به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علی مویدی، قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری ضمن تبریک دهه کرامت با بیان اینکه اخیرا در عرصه مبارزه با مواد مخدر موضوعات جدیدی مطرح شد، گفت: از جمله این موضوعات بحث قانونگذاری در مبارزه با مواد مخدر بود که شما خبرنگاران با جدیت ورود پیدا کردید و این مباحث را ویراستاری و اطلاعرسانی کردید.
وی با بیان اینکه چیزی به عنوان حذف اعدام قاچاقچیان در مجلس مطرح نشده است، بیان کرد: نمایندگان مجلس فقط به منظور اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مطالبی را مطرح و پیشنهاد کردند نه اینکه اعدام قاچاقچیان را حذف کنند بلکه اصلاحاتی در مجازات قاچاقچیان صورت گرفته است و در بین مردم اینگونه جا افتاده که قاچاق اعدام ندارد.
سردار مویدی با اشاره به توزیع مواد مخدر دولتی گفت: این مسئله هم بنا به فرامین مقررات بین المللی و فرامین مقررات کشور ما و شرایط ژئوپولوتیک ایران و منطقه اجازه نخواهد داد که ما مواد مخدر دولتی را توزیع کنیم. این مطلب کاملا از جانب نمایندگان رد شده است، فقط پیشنهاداتی در حوزه درمان مطرح بوده است اما متاسفانه توسط بعضی از رسانه ها که اطلاعات کافی در این زمینه نداشتند موضوع را برعکس مطرح کردند که در جمهوری اسلامی ایران مواد مخدر توزیع خواهد شد. چنین اتفاقی نه در کشور ما و نه در هیچ کشور دیگری صورت نخواهد گرفت هرچند برخی کشورها روانگردانها را به صورت کنترل شده در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهند اما در هیچ کشوری کراک، هروئین و تریاک توزیع نمی شود.
مؤیدی افزود: برخی از کسانی که در بیان دو موضوع حذف اعدام قاچاقچیان مواد مخدر و توزیع مواد مخدر دولتی اظهاراتی غیرکارشناسی داشته و موجبات التهاب و اضطراب جامعه را فراهم آوردهاند، ستاد مبارزه با مواد مخدر به آنها اعتراض و نسبت به بیان برخی اظهارات و الفاظ آنها انتقاد داشته است و معتقدیم که بهتر است آنها دانش خود را در این دو موضوع افزایش داده و موجبات افزایش هزینه را برای نظام و مردم فراهم نیاورند.
قائممقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در خصوص گزارش آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: این گزارش قبل از انتخابات بیان شده بود، قرار بود گزارش نهایی آسیبهای اجتماعی با اولویت اعتیاد تقدیم مقام معظم رهبری و دستگاه های قوا و دستگاه های عضو شود. مسلما تصمیمات جدیدی در عرصه مبارزه با مواد مخدر در این نشست اتخاذ خواهد شد که در آینده نزدیک اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه رابطه وزارت ارشاد با ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز بسیار خوب است و نسبت به گذشته اقدامات خوبی در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر، کاهش آسیب و درمان انجام داده است و اقدامات آنها درخور تقدیر است ولی نگاه ما در خصوص مبارزه با مواد مخدر یکسان است اما در شیوه مبارزه متفاوت می باشد.
وی با اشاره به آخرین روند ورود npsها به کشور بیان کرد: مواد مخدری جدید با پایه روانگردان به نام " ان پی اس" به کشور وارد شده است که به دلیل شباهت آن به دارو ، حمل این مواد مخدر بسیار آسان است.مواد روانگردان در غرب شیوع و گسترش پیدا کرده است، چون بیس مواد روانگردانها در کشور غرب است، در منطقه ما هم رو به گسترش نهاده و متاسفانه در بخشی از غرب هم اجازه گسترش آن داده شده است. در کشور ما هم نمونه های جدیدی از npsها توزیع می شود لذا ما همه مسیرهای ورودی کشور را حساس و فیلتر کردیم، کمیته های تخصصی خاصی را برای این موضوع پیش بینی کردیم و نسبت به 4 ماه گذشته در مورد روانگردان ها بسیار سخت گیرانه عمل کردیم اما مواد جدید و نوظهور به لحاظ اینکه انتقال پ،نهان کردنش و توزیعش راحت تر است به همین دلیل برای مأموران مستقر در مبادی ورودی سخت و دشوار است، البته ما هم آموزش های لازم را به نیروهای خود دادیم ولی یکی از تهدیدات عصر ما همین مواد نوظهور است، در کشور ما هم دهها نمونه دیده شده است. کشور ما هم به دلیل ترکیب جمعیتی درگیر این معضل می باشد.
مویدی در خصوص طرح توزیع شربت تریاک در مراکز ماده 16 که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است اظهار کرد: نمونههای زیادی داشته ایم که مصرف شربت تریاک باعث بهبودی فرد مصرف کننده شده است. به همین دلیل امیدواریم این روش که روشی علمی و جایگزینی برای ترک مواد است در کشور ما نیز پیگیری شود. این درحالی است که مشکلی در کشور برای تامین آن نداریم.
وی با اشاره به آموزش کارکنان فرودگاه و گمرک جهت برخورد با قاچاق این ماده مخدر به کشور خاطر نشان کرد: امیدواریم با تلاش رسانهها و مردم توفیقات خوبی در برخودر با این مواد و جلوگیری از همه گیر شدن آن در جامعه داشته باشیم.
مویدی با بیان اینکه در ستاد مبارزه با مواد مخدر نگاهمان با وزارت بهداشت یکسان است گفت: ورازت بهداشت یکی از ارگانهای ذیربط در حوزه مبارزه با مواد مخدراست که همکاری های خوبی را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر نقش مسدود کردن مسیرهای غیرمجاز کوله برها که اخیرا در هیئت دولت تصویب شده است، تصریح کرد: مواد مخدر مسیر ثابت و مشخصی را ندارد. قاچاقچیان از هر شیوه، مسیر و راهی سعی می کنند استفاده کنند چرا که قاچاقچیان بینالمللی مواد مخدر هر نقطهای که انسان و فضا داشته باشد را برای توسعه عملکرد مافیایی خود به کار میگیرند.اما اینگونه نیست که همه افرادی که در آن مسیرها فعالیت می کنند اقدام به قاچاق مواد مخدر کرده باشند البته در زمینه ورود پیشسازها در این مسیرها اقدامات خوبی انجام دادیم و انتظار داریم این مسیرها توسط دستگاه ها در ورود پیشسازهای مواد مخدر صنعتی صورت پذیرد.
سردار مویدی با اشاره به طرح توانمندسازی مربیان مدارس اذعان کرد: ما این طرح را در سطح مدارس در دوره های متوسطه سال 95 اجرایی کردیم و در سال 96 نیز در استان ها با یک عزم جدی دنبال خواهیم کرد. ارزیابی ما از این طرح مثبت بوده و تلاش می کنیم راه پیشگیری را از طریق خانواده، معلم و کادر مربیان ادامه دهیم.
سردار مویدی در ادامه تصریح کرد: در آموزش مهارت های زندگی برنامههایی داشتیم به گونه ای که 108 درصد نسبت به سال قبل شاهد افزایش در این زمینه بودیم و همچنین در زمینه درمان و کاهش آسیب نیز که تعداد مراکز درمان و کاهش آسیب 5 هزار و 233 مرکز بود اکنون به 8 هزار و 450 مرکز افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه مسئله اعتیاد باید از مهدکودک فرهنگسازی شود، افزود: ما برای این مسئله بسته های آموزشی تهیه کردیم که همه این بسته ها مبنای علمی دارند و در بستر دانشگاه ها تهیه و در اختیار ستاد مبارزه با مواد مخدر و مردم قرار گرفته اند.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به فعالیت مشارکت های مردمی در راستای مبارزه با مواد مخدر به ویژه اعتیاد اظهار کرد: در نهادهای فعال و در عرصه مبارزه با مواد مخدر 1208 سمن فعالیت می کردند که تعداد آنها اکنون به 2 هزار و 365 سمن افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه اعتیاد یک مقوله بسیار حساس، ظریف است و در پرداختن آن بایستی نهایت دقت، هوشیاری و هوشمندی را داشته باشیم، افزود: اگر افراد بدون کارشناسی وارد این مقوله شوند تبعات زیادی هم برای نظام و هم برای جامعه خواهد داشت می بایست قبل از مطرح کردن موضوعی در خصوص مسئله مواد مخدر آن را به دقت بررسی و سپس مطرح و بیان کنند.
وی با بیان اینکه طی سه هفته گذشته همکاران ما در دستگاه های مختلف توفیقات خوبی در جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر داشتند، اظهار کرد: بعضی از این معتادان متجاهر مبتلا به امراض دیگری هستند و بعضی دیگر اصلا مبتلابه اعتیاد نیستند، متاسفانه تکدی گری در جامعه ما بسیار زیاد است لذا افرادی که در خیابان رها شدهاند مصداق معتاد متجاهر نیستند و شاید دارای امراض دیگری باشند، ضمن اینکه متأسفانه در کشور ما تکدیگری مشهود است و برخی از رها شدگان را میتوان متکدی و کارتنخواب دانست. و تعداد زیادی از آنها را جمع آوری و ساماندهی کردیم لذا اگر ما بخواهیم جامعه را از این افراد مبرا کنیم باید دستگاه ها و نهادهای مربوطه در این زمینه با ما همکاری کنند. هفته گذشته 8 هزار و 500 معتاد متجاهر جمع آوری و 2 هزار و 500 نفر آنها ساماندهی شدند. همچنین بعضی از این معتادان دارای بیماری هایی از قبیل HIV هستند که آنها نیز در مراکز ویژه ای نگهداری می شوند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه هم اکنون که در آستانه آغاز سفرهای زیارتی حج تمتع قرار داریم باید آموزشهای لازم را بدهیم که به هیج عنوان حجاج هیچ دارو و هیچ مخدری را با خود حمل نکنند، به قوانین سختگیرانه عربستان در مورد مواد مخدر اشاره کرد و گفت: هم اکنون آموزشهای لازم به حجاج داده شده و امیدواریم با پیشگیری هایی که انجام شده حج 96 در آرامش و بدون هیچ مشکلی صورت گیرد.
سردار مویدی اظهار کرد: این حق نظام و دستاندرکاران نظام نیست که گفته شود در زمینه مبارزه با مواد مخدر اقدامی صورت نمی گیرد و یا اینکه باید مواد مخدر دولتی توزیع شود لذا فرآیند اعتیاد یک فرآیند سختی است. کار خوبی که دستگاه قضایی در تهران بزرگ انجام دادند این بود که نقاط آلوده را شناسایی و 620 نفر را جمع آوری و به دستگاه قضایی معرفی کردند لذا انتظار داریم با همکاری دستگاه ها و مردم این مسئله را حل کنیم.
وی با بیان اینکه حدود 4 هزار معتاد متجاهر در کل کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: ساماندهی معتادان متجاهر حلقه ها و پیوست های بعدی دارد که هنوز مخفی مانده است لذا ما در حال انجام اقداماتی با وزارت کشور در خصوص این حلقه های مغفول مانده هستیم.
وی با اشاره به اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ما همیشه عنوان کردیم که برای کاهش اعتیاد باید اضلاع جامعه نقش اساسی داشته باشند. کشورهایی که در این زمینه توفیقات نسبی به دست آوردند به دلیل همین همکاری بین خانواده، ستاد و نظام آموزشی موفق به این کار شدند.
قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد یکی از برنامه های مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر است، اذعان کرد: در جهت کاهش آسیب های اجتماعی هم برنامه های زیادی اتخاذ شده است.
وی با اشاره به اعزام تیم کشتی بهبودیافتگان به خارج از کشور گفت: تیم کشتی بهبودیافتگان در قالب 20 کشتی گیر به خارج از کشور اعزام شدند، اینها توفیقات خوبی را داشتند، انشاءالله در سایر رشته ها هم شاهد این توفیقات در حوزه بهبودیافتگان از اعتیاد باشیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ما از سال 88 تا 91 شش هزار و 588 دستگیری مسلحانه داشتیم که از سال 91 تا 95، 26 درصد شاهد افزایش بودیم.
سردار مویدی با اشاره کاهش 32 درصدی کشته شدگان اشرار اظهار کرد: سلاحهای کشف شده نیز طی 4 سال گذشته 25 درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: پایگاههای مواد مخدر روانگردان نیز 186 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است. همچنین شاهد افزایش 4.7 درصد شیشه و آمستامین نیز بودیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه شاهد افزایش 1678 درصدی کشفیات مواد پیشتاز بودیم، بیان کرد: همچنین دستگیرشدگان در انواع مواد مخدر هم 38 درصد افزایش داشته است.
قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه تعداد مراکز مجاز درمان و کاهش آسیب اعتیاد از سال 91 تا 95، 61 درصد افزایش داشته است، افزود: همچنین بیش از 50 درصد نیز مراکز درمان و کاهش آسیب افزایش داشت.
نظر شما