به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ناصر مقدسی، قائم مقان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ظهر امروز (27 تیر) در نخستین سمینار تخصصی پیشگیری از تصرفات غیر قانونی اراضی ملی و عمومی که با حضور کارشناسان دادگستری هفت استان کشور در گرگان برگزار شد بر لزوم پیشگیری در این حوزه تأکید کرد و گفت: حوزه وظایف و گستردگی کار سازمان جنگلها بسیار زیاد بوده و این سازمان مجبور است در جنوب با ریزگردها مقابله می کند؛ در گوشه ای دیگر به خشکی دریاچه ارومیه که زندگی 14 میلیون نفر را مختل خواهد کرد را نیز بپردازد.
وی با بیان اینکه باید چشمه های فساد زمین خواری باید خشکانده شود، اظهار کرد: بیش از 83 درصد عرصههای کشور ملی هستند و باید با همکاری سایر نهادها و سازمان به صورت مشترک و به هنگام عمل و چشمه های مفاسد زمین خواری خشکانده شود.
مقدسی با بیان اینکه مدیریت جنگل در کشورهای دیگر در دست بخش خصوصی است، گفت: مدیریت جنگل ها در ایران دولتی است و عده ای نیز چشم طمع به آن دارند، برای همین مدیریت در این بخش سخت تر است.
وی اعلام کرد: به طور متوسط در پنج سال گذشته سالانه 40 هزار هکتار پرونده تخریب و تصرف در محاکم از سوی سازمان جنگل ها تشکیل داده شده است و سالانه 25 هزار هکتار تبصره یک ماده 55 را اعمال کرده ایم و توانسته ایم تا حدود زیادی از وقوع جرم در این حوزه جلوگیری کنیم.
قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به تشکیل 409 فقره پرونده مربوط به تخریب اراضی ملی در استان گلستان طی سال گذشته گفت: 559 هکتار از اراضی دچار تخریب شده بود که پرونده سازی آنها انجام شد.
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی برای حفاظت از عرصه های ملی هم اشاره کرد و افزود: به ازای هر 65 هزار هکتار یک نیروی انسانی داریم، این در حالی است که میانگین آن در دنیا یک نیرو به ازای 2 تا سه هزار هکتار است.
مقدسی با بیان اینکه بیش از 120 هزار هکتار سند مالکیت بر روی کاغذ داریم، افزود: در حال حاضر برای 20 میلیون هکتار سند کاداستر گرفتیم.
نظر شما