«۴۰۰ مسجد محلی»  که آخر ساخته نشدند

خبرگزاری شبستان: چند سالی است که قرار است تعداد مساجد تهران افزایش یابد، اما انگار تولد آن‌ها به سن چهارمین شورای اسلامی شهر تهران قد نداد.

 به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد به عنوان جایگاه عبادت مسلمانان، از مهم‌ترین نهادهای جامعه‌ی اسلامی با کارکردی چندمنظوره به شمار می‌آید و همواره در طول تاریخ اسلام نقشی بنیادین داشته است، در همین راستا توقع می رود تا در نظام جمهوری اسلامی ایران هم برای پرداختن به مباحث دینی و رفع موانع و مشکلات پیشروی مساجد به عنوان مبدأ شکل گیری انقلاب اسلامی، تلاشهایی شود.

 

یکی از این مسئولیتهایی که بر عهده شورای اسلامی شهر تهران گذاشته شده است، توجه به توسعه و گسترش مساجد در شهرها است، در همین راستا در گفتوگویی با حجت الاسلام عبدالمقیم ناصحی؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران به جمع بندی برخی از این تلاش‌ها در طول مدت فعالیت این شورا در دوره چهارم آن پرداخته‌ایم.

 

ناصحی با اشاره به مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با توسعه و تجهیز مساجد در شورای چهارم شهر تهران، گفت: تهران به لحاظ آماری فقیرترین شهر کشور است و مساجد موجود برای سرانه جمعیتی این شهر کافی نیست و ما در این شهر با کمبود جدی تعداد مسجد روبرو هستیم.

 

وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار مسجد در تهران، اظهار کرد: در مقایسه با جمعیت نزدیک به نه میلیون نفری در تهران که شب‌ها ساکن تهران هستند و جمعیت روز آن به مراتب بیش از این عدد است، متاسفانه سرانه مسجد در تهران ۱۵ سانتیمتر است و این عدد بسیار ناچیزی است.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مصوبه ساخت ۴۰۰ مسجد به منظور جبران کمبود مسجد در تهران، خاطر نشان کرد: این مصوبه در اولین روزهای فعالیت شورای چهارم به منظور ساخت مساجد محلی به  تصویب رسید، تا با کمترین هزینه مساجدی کوچک و در دسترس ساخته شوند، زیرا که انقلاب اسلامی با محوریت مساجد شکل گرفت و آن‌ها باید مرکز ترویج مبانی و ارزش های اسلامی باید قرار گیرند و حمایت و توجه به مساجد باید در دستور کار تمامی دستگاه‌ها، نهادها و ارگان‌ها باشد.

 

 

ناصحی اظهار کرد: در همین راستا تاکنون ۱۰۰ باب مسجد در تهران ساخته شده است و زمینه جانمایی و احداث مابقی این مساجد نیز فراهم شده است، علاوه بر تلاش برای جبران کمبود مسجد در تهران، تعمیر، تجهیز و تکمیل مساجد هم در دستور کار قرار گرفت.

 

وی ادامه داد: هر چند که مساجد به وسیله مردم اداره می‌شوند و امکانات آن‌ها به وسیله مردم تامین می‌شود، اما سازمان‌ها و نهادها در قبال مساجد وظیفه دارند، زیرا که مساجد زادگاه انقلاب اسلامی هستند و بدون آن‌ها، انقلاب اسلامی ایران، تفسیر و تبیین نمی‌شود.

 

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، ادامه داد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شاهد آن بودیم که مساجد محل اجتماع مومنین بودند و راهپیمایی‌ها و تظاهرات مردمی از آن‌ها آغاز می‌شدند، از این‌رو دستگاه‌ها و نهادها باید نسبت به مساجد وظایف خود را انجام دهند.

 

ناصحی با اشاره به دیدار سال گذشته اعضای شورای اسلامی شهر تهران با مقام معظم رهبری و تاکید بر عمران و آبادانی شهر تهران منطبق با معماری اسلامی و ایرانی، گفت: بر همین اساس در ساخت مساجد به معماری اسلامی و ایرانی نیز تاکید داشتهایم.

 

 

 

کد خبر 647127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha