۲۶ عید ماه، جشن عید مردگان در مازندران، آیینی به جامانده از پیشینیان

خبرگزاری شبستان: جشن عید مردگان یکی از آداب و رسوم دیرینه مازندرانی ها است که همزمان با ۲۶ عید ماه، ۲۸ تیرماه هر سال برگزار می شود و همچنان با سنت های خاص خود، پابرجاست.

خبرگزاری شبستان – مازندران

 

ایرانیان با سابقه درخشان در تاریخ از آداب و رسوم مختلفی برخوردار هستند که هویت این سرزمین را تشکیل می دهند.

 

بی شک برای ماندگاری در تاریخ و سربلندی بین کشورهای دیگر باید به هویت این دیار، اهمیت داده شود و در مناسبت های مختلف و با بهره گیری از رسانه ها به انعکاس آنها پرداخت.

 

مازندران نیز با توجه به قدمت چندین هزار ساله، سابقه طولانی در تاریخ دارد که پذیرش نخستین حکومت شیعه و اثرات آن بر این سرزمین، گواهی بر این مطلب است.

 

ماه های شمسی هر کدام در مازندران، نام های خاصی دارند نظیر تیرماه که عَیدِ ماه، نامیده می شود و در بیست و ششمین روز آن برابر با بیست و هشت تیر، جشن عید مردگان در این دیار، برگزار می گردد.

 

ایرانیان به گذشتگان، احترام می گذارند و این امر در مازندران، همچنان با سنت های خاص و ویژه خود، پابرجاست و نسل به نسل از گذشتگان به آیندگان، انتقال می یابد.

پختن غذاهای مختلف و اطعام و خیرات در کنار امامزاده ها، آرامگاه ها و همچنین برپایی بازارهای محلی از دیگر برنامه های 26 عید ماه در مازندران است.

 

جشن مردگان در روستاهای مختلف مازندران نظیر روستای قراخیل قائمشهر در گلستان شهدای امامزاده طاهر(علیه السلام) این روستا، برگزار می شود که روستانشینان، سابقه آن را از اجداد و پیشینیان خود می دانند.

 

عباس علیجان زاده، از اهالی روستای قراخیل و آشنا به آداب و رسوم این دیار، امروز (۲۷ تیر) به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: جشن مردگان هر ساله در این روستا به صورت تجمع خانوادگی با حضور بر سر مزارها و گلزار شهدا، برگزار می شود که قدمتی دیرینه دارد.

 

وی اظهار کرد: احترام به مردگان و والدین به رحمت خدا رفته با فاتحه خوانی و دور هم نشستن، نمونه هایی از کارهای انجام شده در 26 عید ماه، است.

 

علیجان زاده بیان کرد: در گذشته های نه چندان دور که برق و امکانات، کمتر بود با قرآن خوانی شخصی بر قبور و خواندن فاتحه، جشن مردگان برگزار می شد اما در حال حاضر با سخنرانی روحانی محل و بیان مشکلات آرامگاه به انجام کارهای اجتماعی و عمرانی و خیرات برای مردگان، توجه می شود.

وی ابراز کرد: 26 عید ماه اکنون به صورت سازماندهی شده و تشکیلاتی، انجام می شود و بی شک با حضور جوانان و نوجوانان و نگاه خانوادگی، این رسم ادامه خواهد داشت و به نسل های آینده، انتقال می یابد.

گزارش: معصومه علیزاده 

کد خبر 642611

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha