به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اصغر سیدآبادی مدیرکل دفتر برنامهریزی و مطالعات فرهنگی معاون فرهنگی گفت: خوشبختانه امسال موضوع اقتصاد فرهنگ موردنظر قرار گرفته است، معاونت فرهنگی هم در این زمینه به سراغ اقتصاد نشر و چاپ رفت و آن را مورد بررسی قرار دارد.
وی ادامه داد: برای بهبود فضای نشر ایران با صاحبان نشر جلساتی انجام شد، باتوجه به امکانات این معاونت ما براین عقیده بودیم که میتوانیم موضوعاتی را مطرح کنیم.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و مطالعات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فعالیتهای معاونت فرهنگی در سال٩٥ یادآور شد: اصلاح الگوی مصرف با تاکید بر کالاهای داخل، تقویت اقتصاد نشر از طریق نمایشگاههای کتاب و جشنوارههای کتابخوانی، جلب مشارکت و همافزایی فعالیتها برای ارتقای منابع و کاهش هزینههای اقتصاد نشر از جمله اقدامات ما در سال ٩٥ است.
سیدآبادی تاکید کرد: در سال٩٥ همچنین اقداماتی در زمینه نشستها و همایشها در حوزه اقتصاد مقاومتی، بهبود کسب و کار در نشر ایران، بهبود کسب و کار در اقتصاد چاپ، حمایت از تولید کتاب با موضوع اقتصاد مقاومتی را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی درباره برنامههای این معاونت در سال٩٦ افزود: برای امسال برنامههایی همچون اصلاح الگوی مصرف با تأکید بر کالاهای داخلی، تقویت اقتصاد نشر از طریق نمایشگاههای کتاب و جشنوارههای کتابخوانی و نشستها و همایشها در حوزه اقتصاد مقاومتی را در جریان برنامههای خود خواهیم داشت.
سیدآبادی در پایان درباره بخش پایانی اقدامات این معاونت در سال٩٦ گفت: ما امسال موضوع بهبود کسب و کار در نشر ایران، بهبود کسب و کار در اقتصاد چاپ و حمایت از تولید با موضوع اقتصاد مقاوتی را هم مدنظر داریم.
نهاد کتابخانه های عمومی کشور
در ادامه امین متولیان معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به اینکه این نهاد در سال ٩٥ برای ارتقای بهرهوری در ارائه خدمات کتابخانهای بهوسیلة مدیریت هزینهها بر اساس مصوبه هیأت امناء در مجموع ٣٧٠ نفر را جذب کرده است، اظهار داشت: ارائه نود درصد از خدمات و دورههای آموزشی نهاد در بستر فناوری اطلاعات بهمنظور افزایش فراگیری و کاهش هزینههای اجرایی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در سال٩٥ برنامههایی چون برگزاری و حمایت از تولید آثار و محصولات فرهنگی و هنری و رسانهای، خرید و ارسال عناوین مجلات در خصوص اقتصاد مقاومتی برای کتابخانههای عمومی، سفارش انتشار مطالبی با مضمون اقتصاد مقاومتی در نشریات خریداری شده و خرید و توزیع کتاب با موضوع اقتصاد عمومی برای کتابخانههای عمومی را داشتهایم.
معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد تاکید کرد: در سال٩٥ برای جلب مشارکت اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در حمایت از تولید ملی و اصلاح الگوی مصرف، برگزاری نشستهای کتابخوان با موضوع اقتصاد مقاومتی، برگزاری ٤ نشست تخصصی مطالعات اقتصادی- اقتصادمقاومتی، معرفی کتاب در موضوع اقتصاد مقاومتی، ٦٣نشست کتابخانهای و ٣٩ عنوان در قالب موضوعات اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد خانواده و ... اقداماتی را انجام دادیم.
متولیان یادآور شد: کتابخانه عمومی سازه فرهنگی-اجتماعی است که به دلیل ویژگیهایی که دارد فقدان نهادهای اجتماعی جوامع را پوشش میدهد.
وی افزود: کتابخانۀ عمومی میتواند با ارائۀ خدمات، برنامهها و منابع اقتصادی، در پرورش اقتصادی جامعه و اعضای آن سهیم باشد. نهاد کتابخانههای عمومی کشور با هدف تبدیل کتابخانههای عمومی به فضایی تأثیرگذار در حوزۀ اقتصاد محلی و ملی و تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بستهای برنامهای- خدماتی را برای کتابخانهها تعریف کرده است.
متولیان در پایان گفت: در این بسته امکانات، شرایط، منابع و همکاران مورد نیاز آن با جزئیات مشخص شده است. با استفاده از این بسته کتابخانهها میتوانند به مراکزی برای کمک به راهاندازی و گسترش کسب و کار تبدیل شوند.
سازمان اوقاف و امور خیریه
در ادامه این نشست محمد مهدی حاتمی معاون حقوقی و اوقافی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه این سازمان در چهار حوزه در قالب اقتصاد مقاومتی اقدام کرده است، اظهار داشت: این چهار حوزه به مردمی کردن اقتصاد وقف، درونزایی و ارتقای بهرهوری وقف، برونگرایی (ملی و فراملی) و دانش بنیان کردن اقتصاد وقف تقسیم میشود.
وی ادامه داد: در بخش مردمی کردن اقتصاد وقف ما برنامههایی چون تقویت نقش حاکمیتی سازمان با کاهش تصدیگری، افزایش سهم بخش خصوصی، تعاونی و مردمی و شفافسازی و تسهیل در دسترسی به اطلاعات طرحهای اقتصادی موقوفات را داریم.
