علیرضا حاجیانزاده، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در پاسخ به این سوال که تشکیل مجمع خیرین فرهنگی تا چه اندازه میتواند در کاهش آسیبهای اجتماعی مؤثر باشد، به خبرنگار شبستان گفت: خیرین ما دغدغه دارند و این را در عمل نشان دادند. خیرین تاکنون برای آموزش بچهها و مدرسهسازی آنها اقدامات بسیار چشمگیری انجام دادند. به همت خیرین، مدارس بسیار زیادی با شرایط خوب حتی در روستاها ایجاد شده است. این نشان میدهد که ظرفیت خوبی در کشور ما وجود دارد.
حاجیانزاده ادامه داد: ما از این ظرفیت فقط برای مسایل آموزشی و مدرسه استفاده کردیم در حالی که باید برای بعد از مدرسه بچهها نسبت به مسایل فرهنگی و اوقات فراغت شان برنامه ریزی شود. این امکانات در کشور بسیار محدود و کم است. ما در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که متولی بحث اوقات فراغت بچه ها هستیم، کار تخصصی مان بحث فراغت بچه هاست. امکاناتی که داریم در سطح پایینی از بچه ها را توانسته پوشش دهد. ما قطعا نیاز داریم مراکز کانون را در روستاهای مختلف و مناطق محروم توسعه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: توسعه مراکز کانون در مناطق روستایی هم سهل الوصول تر است و هم اثربخش تر. با یک ماشین و یک مربی می توان مرکز کانون را ایجاد کرد. علاوه بر این به خاطر اینکه در روستاها هیچ امکاناتی نیست، بچه ها واقعا از مراکز کانون استقبال می کنند. برای خیرین هم حضور در مناطق محروم و روستایی بهتر است زیرا آنها با توجه به محرومیت ها، انگیزه بیشتری خواهند داشت که مشارکت کنند.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به افتتاح 31 کتابخانه سیار روستایی اظهار داشت: ما این کتابخانه های روستایی را در هشتم مرداد رونمایی کردیم و ناوگان کتابخانه های روستایی کانون به 170 رسید. برای اینکه بتوانیم ناوگان کتابخانه های روستایی را با سرعت توسعه دهیم هم از دولت استمداد می طلبیم و هم امیدواریم با مشارکت مردم و خیرین بتوانیم این کار را دنبال کنیم. مردم خیر ما می توانند در این کار خیر حضور پیدا کنند و به هر نسبتی که می توانند مشارکت داشته باشند. ما با هزینه خیلی کم می توانیم حداقل 20 روستا را با یک ماشین و یک مربی پوشش دهیم و تک تک بچه های این روستاها دعاگوی مجموعه خواهند بود.
حاجیانزاده با بیان اینکه ما مجمع فرهنگی خیرین کودک و نوجوان را راه اندازی میکنیم، تصریح کرد: امیدواریم که از این مجمع استقبال شود و با تاسیس آن اتفاق خوب و مبارکی در کشور بیفتد.
وی در پاسخ به این سوال که تشکیل مجمع خیرین فرهنگی کودک و نوجوان چقدر می تواند در کاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد، به شبستان گفت: وقتی امکانات فراهم شد و بچه ها سرگرمی های سالم پیدا کردند، قطعا با آسیب های کمتری مواجه هستیم و خطرات کمتری بچه ها را تهدید می کند. اگر برای بچههایمان برنامه نداشته باشیم، دشمنان ما کم نیستند. آنها از این فرصت استفاده می کنند، شرایط را اشغال کرده و این خلأ را پر می کنند. بچه های ما بچه های خوبی هستند. مردم ما مردم بسیار خوبی هستند و خوبی ها را دوست دارند. اگر برنامه های سالم، خوب و جذاب برای بچه ها فراهم کنیم قطعا جذب این برنامه ها می شوند و تاثیرش این است که از بسیاری از آسیب های اجتماعی جلوگیری می شود.
گفتنی است، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال حاضر دارای 118 کتابخانه سیار روستایی و 20 سیار شهری است که با آغاز به کار 31 کتابخانه سیار روستایی در هشتم مرداد، تعداد آن به 169 مرکز سیار در سراسر کشور رسید.
گفتگو از مریم داوری
نظر شما