به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حمید چیت چیان، وزیر نیرو، صبح امروز (19 تیر) با حضور در استان خوزستان چندین طرح و پروژه آبیاری، زهکشی و برق رسانی را در شهرهای استان بهره برداری یا کلنگ زنی کرد.
پروژه آبیاری و زهکشی دشت ارایض (عرایض) شوش از جمله این طرح ها بود که شامل هفت واحد عمرانی به مساحت 28 هزار و 285 هکتار است که واحدهای 2، 3، 4 و 5 این اراضی به وسعت 17 هزار و 577 هکتار است؛ طول کانال های اجرا شده در این چهار طرح 752 کیلومتر، طول زهکش ها 775 کیلومتر و تعداد ابنیه طرح 377 دستگاه است.
همچنین شبکه آبیاری و زهکشی رامهرمز به مساحت حدود 27 هزار و 569 هکتار در رامهرمز با اعتباری بالغ بر 904 میلیارد و 740 میلیون ریال به بهره برداری رسید. این شبکه شامل پنج ناحیه عمرانی است که دو ناحیه در سمت چپ و سه ناحیه در سمت راست رودخانه اعلا واقع شده و به صورت ثقلی و با استفاده از سد انحرافی که در حدود ۷۲ کیلومتر پائین دست سد مخزنی جره و در نزدیکی روستای زیرزرد بر روی رودخانه فوق احداث و تأمین آب می شود.
وزیر نیرو در ادامه از تصفیه خانه شماره 2 اهواز بازدید کرد، در حال حاضر این تصفیه خانه بیش از 75 درصد از آب اهواز را تأمین می کند؛ در این تصفیه خانه آب خام به وسیله هشت پمپ سانتریفیوژ که دبی هر پمپ چهار خزار و 125 متر مکعب بر ساعت است، به وسیله خطوط انتقال 1400 (به مسافت 2 کیلومتر) وارد تصفیه خانه می شود.
وی همچنین از تصفیه خانه شرق اهواز بازدید کرد، این ظرفیت تصفیه 112 متر مکعب آب را در شبانه روز داراست و قابلیت افزایش به ظرفیت 700 هزار متر مکعب در شبانه روز را دارد؛ همچنین کل کلکتورها یا جمع کننده فاضلاب را در شرق اهواز پوشش می دهد.
چیت چیان در ادامه 2 پروژه بسیار مهم در شبکه برق منطقه ای خوزستان را کلنگ زنی کرد. پست 400 کیلوولت GIS شهید نیاکانی اهواز با آخرین فناوری های مدرن دنیا در زمینی به وسعت هفت هکتار اجرا می شود؛ ظرفیت نهایی این پروژه 400 مگاولت آمپر شامل چهار خط ورودی 400 کیلوولت و هشت خط خروجی 132 کیلوولت است.
همچنین عملیات اجرایی پست 400 کیلوولت پیراوزان اهواز با ظرفیت 400 مگاولت آمپر، چهار خط ورودی 400 کیلوولت و هشت خط خروجی 132 کیلوولت را دارد. برای اجرای این دو پروژه در مجموع یک هزار و 400 میلیارد ريال سرمایه گذاری می شود.
وزیر نیرو سپس از فاز اول پروژه ساماندهی شبکه فرسوده بازار مرکزی اهواز بازدید کرد. این پروژه در حدفاصل خیابان سلمان فارسی تا طالقانی و از خیابان شریعتی تا آزادگان اجرا می شود، در حال حاضر این منطقه توسط 110 پست برق 9 هزار شبکه فشار متوسط و بالغ بر 11 کیلومتر شبکه فشار ضعیف تغذیه می شود.
در حال حاضر اطلاعات کامل منطقه توسط مهندسی شرکت برداشت شده و در مرحله طراحی اولیه است؛ عملیاتی کردن این پروژه نیاز به منابع مالی قابل توجهی دارد که متناسب با اجرای پروژه به صورت زمینی یا هوایی متغیر است؛ برای زمینی کردن و عملیات ساماندهی این شبکه اعتباری بالغ بر یک هزار و 300 میلیارد ريال نیاز است.
بهره برداری از سه شبکه آبیاری و زهکشی در آبادان و آغاز عملیات اجرایی سدهای مارد و بهمنشیر از دیگر برنامه های سفر وزیر نیرو به خوزستان است.
نظر شما