۱۰ درصد شهر طوس هویت تاریخی دارد

خبرگزاری شبستان:شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه ۳هزار و ۴۰۰ هکتار محدوده طوس به شهر مشهد الصاق شده است، افزود: فقط ۱۰ درصد شهر طوس هویت تاریخی دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، سعید اکبریان شهردار منطقه ۱۲ مشهد امروز( ۱۸ تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت ۱۹ تی سالروز دستور مقام معظم رهبری برای احیای شهر تاریخی طوس گفت:مدیریت شهری از زمانی که این محدوده وارد منطقه شهری شده بار مسئولیت را در راه آبادانی طوس به دوش می کشد و این شهر تاریخی بیش از ۷ هزار سال سابقه تمدنی و ۳ هزار و ۲۰۰ سال هم سابقه مدنیت دارد.

 

وی افزود: طوس در بستر رود خروشان کشف رود و در بین دو رشته کوه هزار مسجد و بینالود شکل گرفته است، این نقطه از حوالی قوچان تا جاده سرخش به طول ۲۰۰ کیلومتر به عنوان دشت طوس شهرت داشته که کانون این مکان شهر طابران بوده که اکنون به عنوان شهر طوس از آن نام برده می شود.

 

اکبریان با اشاره به اینکه بعد از صدور فرمان رهبر معظم در رابطه با احیای این شهر شورای احیای طوس در سطح ملی شکل گرفت، اظهار داشت:احیای یک شهر تاریخی و برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز نیار به قدرت اجرایی دارد که بواسطه این موضوع شهر طوس به مشهد الصاق شد.

 

شهردار منطقه ۱۲ با بیان اینکه فقط ۱۰ درصد از ۳ هزار و ۴۰۰ هکتار محدوده الصاقی طوس به مشهد هویت تاریخی دارد، ادامه داد:دلیلی اصلی واگذاری محدوده طوس به شهرداری مشهد کنترل و نظارت بود که طبق قانون اگر محدوده ای به شهر الصاق شود دولت موظف به ارائه طرح تفضیلی است اما دولت تا کنون این کار را انجام نداده است.

 

وی مردم را صاحبان و حافظان اصلی شهر تاریخی طوس دانست و افزود:از زمان الصاق شهر طوس به محدوده مشهد که تیرماه ۹۲ بود مدیریت شهری ۳۵ میلیارد تومان را در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و نظارت بر ساخت و سازها هزینه کرده است که ۱۳ هزار و ۳۰۰ اصله درخت، ۳۶۶ هزار بروته گل و گیاه کاشته شده و ۱۵۸ هزار متر مربع از معابر زیرسازی و آسفالت گردیده است.

 

اکبریان با اشاره به اینکه از سال ۹۲ که طوس به محدوده شهری الصاق شده افزایش بافت پر نداشتیم، اظهار داشت:اعتقاد داریم اگر طوس بخواهد احیاء شود باید همه دستگاهها همگام باشند ضمن اینکه تمام دستگاههای دولتی وظیفه دارند در امر احیای طوس تلاش کنند.

 

شهردار منطقه ۱۲ با انتقاد از اینکه برای حفاظت از آثار تاریخی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده نشده و به شهرداری هم اجازه ورود به این بخش داده نمی شود، گفت:کمیته نجات طوس در اسفند سال گذشته شکل گرفت که مهمترین دستاورد این کمیته تا کنون ایجاد همدلی واتحاد بین دستگاهها و تقویت باور ما می توانیم برای مسئولان، نخبگان و مردم بوده است.

 

وی با تاکید بر اینکه وجود طرح تفضیلی شرط لازم برای احیای طوس است اما قبل از اجرای آن نیازمند سند راهبردی هستیم تا وظیفه همه دستکاهها در مورد شهر طوس مشخص شود، افزود:در شهر طوس ۳۰۰ هکتار بافت روستایی، ۳۶۰ هکتار عرصه تاریخی و الباقی باغات فعال و غیر فعال و اراضی کشاورزی هستند.

 

اکبریان ادامه داد: در حوزه زیباسازی آثار تاریخی ثبتی شهر طوس تا کنون میراث اجازه ورود به آنها را نداده است ولی اعلام آمادگی کردیم که اگر میراث همکاری داشته باشد می توانیم حایت های خوبی داشته باشیم.

کد خبر 640589

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha