به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جمعی از شرکت کنندگان در سومین جشنواره مولودی خوانی رضوی هه تاو شامگاه شنبه (7 مرداد) مزار خلیفه میرزا آغه غوثی، پدر دف ایران و شاهرخ اورامی از شاعران به نام استان کردستان را عطرافشانی و گلباران کردند.
شرکت کنندگان در سومین جشنواره مولودی خوانی رضوی هه تاو در ویژه برنامه ضیافت کرامت با نثار فاتحه و عطر افشانی مزار خلیفه میرزا آغه غوثی و شاهرخ اورامی به این پیشکسوتان علم و عرفان ادای احترام کردند.
ارادت و خلوص نیت برگزار کنندگنندگان جشنواره رضوی به پیشکسوتان و بزرگان علم و عرفان استان از رویکردهای جشنواره رضوی در کردستان است که هر ساله با برگزاری آیین یادبود و ادای احترام همراه است.
سومین جشنواره مولودی خوانی رضوی هه تاو از 6 تا هشتم مرداد سال جاری و همزمان با دهه کرامت با حضور 13 گروه مولودی خوان و 13 منقبت خوان در استان کردستان برگزار می شود.
خلیفه میرزا آغه غوثی، در سال ۱۳۰۷ در شهر سنندج محله جورآباد چشم به جهان گشود. وی در خانواده متدین و مذهبی و عارف به دنیا آمد و از نوجوانی نزد پدرش استاد حاج غوثی به سیر و سلوک تصوف و فراگیری مداحی و دف نوازی پرداخت و تا پایان عمر به مداحی مذهبی و دف نوازی مشغول بود.
وي در كودكي هنر دف نوازي و خوانندگي اشعار عرفاني و اذكار مذهبي را از پدرش كه به قولي بهترين دف نوازان كردستان بوده است فرا گرفت. ايشان با شركت جستن در جشنواره هاي مختلف داخلي و خارجي برگزار شده در كشورهايي نظير،آمريكاي لاتين، فرانسه، تركيه … بهمراه گروه عرفاني قادري بهمراه فرزندان خود عبدالرحمن و عليرضا و اجراهاي بسيار زيبا و به يادماندني توانستند در ترويج ساز دف و نيز معرفي عرفان اسلامي و هنر دف نوزاري با صرف كردن بيش از ۵۰ سال عمر خود نقش بسزايي داشته باشند.
شركت وی در جشنواره معروف آوینیون فرانسه در سال ۷۰ مورد استقبال بینظیر مردم آن كشور قرار گرفت و از طرف اساتید لقب «پرنده نادر» به او داده شد. مراسم ذکری که آغه غوثی و دیگر دراویش آیین قادریه اجرا میکردند، از معدود طریقتهای درویشی است که مراسم ذکر آنها با از خود بیخود شدن حاضران در جمع همراه است. ساليان سال است كه صداي اعجازگرا او از راديو و تلويزيون پخش مي شود و زينت بخش صفاي خانه ها و منازل استان كردستان و نيز شهرهاي ديگر ايران بوده است. وی در سال ۱۳۸۶ به هنگام عزیمت به مكه معظمه دچار سكته مغزی شد و دارفاني را وداع گفت.
شاهرخ اورامی نیز در سال ۱۳۳۲ در شهر سنندج متولد شد. این شاعر کردستانی متخلص به ماموستا اهون میباشد. او یکی از شاعرانی بود که با این که خود اهل سنت بود، اما شعرهای زیادی در مدح اهل بیت سروده بود. شاهرخ اورامی از فرهیختگان اهل سنت شافعی بود و در سال 1391 دار فانی را وداع گفت.
از آثار این شاعر کشورمان میتوان به «تولای علی در فرهنگ کردهای اهل سنت جهان»، «شعاع مهر حسین»، «دیوان شعر کردی فاطمی و علوی»، «تولای حسین در ادب اهل تسنن»، «مهر رضوی در آیینه ادبای کرد» و «ترا من دوست دارم» اشاره کرد.
نظر شما