماعی جدید، به تدریج مساجد، محوریت خود را از دست دادند و این موضوع بر شمار نمازگزاران این خانه های خدا اثر گذاشته است، که البته طبیعی است.

 

وی خاطرنشان کرد: برگزاری نمازجماعت و تدریس معارف دینی در مدارس و اقامه نماز در ادارات به نوبه خود موجب کاهش حضور مردم به ویژه نوجوانان و جوانان در مساجد شده است، این موضوع به معنای کاهش تمایلات دینی یا انقلابی مردم نیست بلکه برخی مراکز جایگزین مساجد شده‌اند.

 

تولیت حوزه علمیه امام زمان (عج) گفت: اشتغال مضاعف افراد برای کسب درآمد نیز دلیل دیگری برای فرصت نیافتن افراد برای حضور در نماز جماعت و برنامه‌های مساجد است، این وضعیت نیز ارتباطی با استقبال مردم از دین و انقلاب اسلامی ندارد، همانطور که برخی از مساجد هم با استقبال پرشور جوانان و تحصیل کرده‌ها روبرو هستند.

 

 

محصل همدانی بیان کرد: برخی ائمه جماعات جوان نسبت به استقبال مردم از مساجد و جلسات دینی دچار ناامیدی  شده‌اند و این موضوع را بارها با من نیز مطرح کرده‌اند، به این افراد می گویم که این باور آنان، نادرست است و باید با افزایش دانش و اطلاعات دینی، روانشناسی، جامعه‌شناسی و تاریخی، خود را آماده پاسخگویی به مردم به ویژه نوجوانان و جوانان کنند.

 

وی گفت: بهتر است روحانیون جوان به عنوان امام جماعت مساجد شهرهای بزرگ مانند تهران منصوب نشوند زیرا فعالیت در این شهرها بسیار حساس و ظریف و نیازمند دانش، تجربه و مهارت بسیار است و مطئنا مرکز رسیدگی به امور مساجد به این موضوع توجه دارد و در انتخاب ائمه جماعات، دقت کافی دارد.

 

 

 

کد خبر 640458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha