به گزارش خبرنگار تئاتر شبستان، سیدرضا صالحی امیری در نشست چشم انداز تئاتر استان ها با بیان اینکه خرسندم در جمع انسان های فرهیخته و صاحب اندیشه ی اهل تئاتر حضور دارم، اذعان کرد: از من انتظار نمی رود در حوزه ی شما ورود تخصصی داشته باشم، اما از منظر مطالعات فرهنگی و اجتماعی می خواهم مطالبات اجتماعی را از تئاتر بازگو کنم.
وی با بیان اینکه به بیان غیر متعارف، امروز من می خواهم مطالبه گر باشم و مطالبات اجتماعی را از تئاتر بیان کنم، توضیح داد: حمایت از تئاتر و تلاش جدی برای تقویت حوزه ی تئاتر، باور من است. برخی روزها وقتی به سالن های نمایش می روم، به این باور قلبی که باید حوزه ی تئاتر در کشور را تقویت کنیم، بیشتر ایمان می آورم. تقویت حوزه ی تئاتر نه صرفا به دلیل تقویت حوزه ی اقتصادی تئاتر، بلکه به عنوان عنصری هویت بخش و هویت ساز باید مورد توجه قرار بگیرد.
صالحی امیری با اشاره به اینکه باید بررسی کنیم تا بدانیم گفتمان تئاتر در دهه ی چهارم می بایست مبتنی بر چه شاخص ها و اصولی باشد، تاکید کرد: گفتمان تئاتر در دهه ی چهارم باید مبتنی بر اجتماعی شدن تئاتر باشد. چالش بزرگ جامعه ی ما، چالش اخلاقی است و از ستایش تا آتنا، فریاد مظلومیت و نشانه ی افول اخلاق در جامعه ی ماست. بر همین اساس باید تئاتر بر پایه ی گفتمان اجتماعی ساماندهی شود و به نیازهای جامعه پاسخ دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اضافه کرد: حجم آسیب های اجتماعی در کشور، نشانگر افول اخلاقی و نگران کننده است. آمار رسمی طلاق ها و میزان فروپاشی خانواده ها به بیست و سه درصد رسیده، که جای توجه و البته نگرانی دارد. افزایش شش درصدی طلاق در سال ۹۵ و کاهش آمار ازدواج در همین سال، یک پیام نامبارک اجتماعی برای ما دارد و این است که خانواده در معرض تکان های شدید قرار گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه تداوم حیات اجتماعی در جامعه ی ایران وابسته به حیات خانواده است، یادآور شد: بر اساس تحقیقات میدانی مستحکم ترین کانون های اجتماعی در ایران، خانواده است و وقتی از مردم پرسیده شد در شرایط بحران به کدام کانون اجتماعی پناه می برند، پاسخ بیش از ۹۰ درصد افراد پناه بردن به خانواده بود.
وزیر ارشاد یادآوری کرد: تداوم حیات اجتماعی در ایران در گروی تداوم حیات خانواده هاست و طلاق یک بعد از ابعاد فروپاشی خانواده است. خانواده ی ناسازگار، خانواده ای که در آن گفت و گو وجود ندارد و ابعاد دیگری که در نتیجه ی تغییر شکل زندگی اجتماعی و سبک زندگی بوجود آمده اند، همگی به ابزار تهدید کانون خانواده ی ایرانی، بدل شده اند.
صالحی امیری خاطر نشان کرد: جامعه ی ما امروز به دلیل آسیب هایی که بدنه ی کانون خانواده متحمل شده، دچار آسیب های بنیادی شده است. منافع فردی بر منافع جمعی ترجیح پیدا کرده و تبلیغات فریبنده، بی اعتمادی را به جامعه تزریق کرده است. وقتی ستایش کشته می شود، جامعه نمی لرزد. وقتی آتنا طعمه ی جنایت می شود جامعه این درد را چنان که سنگین است درک نمی کند. این ها نشانگر فضای نگران کننده ای است که باید مراقب آن باشیم و تئاتر باید نقش خود را در گفتمان اجتماعی موثر ایفا کند.
نظر شما