به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر مسعود سلطانیفر، وزیر ورزش و جوانان امروز در شصت و هفتمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان گفت: مدلهای مختلفی در دنیا برای پیگیری و حل مشکلات جوانان وجود دارد و شاید در سال 89 بررسی های مختلفی که در مورد ادغام دو سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان صورت گرفت یک مدل رایجی بود که گفته می شد در 50 و 60 کشور دنیا ساماندهی امور جوانان در کنار بخش ورزش انجام می شود.
وی بیان کرد: بررسی هایی که من بعدها داشتم مبین این است که اکثر کشورهایی که مسایل جوانان را در کنار بحث ورزش مطرح می کنند برای پر کردن اوقات فراغت و ورزش آنها می باشد نه مسایل کلی که ما در مورد مسایل اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان مطرح می کنیم.
سلطانیفر اظهار کرد: تجربه 5-6 ساله گذشته به گونه ای بود که شاید بسیاری از اندیشمندان، دست اندرکاران و مدیران اجرایی کشور را به این نقطه رساند که یک بازنگری انجام دهند برای ایجاد یک جایگاه و ساختار قانونی مقتدر برای ایجاد همگرایی و همافزایی بیشتر بین دستگاههای اجرایی انجام دهند که حلال مشکلات جوانان باشند به همین خاطر در اولین جلسه ای که بنده با آقای روحانی رییس جمهور محترم در اواخر بهمن سال گذشته داشتم، ایشان تاکید جدی و ویژه ای داشتند که حتما دولت یک تمرکز ویژه در پشتیبانی جوانان در دولت تدبیر و امید ایجاد کند و ایشان علاوه بر تاکید بر تقویت سمن ها و دفاتر مشاوره ازدواج و خانه های جوان فرمودند مدلی که بتواند مشکلات جوانان را حل کند، انتخاب کنیم.
وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: به هر حال دولت با همین شکل و مدل فعلی خود نیز کارنامه بسیار خوب و درخشانی در حوزه جوانان داشته است و آمارهایی که در حوزه جوانان اعلام شد مبین این است که با وجود همه مشکلات و محدودیت ها ولی تعداد سمن های مرتبط با جوانان از حدود 50-60 سمن در سالهای گذشته به 2 هزار افزایش یافته است. برنامه ریزی ما این بود که تا پایان دولت دوازدهم بتوانیم به 4 یا 5 هزار تا برسانیم ولی الان به مرز 2 هزار سمن رسیدیم.
وی افزود: دفاتر مشاوره ازدواج برای تحکیم بنیان خانواده بسیار مهم است. این دفاتر را ما 10 برابر افزایش دادیم و تعداد آنها حدود 20 تا بود که اکنون از مرز 200 تا گذشته و خانه های جوانی که در دولت آقای خاتمی شکل گرفته بود و بعدها در دولتهای بعدی این ساختمان ها به دستگاه های اجرایی دیگر سپرده شد عملا دیگر چیزی به عنوان خانه های جوان وجود نداشت اکنون نزدیک به 50 خانه جوان در کشور راه اندازی شده است. قصد داریم این خانه های جوان را به مرور در مراکز استان ها، شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک افتتاح کنیم و سپس شهرهای بالای 100 هزار و زیر 100 هزار تا راه اندازی شود.
سلطانیفر ادامه داد: طبق برنامهریزی های صورت گرفته مقرر شده است با در اختیار گذاشتن زمین و تامین اعتبارات آن توسط وزارت ورزش و جوانان خانه های جوان احداث شود، بلافاصله ما تصمیم گرفتیم تا احداث این اماکن در مکان های اجاره ای شده خانه های جوان را راه اندازی کنیم که این اتفاق هم افتاد.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه اظهار کرد: تسهیلات مربوط به ازدواج جوانان در سال 92 حدود دو هزار و 900 میلیارد تومان تعیین شده بود که در سال 95 نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان افزایش یافت ، سه و نیم برابر تسهیلات ازدواج افزایش یافت. رقم تسهیلات از سه میلیون تومان به 10 میلیون تومان افزایش یافت و همچنین در بخش های دیگر نیز همکاران ما تلاش خوبی در حوزه جوانان داشتند.
سلطانیفر در ادامه اذعان کرد: پژوهش ها و بررسی های مختلفی که در حوزه جوانان صورت گرفته مبین این است که کار ارزنده ای در این حوزه انجام شده است اما ثبت مطالبات و تقاضای مردم و به ویژه جوانان بیش از این اقدامات بود. با بررسیهایی که صورت گرفت دولت به این نتیجه رسیده آن چیزی را که به عنوان مطالبه قابل توجه بخش اعظمی از جوانان ما است ،اگر احیای مجدد سازمان ملل جوانان صورت گیرد حتما می تواند به روند حل شدن مشکلات جوانان سرعت ببخشد، به همین خاطر با وجود اینکه ما به این جمع بندی رسیده بودیم ولی تا اسفند و با جلساتی که با آقای رییس جمهور داشتیم به واسطه اینکه در آستانه انتخابات شائبه ای ایجاد نشود قرار شد دست نگه داریم و بعد از انتخابات این مسئله را پیگیری کنیم و به عنوان بخشی از لایحه تشکیل ساختار جدید و یا اصلاح ساختار وارد مجلس شد. من فکر می کنم با همگرایی و همکاری خوبی که مجلس دارد انشاءالله در کوتاه مدت این مسئله به نتیجه خواهد رسید ولی لازمه حل شدن مشکلات جوانان چه در بخش اوقات فراغت و چه در بخش اشتغال، ازدواج و مسکن آنها همگرایی و اهتمام جدی همه دستگاه های اجرایی است.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه حلشدن مسایل و مشکلات جوانان همگرایی و اهتمم جدی همه دستگاههای اجرایی است، گفت: لازمه حلشدن مشکلات جوانان همگرایی و اهتمام جدی همه دستگاههای اجرایی است لذا اگر ساختمان ملی جوانان نیز مجددا احیا شود ولی عزم و اراده جدی در دستگاههای اجرایی وجود نداشته باشد و همه به عنوان یک مطالبه جدی مردم با آن برخورد نکنند به تنهایی سازمان ملی جوانان حلال کارسازی نخواهد بود. بایستی این اراده و همت در همه مسئولان کشور در همه دستگاه های اجرایی وجود داشته باشد تا ما بتوانیم به طریقی که نیاز است این مسایل در مسیر برنامهریزی، هماهنگی و اجرا قرار بگیرد و ما در آینده شاهد این باشیم که بتوانیم باری از دوش مردم و به ویژه جوانان برداریم و به ویژه در بحث ایجاد اشتغال با اصلاح وضعیت اقتصادی کشور ایجاد خواهد شد بتوانیم مشکلات دیگر را هم حل و فصل کنیم.
وزیر ورزش در ادامه اظهار کرد: از زحمات همه همکاران و دست اندرکاران نهایت تقدیر و تشکر را داریم.
وی گفت: من به آینده وضعیت کشور بسیار امیدوارم و فکر می کنم با شور و اشتیاقی که به وجود خواهد آمد و در کنارش با عزم و اراده ای که در همه مسئولان و دستگاه های اجرایی ذیربط به وجود دارد در آینده وضعیت عمومی حوزه در کشور وضعیت معیشتی و اشتغال جوانان بهبود خواهد یافت.
نظر شما