معاون حقوقی و اوقافی سازمان اوقاف با اشاره به برنامههای اوقاف در بخش درونزایی و ارتقای بهرهوری وقف یادآور شد: در این بخش برنامههای سازمان به ترتیب به تنوع بخشی به سبد درآمدی موقوفات و بقاع متبرکه، محاسبه و بروز رسانی شاخصهای بهرهوری سازمان، برنامهریزی اقتصادی سازمان مبتنی بر ظرفیتها و مزیتهای نسبی وقف،موقوفات و بقاع متبرکه، ارائه الگوی مطلوب اقتصادی برای انواع موقوفات و بقاع متبرکه، حمایت از تولید در طرحها و برنامههای اقتصادی و دسته بندی اقتصادی موقوفات در راستای تبدیل سرمایه راکد وقف به مولد تقسیم میشود.
حاتمی در مورد برنامههای سازمان اوقاف در بخش برونگرایی تاکید کرد: در این راستا برنامههای اوقاف در قالب تعامل با سازمانها و نهادهای اقتصادی و مالی کشور در راستای احیای موقوفات و بقاع متبرکه، تعامل اقتصادی با بقاع متبرکه و اماکن مذهبی خاص، تعامل با سازمانها و موسسات اقتصادی رسمی و مردمی جهان اسلام و توسعه صادرات محصولات حوزه اقتصاد وقف به کشورهای همسایه و اسلامی بوده است.
وی در مورد دانش بنیان کردن اقتصاد وقف توسط سازمان اوقاف نیز گفت: حمایت از تولید اقتصاد دانش، بسترسازی و تعامل برای تولید دانش اقتصاد وقف خواهد بود.
سازمان سینمایی
در بخش دیگری از این نشست رمضانعلی حیدری خلیلی رییس دبیرخانه شورای عالی سینما نیز با اشاره به اینکه سینما در قبال اقتصاد مقاومتی وظایفی را برعهده دارد، اظهار داشت: این وظایف شامل گفتمان سازی، ترویج و فرهنگ سازی، تولید آثار سینمایی با اتکاء به منابع داخلی و افزایش توان و سطح اشتغالزایی میشود.
وی ادامه داد: در سیوسومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه ٣١اثر با موضوع اقتصاد مقاومتی تولید شد، در سینما مستند و تجربه نیز ١٢ اثر در قالب موضوع اقتصاد مقاومتی بود، همچنین ١١ اثر راهیافته به بخش مسابقه ملی جشنواره چهارم هم در راستای موضوع فوق بوده است.
رییس دبیرخانه شورای عالی سینما یادآور شد: ما در بخش اقتصاد مقاومتی یکسری راهبردهای اساسی را لازم داریم، از این میان میتوانیم به ارتقای جایگاه سینمای ایران در منطقه، گسترش سهم سینمای ایران در بازار جهانی پیام تصویری، ایجاد فرصت مناسب برای فعالیت نیروی انسانی متعهد و ایجاد زمینهی رقابت سازنده در گستره ملی اشاره کنیم.
حیدری خلیلی تاکید کرد: در بخش سیاستهای راهبردی انجام اقداماتی چون ترویج مصرف فیلمهای ایرانی، ایجاد تنوع در روشهای عرضه، به حداکثر رساندن مشارکت کلیهی دستگاهها و توجه ویژه به تمامی طیفها و گروههای سنی میتواند به موضوع اقتصاد مقاومتی کمک کند.
وی درباره برنامههای سال جاری سازمان سینمایی افزود: ما امسال به دنبال حمایت از تجهیز ٧٨ سالن سینمای جدید، استفاده از ظرفیت گروه سینمای هنر و تجربه، کمک به ساماندهی و توسعه فعالیت سینمای کودک و نوجوان، اکران مجموعه مستند پرتره«کارستان»، اعطای جایزه بهترین فیلم کوتاه و مستند، برگزاری نشست میان فیلمسازان، ایجاد فرصت بازدید برای فیلمسازان و نخبگان سینما از مراکز و طرح های مهم کشور هستیم.
رییس دبیرخانه شورای عالی سینما در راستای دیگر برنامههای سال جاری گفت: حمایت از تولید آثار ارزشمند با محوریت شعار سال، تقویت و توسعه فعالیت سامانه نمایش درخواستی، تولید فیلم تبلیغاتی کوتاه با موضوع اقتصاد مقاومتی، کمک به توسعه مراکز ارائه دهنده خدمات نوین لابراتواری و استودیویی، برقراری ارتباط و بهره گیری از ظرفیت معاونت فناوری نهاد ریاست جمهوری، تقویت و توسعه سینمای کودک و نوجوان و تشدید مبارزه با عرضه قاچاق و تکثیر و توزیع غیرمجاز آثار سینمایی از جمله دیگر برنامههای ما است.
در پایان این نشست سید محمدرضا موالیزاده دبیر دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی در شهریورماه نمایشگاهی در سراسر کشور برگزار میکند اظهار داشت: هر محصول فرهنگی که با رویکرد اقتصاد مقاومتی صورت گرفته در این نمایشگاه عرضه میشود.
موالیزاده یادآور شد: این نمایشگاه و محصولات آن در هر استان باید رسانهای شود و برای تحقق هرچه بیشتر اقتصاد مقاومتی باید در این موضوع تلاش کرد.
وی در پایان گفت: در اینجا جا دارد که از زحمات بیشمار دکتر شاهمرادی تشکر کنیم و آرزوی توفیق بیشتر برای ایشان داشته باشیم.
نظر شما