به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام مهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه در نشست کارشناسان آموزش و پژوهش کانونهای مساجد سراسر کشور که در مرکز آموزش ستاد عالی کانونهای مساجد در حال برگزاری است، گفت: مساجد بهترین پایگاه آموزش و تبلیغ دین و سیره ائمه اطهار (ع) هستند و باید با همکاری و تعامل بین ائمه جماعات مساجد و جوانان به نشر ارزشهای اسلامی و دینی در مساجد اهتمام ویژه ورزید.
وی افزود: فعالیت در مسجد باید با انگیزه الهی، رضای خدا و در چارچوب حدود الهی صورت بگیرد، چنین کارهایی عامل موفقیت انسان میشود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به وجوه مشترک اعمالی همچون حج، اعتکاف، ماه رمضان و سفرهای زیارتی گفت: این مراسم در پایگاه نشر دین یعنی مساجد انجام میشود و روحانیت به عنوان کارشناسان دینی با توجه به قرآن به عنوان منبع پاسخگویی بشر و نسخه سعادت برای افراد برنامهریزی می کنند و از فرمایشات اهل بیت (ع) برای تقویت روحیه انتظار و امید بهره میبرند و دلیل موفقیت چنین برنامههایی محور و اصل قرار دادن امور دینی است که اسلام به آنان با همین محتوا تأکید دارد.
حجتالاسلام ماندگاری تقویت ارتباط جوانان مساجد با هیئت امنا و ائمه جماعات را به عنوان محوریترین فعالیت برای گسترش برنامههای دینی و آموزشی در مساجد عنوان کرد.
وی با اشاره به زندگی شهدای مسجدی همچون شهید بابایی و شهید صیاد شیرازی گفت: شهدای مسجدی گرچه در دوران فعالیتشان در ارتش آموزش دیده بودند اما انس با مسجد و ارزش های اسلامی بود که توفیق رسیدن به درجه رفیع شهادت را نصیب آنها کرد. آنها ارتباط عمیقی با خدا و مسجد داشتند و به غیر از علم مزین به اخلاق و آداب اسلامی بودند.
استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: باید برای رونق مساجد در صدا و سیما آثار فاخری تهیه، تولید و پخش شود تا جوانان جامعه اسلامی رغبت بیشتری در مسجد حضور پیدا کنند.
وی یادآور شد: مسجد حداقل 28 کارکرد عمده و اساسی دارد که به عنوان نمونه میتوان به محلی برای قضاوت، مشاوره، خدمات در امور خیریه و اجتماعی، آموزش، حفظ سلامت و بهداشت و در یک کلمه پایگاه مدیریت دینی زندگی مردم اشاره کرد.
حجتالاسلام ماندگاری با اشاره به اهداف تعالیم دینی و آنچه که در مسجد به عنوان بهترین پایگاه انجام میشود، بیان کرد: تقویت روحیه عبودیت و بندگی، ولایتپذیری، تحکیم بنیان خانواده و تقویت روحیه ایثار و شهادت در تقویت فعالیتهای مساجد اثرگذار است.
وی با اشاره به بحث تحکیم بنیان خانواده به عنوان یکی از مهمترین عوامل موفقیت در جامعه اسلامی بیان کرد: تربیت فرزند صالح ثمره زندگی خانوادگی است و اگر خانواده بستر مناسب تربیتی و دینی نداشته باشد و سالم نباشد این امر محقق نمیشود. ثمره خانواده سالم، انسان ارزشمند و مفید برای جامعه است که به انجام امور خیریه و مفید میپردازد و جامعه نیز از همه این ثمرات و خیرات بهرهمند میشود.
حجتالاسلام ماندگاری با اشاره به اهم کارکردهای مسجد گفت: کارکردهای عبادی، تبلیغی، فرهنگی، ورزشی، تعاونی، خیریه، صندوق قرضالحسنه، پیگیری مسایل اجتماعی، تربیتی و پرورشی، آموزش، تقویت درسی، نظامی و امنیتی و بهداشت روانی از مهمترین کارکردهای مساجد است که باید به هر کدام از این موارد به صورت جزیی پرداخته شود.
شایان ذکر است، نشست کارشناسان آموزش و پژوهش کانونهای مساجد سراسر کشور 13 و 14 شهریور در مرکز آموزش ستاد عالی کانونهای مساجد در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما