حجت الاسلام سید حمیدرضا امین زاده در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به رویکرد امام جعفر صادق(ع) نسبت به مساجد گفت: امام جعفر صادق(ع) الگویی بی نظیر در ترویج دین مبین اسلام به شمار می آید، به گونه ای که تربیت چهار هزار شاگرد در سنگر مساجد که هرکدام به عنوان مبلغ در دنیای عصر خودشان مشغول به فعالیت شدند، نمونه ای است که نشان می دهد، مساجد پایگاه مناسبی برای حفظ ارزش های انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی می توانند محسوب شوند.
وی با اشاره به اینکه در عصر امام ششم در مساجد فرصتی برای تعلیم و تربیت فراهم شد، خاطر نشان کرد: امام جعفر صادق(ع) در خانه های خدا به تبیین علوم مختلف و بیان روایات و تفسیر آیات قرآن کریم می پرداختند، به طوری که میزان روایات و احادیثی که از امام جعفر صادق (ع) داریم، از همه ائمه معصومین (ع) به نسبت بیشتر است و به دلیل شرایط سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن زمان، عمر با برکت آن حضرت، صرف گسترش معارف مختلف در دوران امامت شد.
امین زاده با اشاره به روایتی از امام جعفر صادق(ع) در رابطه با حضور در مسجد گفت: «كسيكه اهل مسجد باشد، حداقل يكي از اين سه بهره نصيب او ميشود: دعائي بوده كه خدا او را سزاوار بهشت كرده يا بلائي بوده كه از او دفع شده يا يك برادر ديني قسمت او شده كه براي رضاي خدا از او بهرهمند ميگردد»، این حدیث نمونه بارز در راستای استمرار حضور در خانه های خدا است که از منظر آن حضرت بسیار با اهمیت است.
امام جماعت مسجد جامع امام جعفر صادق(ع) با تاکید بر بهره گیری امام صادق (ع) از ظرفیت مساجد، برای تبلیغ دین خاطر نشان کرد: حضرت در جلسات درسشان، شیعیان را به همزیستی با اهل سنت دعوت می کردند تا به این طریق هم شیعیان از جامعه اکثریت منزوی نشوند و هم احکام و اصول شیعی را با ملاطفت به آنان منتقل کردند و در مدار حق با مسامحه با آنان رفتار می کردند.
امین زاده اظهار کرد: روش و سیره فردی و اجتماعی امام صادق (ع)، یکی از بهترین الگوهای مورد نیاز مسلمانان است، به کارگیری این سیره در زندگی، راه حل مناسب و عملی برای بسیاری از معضلات و مشکلات امروز جوامع مسلمانان است، بنابراین ائمه جماعات باید آن حضرت را در سیره و کردارشان الگو قرار دهند و مساجد را محور و اساس فعالیت های تبلیغی و دینی قرار دهند.
معاون فرهنگی بنیاد بین المللی نهج البلاغه افزود: از آنجایی که مساجد متعلق به خدا هستند و هیچ مالکیتی در بین مردم نسبت به آن وجود ندارد، در نتیجه آحاد مردم در فعالیت ها و برنامه های مسجد سهم دارند، از سوی دیگر با توجه به اینکه خدای متعال این بیت(مسجد) را به عنوان خانه خود معرفی کرده است، همه مردم می توانند در جهت نشر مبادی توحیدی از آن استفاده کنند و مساجد هم این پتانسیل و ظرفیت را دارند که پاسخگوی نیازهای همه آحاد جامعه باشند و برای حل مشکلات خود و همچنین برنامه ها و مسایل دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی پیش قدم باشند.
این کارشناس در حوزه دین در مورد تاثیر فعالیت های مسجدی در ساخت آینده جامعه اسلامی گفت:اگر بخواهیم آینده کشورمان تضمین شود و مساجد در سطح شهر و محلات برای خدمت به ایران اسلامی بیش از پیش نقش آفرینی داشته باشند و از سوی دیگر برای مسایل اجتماعی و فرهنگی مان بتوانیم نقش بیشتری را به مسجد اختصاص دهیم، در وهله اول باید بتوانیم کارکردهایی که مسجد در صدر اسلام داشت را توسعه بخشید. تجربه ثابت کرده است که هر محله ای که مساجد آن فعال تر، آن محله آباد تر است. در واقع مساجد در توسعه شهری و منطقه ای تاثیر به سزایی دارند و به اعتقاد من، مساجد فعال می توانند نقش مهم و اثرگذاری در جامعه اسلامی داشته باشد.
وی ادامه داد:در شرایط کنونی باید به این پایگاه مهم بهعنوان پایگاه مناسبی برای تربیت جوانان مؤمن و متعهد به انقلاب، اهتمام و توجه ویژهای داشت و برنامههای فرهنگی و اجرایی مناسبی در راستای مبارزه با نفوذ فکری و فرهنگی دشمن، با استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای ارزشمند مساجد، اتخاذ کرد و از این پایگاه دینی بهره برد.
نظر شما