به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد قُبا در خیابان شریعتی و در نزدیکی حسینیه ارشاد قرار گرفته است، زمین مسجد قُبا در سال 1335 توسط محمود حسینیان تهرانی به مساحتی حدود 240 مترمربع وقف ساخت مسجد شد، اما با چند سال وقفه در سال 1350 افتتاح شد، در سال 1350 اهالی محل به همت شهید تقی طرخانی، 400 مترمربع از زمینهای اطراف را به مسجد اضافه کردند، این مسجد، توسط مهندس «عبدالمجید نقرهکار» طراحی و ساخته شده است.
در سال 1353 مسجد قُبا به امامت آیتالله شهید مفتح به طور رسمی گشایش یافت، این مسجد از ابتدای تاسیس، به دلیل حضور آیتالله مفتح از پایگاههای مهم مبارزه علیه رژیم پهلوی بود و در سالهای پس از انقلاب نیز در یاری رزمندگان اسلام از پای ننشست و با پایان یافتن جنگ تحمیلی در سال 1368، ۴ هزار و 500 مترمربع دیگر به مساحت آن اضافه شد و هم اکنون این مسجد در سه طبقه دایر است که طبقه همکف آن شبستانی به مساحت 600 مترمربع و نیم طبقه بالای آن نیز مخصوص بانوان است.
از جمله فعالیتهای مهم این مسجد میتوان به تأسیس صندوق قرضالحسنه، تشکیل ستاد جهیزیه و ساخت مسجد در مناطق محروم و روستایی کشور اشاره کرد.
ماشاء الله رحیمی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به فعالیت 26 ساله ستاد جهیزیه در مسجد قبا، گفت: این ستاد متشکل از تعدادی از نمازگزاران خیر و پنج نفر از اعضای هئیت امنای این مسجد است و در روزهای دوشنبه و پنچ شنبه هر هفته از ساعت ۸ تا ۱۲ در زمینه تهیه جهیزیه برای نوعروسان نیازمند فعالیت میکند و پاسخگوی مراجعین است.
وی با اشاره به تهیه 24 قلم جنس و کالای اساسی برای عروسان نیازمند در استان تهران و حتی دیگر استانهای کشور، بیان کرد: یخچال، فرش، جارو برقی، ماشین لباسشویی، گاز، اتو، پتو، سماور و ظروف چینی از جمله کالاهایی هستند که توسط خیرین در این مسجد جمعآوری میشوند.
مدیر مسجد قبا با بیان اینکه در ستاد جهیزیه این مسجد در طول ماه برای 200 عروس نیازمند در تهران و سراسر کشور، جهیزیه تهیه میشود، ادامه داد: برخی از جهیزیهها با نیت خیر، توسط خیرین تهیه میشوند و بسیاری از افراد خیر و مددکاران اجتماعی نیز به ستاد جهیزیه مراجعه میکنند و تامین جهیزیه یک یا چند نفر را متقبل میشوند و با پرداخت حداقل یک میلیون تومان برای هر یک از کالاهای جهیزیه بانی این امر خیر میشوند.
رحیمی همچنین به ساخت مسجد توسط خیرین و نمازگزاران مسجد قبا در استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان دارای، 500 روستا است که از مناطق محروم کشور محسوب میشوند، اهالی 110 روستای این استان، مذهب شیعه دارند و قرار است، از میان 110 مسجدی که به نام امام علی (ع) در این استان ساخته شود، 10 مسجد با کمکهای خیرین و نمازگزاران این مسجد ساخته شوند.
یادآور میشود؛ مسجد قبا یکی از ستادهای موفق و فعال در زمان جنگ بوده است که با حمایت صندوق قرضالحسنه خود بخشی از نیازهای زمان جنگ را تأمین میکرده است، همچنان که در دوران انقلاب نیز این ستاد با مداوا و مخفی کردن مجروحان به پیشبرد اهداف انقلاب کمک می کرد.
علاوه بر این، خرید و اجاره منازل برای مخفی کردن افراد مبارز و برپایی جلسات انقلابی و پناه دادن به افراد زخمی و مجروح از دیگر اقدامات خدماتی و حمایتی مسجد قبا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود، این ستاد از سال 1368 بنا بر نیاز و ضرورتهای اجتماعی برای کمک به نیازمندان برای خرید جهیزیه فعال شد.
نظر شما