به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام، دکتر فرید براتی سده، سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، صبح امروز (27 تیر) در همایش بهزیستی و رسانه در استان ایلام، اظهار کرد: سازمان بهزیستی در برنامههای توسعه کشور ازجمله برنامه ششم توسعه نقش قابلتوجهی در حوزه سلامت اجتماعی دارد.
وی، بابیان اینکه هدف از برنامههای توسعهای، پیشقدم شدن دستگاههای اجرایی در حل مشکلات و معضلات موجود در جامعه است، ابراز کرد: بخش دیگری از اهداف این برنامهها، گسترش مشارکت مردم در راستای ایجاد سلامت اجتماعی و رفاه بیشتر برای جامعه و ایجاد محیط سالم و پرنشاط برای افراد جامعه است.
سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، اظهار کرد: مطالبه گری و حمایت یابی و مسئولیت اجتماعی در کنار مشارکت عمومی مردم، یکی دیگر از اهداف برنامههای توسعهای است که این امر در ارتباط مستقیم با رسانه قرار دارد و نقش رسانهها در آگاهسازی و حساس سازی افراد جامعه بسیار مهم است.
براتی سده، بابیان اینکه افزایش سطح مشارکت و درواقع حمایت یابی یکی از رسالتهای خطیر رسانهها در راستای اهداف سازمان بهزیستی است، تصریح کرد: حمایت یابی باید بهگونهای باشد که در راستای اهداف سلامت اجتماعی و روانشناختی جامعه بوده و شاخصهای سلامت اجتماعی جامعه تأمین گردد.
وی، با اشاره به اینکه سلامت اجتماعی عوامل و مؤلفههای مختلفی دارد، ابراز کرد: یکی از مهمترین این مؤلفهها با توجه به شرایط کشور، حمایت اجتماعی است که این احساس وجود داشته باشد که نهادها و افرادی در جامعه وجود دارند که از فرد آسیبدیده حمایت خواهند کرد.
سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، گفت: ثبات خانواده و رضایت خانواده و میزان ارتباطان مثبت در یک خانواده نیز از دیگر شاخصهای این سلامت اجتماعی است، سرمایه اجتماعی نیز از دیگر مؤلفههای سلامت اجتماعی است و از طرفی باید گفت که بسیاری از رفتارهای ضداجتماعی ناشی و ناظر بر اختلالات روانی و ناشی از بزههای اجتماعی است.
براتی سده، بیان کرد: یکی دیگر از مؤلفههای مهم مشارکت اجتماعی این است که جامعه پذیرای این امر باشد که فرد آسیبدیده در جامعه ایفای نقش داشته باشد و از طرفی نیز این احساس در فرد وجود داشته باشد که جامعه قابل پیشبینی است و دارای اهداف مشخص است که این جامعه قابلکنترل است و کمتر افراد در این جامعه دچار مشکل میشوند و سلامت اجتماعی افراد تأمین میگردد.
وی، گفت: امید و نشاط اجتماعی که باید موردتوجه قرار گیرد، در راهبردها و استراتژی که در بهزیستی وجود دارد همه فعالیتها با در نظر گرفتن این مؤلفهها انجام میشود، فعالیتهای پیشگیری برای این است که افراد جامعه احساس سلامت داشته باشند، مراکز مشاوره بهزیستی در سال گذشته بیش از 800 هزار نفر مراجعهکننده و بیش از یکمیلیون تماس با خط مشاوره داشتهاند که همه این موارد در راستای ثبات خانواده است.
براتی شده، بابیان اینکه بهزیستی در راستای سلامت اجتماعی نقش برجسته دارد، خاطرنشان کرد: حمایت از خانواده، زنان سرپرست خانوار، آسیب دیدگان اجتماعی، توانمندسازی و توجه به خانواده و انواع خدمات همه در راستای ایجاد سلامت اجتماعی در سطح کشور است.
نظر شما