خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ اینجا اعضای کانون «آتش به اختیار» را به خوبی تفسیر کرده اند؛ برای اجرای برنامه ها منتظر ابلاغ و اعتبار نمی مانند. خود پای کار می آیند و حداکثر تلاش خود را می کنند تا از تمامی ظرفیت ها برای اجرای هرچه بهتر برنامه های فرهنگی استفاده کنند.
۶ سال از عمر تاسیس کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) روستای آسفیچ شهرستان درمیان بیشتر نمی گذرد اما در طول همین ۶ سال، برنامه های فرهنگی غنی و خوبی را با هزینه های بسیار کم اجرا کرده اند به طوری که امروز اگر قرار باشد یکی از برنامه ها را حذف و یا به هر دلیلی اجرا نکنند، باید پاسخی قانع کننده به مطالبه دهها نوجوان و جوان بدهند!
در بدو تاسیس کانون فرهنگی هنری؛ مسجد صاحب الزمان (عج) آسفیچ مکانی برای استقرار کانون نداشت تا اینکه یکی از بانوان خیر روستا، پیشقدم شد و منزل خود را وقف «خانه عالم، خانه قرآن و کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان(عج)» کرد.
بارقه ای از امید برای انجام کارهای فرهنگی در دل همه اهالی روستا ایجاد شد، خیلی زود، منزل وقف شده به مکانی برای برگزاری جلسات برنامه ریزی، محافل قرآنی و ... تبدیل شد. کتابخانه محقری هم در یک گوشه از این منزل مسکونی به همت مدیر کانون تشکیل شد که امروز درست است که یک هزار و ۲۰۰ جلد کتاب دارد اما اعضای کانون به طور مرتب درخواست خرید کتب داستانی، رمان و کتاب های کمک درسی جدید از مدیر کانون دارند.
واقف کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) آسفیچ این روزها به دنبال بازسازی و نوسازی این مکان است اما ظاهرا بروکراسی های اداری در دو اداره تبلیغات اسلامی و اوقاف او را خسته و رنجور کرده است. هر یک از این دو اداره، درصدد تملک این ملک هستند اما نمی دانند که هرچه این تعلل بیشتر باشد، این مکان فرهنگی دیرتر ساخته خواهد شد و چه بسا اعتباری که برای بازسازی آن قول مساعد داده اند، برگشت بخورد!
اینها را فاطمه نظری، مدیر کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) آسفیچ که دغدغه مسائل فرهنگی دارد و از جمله مدیرانی است که بیشترین مراجعه را در طول سال به دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان دارد، می گوید.
روحیه مطالبه گری دارد و به خوبی «آتش به اختیاری» که مقام معظم رهبری اخیرا بر آن تاکید کرده اند را تفسیر کرده است؛ در برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، برپایی نمایشگاه های مختلف از جمله نمایگشاه دستاوردهای کانون، صنایع دستی و ...، کارگاههای آموزشی در زمینه های مسائل روز و حتی اجرای ایده های ناب فرهنگی پیش قدم است.
گاهی ملول از تنگ نظری برخی مسئولان می شود اما این موضوع هیچ گاه او را دلسرد نمی کند، در تمامی انجام امورات اداری، فرزند خردسالش را همراه خود دارد و تلاش می کند که از مسئولیت مادری در کنار مسئولیت های فرهنگی، غافل نشود.
ساخت هرچه سریعتر ساختمان کانون را ضروری می داند و با اشاره به اینکه هیچ مکان آموزشی در روستای آسفیچ برای برگزاری برنامه های قرآنی و فرهنگی وجود ندارد، گفت: اداره اوقاف و تبلیغات اسلامی باید هرچه سریعتر برای تعیین تکلیف این ساختمان با یکدیگر به تفاهم برسند.
اشاره ای به کتابخانه کانون هم می کند که در حال حاضر یک هزار و ۲۰۰ جلد کتاب با کمک مردم و خیرین برای استفاده عموم مردم در آنجا نگهداری می شود اما تاکید می کند که برخی از کتب، نیازمند به روز رسانی هستند، به عنوان مثال با تغییر نظام آموزشی باید کتب کمک درسی جدید به منابع این کتابخانه افزوده شود چرا که همیشه از سوی دانش آموزان درخواست شده است.
نظری به ۱۲۰ نفر عضو ثابت این کتابخانه هم اشاره ای می کند و با بیان اینکه چهار قفسه کتاب، ۶ صندلی و دو میز تحریر، تمام دارایی های این کتابخانه محقر کانون است، ادامه می دهد: در فصل تابستان، نوجوانان و جوانان درخواست کتاب داستانی و رمان می کنند اما متاسفانه نیازمند تزریق منابع جدید و غنی در این حوزه به کتابخانه هستیم.
بیشتر برنامه های تابستانی را بر دو محور کلاس های قرآنی و اشتغالزایی «خیاطی، آشپزی و...» متمرکز کرده اند و تاکید می کند باید کلاس هایی که برگزار کنیم خروجی داشته باشد، به عنوان مثال، کلاس های قرآنی در رشته های حفظ و روخوانی و روانخوانی و همچنین طرح ۱۴۵۱ همواره از سوی مردم روستا با استقبال روبرو می شود و می دانیم که خروجی این کلاس ها به تربیتی نسلی آگاه و اسلام شناس منجر می شود.
وی به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی- تولید و اشتغال» هم اشاره می کند و ادامه می دهد: بر همین اساس تلاش می کنیم برگزاری کلاس هایی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد، در اولویت قرار بگیرد که در همین راستا کلاس های آشپزی و خیاطی که از سوی بانوان روستا تقاضا شده بود، در آینده ای نزدیک برگزار می شود.
مدیر کانون فرهنگی هنری صاحب الزمان (عج) آسفیچ تصریح می کند: مدیران فرهنگی برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد باید همواره طرح ها و ایده های ناب و جذاب داشته باشند که بر همین اساس طرح برگزاری «جشن تولد» اعضای کانون در مسجد و با حضور تمامی نوجوانان روستا از سوی کانون مطرح شد که با استقبال خوب همه خانواده ها روبرو شد.
نظری با تاکید بر اینکه بسیاری از نوجوانان روستا خود برای برگزاری جشن تولدشان در مسجد حتی زودتر از والدین به کانون مراجعه می کنند، گفت: در این طرح، تهیه کیک یا از سوی خانواده ها و یا با مشارکت کانون انجام می شود و دوستان فردی که تولدش را می خواهیم برگزار کنیم با انواع لوازم التحریر ایرانی اسلامی به عنوان هدیه، به تولدش می آیند که این خود یک ترویج سنت و معروف دیگر به حساب می آید.
وی از برگزاری جشن «دخترانه» ویژه دختران همزمان با تولد حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) خبر داد و گفت: این جشن همراه با پیاده روی دختران تا یکی از روستاهای همجوار آسفیچ برگزار می شود و در انتها از شرکت کنندگان با اهدای گل و برگزاری مسابقه تجلیل می شود.
وی برگزاری جشن میلاد امام رضا (علیه السلام) ویژه عموم مردم خبر داد و افزود: در این جشن سخنرانی، مولودی خوانی، مسابقه، دکلمه و سرود در دستور کار قرار می گیرد.
برگزاری مسابقه کتابخوانی «شکوه غیبت»، جشن میلاد امام حسن مجتبی (علیه السلام) همراه با جشن روزه اولی ها،تجلیل از مکبران، موذنان و قاریان نوجوان و جوان کانون در ماه مبارک رمضان، برپایی سفره های ساده افطاری، ترتیل خوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان،برگزاری کارگاه آموزشی تحکیم بنیان خانواه با موضوع «ترویج ازدواج سالم و نکوهش طلاق» با استقبال حداکثری بانوان روستا از دیگر اقداماتی است که در یک ماه گذشته از سوی کانون فرهگنی هنری صاحب الزمان (عج) روستای آسفیچ انجام شده است.
این مدیر فرهنگی درصدد است که در صورت همکاری نهادهای فرهنگی کارگاه آموزشی حوله بافی، عروسک بافی و گل سازی را با هدف آموزش و ایجاد کارگاههای تولیدی برای بانتوان یان روستا برگزار کند.
گزارش: زینب رمضانی
نظر شما