اصلاح جامعه در گرو اصلاح فرهنگ است

یک استاد دانشگاه در همدان، اصلاح جامعه را در گرو اصلاح فرهنگ دانست و گفت: اگر هر فردی به نوبه خود تلاش کند که فرهنگ خود را پیراسته نگه دارد فرهنگ جامعه اصلاح می شود.

عباسعلی رسولی،مدرس دانشگاه های همدان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: بالا بردن سطح فرهنگی جامعه به برنامه ریزی و تلاش مستمر نیاز دارد و با کارهای مقطعی و گذرا نمی توان به آن رسید.

 

وی افزود: آموزش اساس رشد جوامع و فرهنگ هاست و اگر بتوانیم فرهنگ را درست کنیم مباحث اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز درست می‌شود.

 

 رسولی با بیان اینکه فرهنگ نقش مهمی در توسعه جوامع دارد، تصریح کرد: فرهنگ در واقع تمامی دستاوردهای بشری در طول تاریخ را در بر می گیرد و با کمک فرهنگ که به هم آمیزنده، ترکیب کننده و پیوند دهنده نسل های مختلف بشری است می توان همبستگی و همدلی و آرامش ایجاد کرد و انسان ها را به وحدت، دوستی و برادری و برابری دعوت و از گرفتاری و بحران جلوگیری کرد و رشد و توسعه را به ارمغان آورد.

 

استاد جامعه شناسی دانشگاه های همدان افزود: فرهنگ تبلور عینی ذهنیت و آفرینش عالی انسانی است که حتی مذهب هم با همه عظمت و وابستگی اش به وحی و جهان مأورایی در درون آن قرار می گیرد و بارور می شود، پس باید به آن توجه کرد.


رسولی ادامه داد: فرهنگ شخصیت افراد را می سازد و با درونی شدن در وجود آنها عامل هدایت کننده آنهاست، بنابر این می تواند سکوی پرتاب فرد به سوی رشد و ترقی بوده و او را به اوج برساند و نیز می تواند او را به انحطاط و سقوط بکشاند.


وی تصریح کرد: در عصر کنونی جامعه ای توسعه یافته تلقی می شود که بتواند در کنار شاخصه های اقتصادی بر معیار آموزش و اطلاعات و در حقیقت عنصر دانایی اجتماعی تأکید کند و در چنین جامعه ای، رسانه ها به ویژه مطبوعات با تولید و توزیع مطلوب اطلاعات نقش زیادی در بالا بردن آگاهی های گوناگون و ضروری به عهده می گیرند و جامعه را در نیل به تعالی و ترقی همه جانبه یاری می کنند.

 

مدرس دانشگاه های همدان، با بیان اینکه هویت هر جامعه ریشه در فرهنگ آن جامعه دارد، افزود: اگر در جامعه برای رسیدن به توسعه به فرهنگ نگاه عمیقی داشته باشیم و آن را به صورت یک مهندسی سیستمی بپذیریم، مسیرهای رشد و شکوفایی را می پیمائیم چرا که رشد و تعالی، وابستگی مستقیمی به ارتقای سطح فرهنگ آحاد آن جامعه دارد و به همین دلیل در هر عصر و زمان، ارتقای ارزش های فرهنگی و هنجارهای اجتماعی جامعه مهم ترین معیار رشد یافتگی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 6451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha