به گزارش خبرگزاری شبستان، پایگاه اینترنتی لوبلاگ در گزارشی نوشت: شهروندان جهان عرب در نیم دهه گذشته آسیب های بسیاری دیده اند و جنگ احتمالی دیگر، منطقه را نابود خواهد کرد. جنگ یمن، تحریم اقتصادی و سیاسی قطر توسط عربستان و بی ثباتی ناشی از آن، به شدت برنامه های امیدوارانه عرب برای رشد اقتصادی، نوآوری، کارآفرینی و اشتغالزایی را تحت تأثیر قرار داده است.
همانطور که جوانان عرب بیشتر به دنیای دیجیتالی متصل می شوند، به آینده امیدوارتر، و از حاکمان مستبد و کلپتوکراسی (سیستم دزدسالاری) آنها ناامیدتر می شوند. رژیم های عرب به سرعت مشروعیت خود را از دست می دهند و بیکاری جوانان به شدت افزایش میابد.
ترکیبی از سرکوب، کلپتوکراسی و بیکاری قطعا آنها را بار دیگر برای آغاز یک بهار عربی دیگر و شاید خشونت آمیزتر عربی به خیابان ها خواهد کشاند.
دستیابی به اهداف گزارش سالانه توسعه انسانی عربستان (AHDR) در سال 2016 همچنان در حد یک رویا باقی مانده است. حتی سه مسئله آزادی، توانمندسازی زنان و دانش که در اهداف این گزارش مربوط به سال 2002 ارائه شده بود، هنوز تحقق نیافته است.
در عوض عربستان سعودی این بار با هدف قرار دادن همسایه کوچک خود قطر، به بدبختی بی پایان جهان عرب کمک می کند.
عربستان سعودی، مصر، بحرین و ابوظبی مبلغ هنگفتی را برای خرید تسلیحات می پردازند، اما خبری از سرمایه گذاری در بخش های کارآفرینی، آموزش های مفید، نوآوری و یا ایجاد فرصت های شغلی نیست.
آنها، جوانان، آزادی ها برای نوآوری، و سرمایه گذاری برای ایجاد استارت آپ های خلاقانه را نادیده می گیرند. نرخ بالای بیکاری، فقدان اشتغال، فقر و ناسازگاری رژیم با این مسائل در حال تخریب پتانسیل های جوامع عربی - به ویژه جوانان - است.
در حقیقت، در دوره بین گزارش های سالانه توسعه انسانی عربستان از سال 2002 تا سال 2016، سرکوب، نقض حقوق بشر و فقر در اکثر کشورهای عربی، از جمله مصر، بحرین و عربستان سعودی، به طور چشمگیری افزایش یافته است. ائتلاف به رهبری عربستان سعودی با ادعای جعلی مبارزه با حوثی ها و ایران، یمن را تخریب کرده است.
با توجه به نرخ بیکاری جوانان عرب که از 15 تا 70 درصد متغیر است، رژیم های مستبد که مثلا در مبارزه با تروریسم با آمریکا همکاری می کنند، باید درک کنند که سرمایه گذاری روی جوانان می تواند پادزهری برای رادیکالی شدن، ایدئولوژی های افراطی و حتی افراط گرایی خشونت آمیز باشد.
نظر شما