به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، یدالله صادقی، معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش تجلیل از برگزیدگان صنعتی و معندی گیلان که عصر امروز (27 تیر) در سالن اجتماعات بانک کشاورزی رشت برگزار شد، اظهار داشت: در سال 92 با توجه به تحریمهای خارجی و داخلی و روشهای اداره امور، واحدهای تولیدی در شرایط سختی به سر میبردند.
وی با بیان اینکه وضعیت کنونی کشور شرایط مطلوبی که مورد رضایت همگان و جبران کننده گرفتاریهای گذشته باشد نیست، گفت: اما افق حرکت روشن، برنامه اقتصادی کشور مشخص و تلاشها در جهت درست رسیدن برای رسیدن به سطح قابل قبولی از پیشرفت در کشور در جریان است.
صادقی اضافه کرد: دولت در چند سال اخیر با انضباط بخشی به حوزه مالی و پولی کشور و انضباط بخشی در هزینه کرد و مخارج خود، درآمد را به سمت هزینه عمرانی سوق داده و هزینهها را کنترل کند.
وی همچنین گفت: دولت توانست با حداقل درآمد حاصل از فروش نفت و کاهش هزینهها، اقتصاد را به گونهای پیش ببرد که برای مردم امید بخش باشد.
معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، 30 درصد اقتصاد کشور را مربوط به بخش صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: آمارها نشان میدهد در تولید محصولات اصلی و اساسی رشد خوبی داشتیم به طوریکه منهای 10 درصد رشد صنعت در سال 92 به مثبت 5/6 درصد رشد در سال جاری رسیدهایم.
وی اعلام کرد: بیش از 20 هزار طرح طی چهار سال اخیر به بهره برداری رسید.
صادقی از سرمایه گذاری بیش 76 میلیارد تومان سرمایه گذاری در این طرحها خبر داد و گفت: برای بیش از 300 هزار نفر اشتغال ایجاد شد.
وی اذعان کرد: به موازات آن در بخش تجارت و خدمات تجاری هم بیش از 750 هزار شغل در بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد شد و به طور معدل حدود 250 هزار فرصت شغلی در بخش صنعت، معدن و تجارت در چهار سال گذشته به وجود آمد.
معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت به تلاشهای دولت در جهت رفع موانع کسب و کار و توانمند کردن واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: این تلاشها مبتنی بر قوانین مصوب مجلس از جمله قانون بهبود فضای کسب و کار و قانون رفع موانع تولید بوده است.
وی اضافه کرد: در بهبود فضای کسب و کار از 152 به 120 ارتقا پیدا کردهایم که ارتقای بیشتر آن نیاز مند برنامه ریزی و تزریق امکانات است که تزریق امکانات هم دفعی نیست و باید به تدریج انجام شود.
صادقی خاطرنشان شاخت: باید فضای کسب و کار فضای تعامل با دنیا باشد و از ظرفیتهای داخلی و خارجی در تدوین برنامههای اقتصادی استفاده کرد.
وی افزود: باید چندین سال متوالی رشد هشت درصد اقتصادی را تجربه کنیم تا بتوانیم سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم.
معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: جهت گیری امسال بخش صنعت، معدن و تجارت ایجاد 450 هزار فرصت شغلی است که 250 هزار فرصت شغلی در واحدهای صنفی اعم از تولیدی، خدمات فنی و توزیع خدمات و خدمات بازرگانی است و 200 هزار در بخش صنایع و معادن است که 50 درصد فرصت های شغلی برنامه ریزی شده در دولت است.
وی اعلام کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در سه ماهه اول سال جاری تعهدخود را عملیاتی کرده و 100 هزار فرصت شغلی از 450 هزار مجوز کسب و کار صادر شده است.
صادقی اظهار داشت: نگاه ها به سمت ایران جدی شده و وجود شرکت های بزرگ تجاری مانند توتال با وجود مخالفتهای آمریکا علاوه بر ثمرات اقتصادی، تابو شکنی برای حضور شرکتهای دیگر است.
وی با بیان اینکه دولت عزت مندانه به دنبال جذب منابع و تعامل با دنیاست، گفت: از عزت نمی کاهیم تا ارتباطی برقرار کنیم.
معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در زمینه جذب سرمایه خارجی در طی چهار سال اخیر 172 مورد تفاهم نامه و موافقت نامه و تبادل هیئت صورت گرفته که بالغ بر 5/8 میلیارد دلار تفاهم شده و 5/7 میلارد دلار از این مبلغ تبدیل به برنامه شده و 5/5 میلیارد دلار آن بعد از برجام بوده است.
وی درباره اعتبار بانکی و کمک این حوزه به صنعت و تولید، گفت: بانک مرکزی و سایر بانکها ظرفیت و امکانات مخصوص به خود را دارند و نباید توقع زیادی برای تامین اعتبار از این بخش داشت.
صادقی یادآور شد: یکی از نقیصهها در حوزه تولید این است که تنوع در تامین منابع برای سرمایه در گردش و اجرای طرحها نداریم.
وی اعلام کرد: در آخرین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب شد برای رونق تولید، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی و صنعتی کشور و طرحهای دارای بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی 30 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
معاون اقتصادی و بازرگانی وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: از این اعتبار سقفی برای استانها در نظر گرفته نشده و هر استانی بتواند سقف بیشتری جذب بکند بانکها همکاری خواهند کرد.
وی به طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مقابله با قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: با راه اندازی سامانه جمع تجارت، سامانه انبارها، سامانه کدینگ کالا و تجارت فرامرزی، سامانه ثبت سفارش و سامانه بانک مرکزی شرایطی فراهم شده که امکان کنترل نظام مند و گردش کالا در سطح شبکه توزیع در کشور فراهم شود و موجب کاهش قاچاق کالا شود.
صادقی تصریح کرد: منافذ مستعد برای ورود کالای قاچاق بررسی شده و 6 پیشنهاد برای رفع این منافذ به مراجع ذی ربط ارائه شده است.
در پایان این همایش از ۳۴ فعال حوزه تولید و صنعت گیلان تقدیر شد.
نظر شما