مهدی امینی، مدرس، پژوهشگر و نویسنده حوزه تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: معتقدم ماهیت دفاع مقدس آنقدر غنی و سرشار از موئلفه های گوناگون است که ما هنوز نتوانسته ایم به لایه های عمیق آن دست پیدا کنیم. لفظ دفاع مقدس منحصراً صحنه نبرد و شلیک سلاح ها و کشتن دشمن و شهادت های رزمندگان نیست بلکه در لایه های متنوع بخش هایی نهفته است که ما از آن ها غافلیم.
وی افزود: ادبیات دفاع مقدس یکی از آن موئلفه های ارزشمند و تاثیرگذار است و می تواند نسل های حال و آینده را نسبت به مقوله دفاع، مقاومت و جهاد فی سبیل الله پر مغز بار بیاورد. به تعبیر حضرت امام خامنه ای که در دیدار مسئولان دفتر هنر و ادبیات مقاومت فرمودند: «میخواهم بگویم که این یک گنج است. آیا ما خواهیم توانست این گنج را استخراج کنیم، یا نه؟ این هنر ماست که بتوانیم استخراج کنیم.» و یا در جای دیگری فرمودند:« ما هرچه برای دوره دفاع مقدس سرمایهگذاری و کار کنیم، زیاد نیست؛ چون ظرفیت هنری و ادبی کشور برای تبیین این دوره، خیلی گسترده، وسیع و عمیق است و از این ظرفیت تاکنون استفادهی خوب و درخوری نشده
امینی توضیح داد: ژانر دفاع مقدس بر خلاف تبلیغات و نهادینه شدن منفی آثار مرتبط با آن در سطح جامعه( از منظر تیر و تیر کشی)، می بینیم که در هر عرصه ای ظهور و بروز پیدا کرد همیشه پرچمدار عزت و سربلندی کشور بوده است و تاکنون بیشترین اقبال را همین آثار دفاع مقدسی داشته اند. چه در فیلم های سینمایی- سریال – کتاب و تئاتر و حتی در بزرگ ترین عملیات فرهنگی کشور که راهیان نور است.
موسس قرارگاه بصیرتی روایتگران فتح در ادامه بیان کرد:« دا»، «نورالدین پسر ایران »، «پایی که جا مان»، «عباس دست طلا»، در حوزه داستانی و کتاب هایی مثل «همپای صاعقه»، «ضربت متقابل» و کتاب های چند جلدی موسسه شهید باقری و مرکز تحقیقات جنگ سپاه که منابع غنی و دقیقی برای ساخت فیلم های سینمایی هستند که البته از این نوع مکتوبات در فیلم هایی چون «آخرین روزهای زمستان» و« ایستاده در غبار» بهره های خوبی برده شده است.
وی همچنین بیان کرد: مقام معظم رهبری، مدضله العالی فرمودند:« توصیه می کنم این کتاب هائی که در شرح حال سرداران است یا آنچه که در گزارش روزهای جنگ و سال های دشوار اول بالخصوص نوشته شده، این را جوان ها بخوانند. خود را سیراب کنید از معرفت به آنچه که گذشته است در تاریخ انقلاب.»
گفتنی است استاد مهدی امینی، جوان ترین مدرس، پژوهشگر و نویسنده در حوزه تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. او شانزده سال است که توفیق روایتگری کاروان های راهیان نور در جبهه های جنوب و غرب را دارد و به مدت هشت سال در فضای دانشگاهی، پژوهشی و آموزشی مشغول به تدریس است.
وی از سال 1388 قرارگاه بصیرتی روایتگران فتح انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را تشکیل داده و تاکنون راویان زیادی رادر دوره های روایتگری قرارگاه و سپاه در کنار دیگر اساتید آموزش داده است. امینی علاوه بر اینها دوره استادی خود را در دانشکده فرماندهی و ستاد سپاه( دافوس) گذرانیده است و دارای 9جلد کتاب در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و جریانشناسی سیاسی به زبان فارسی و انگلیسی است.
گفت و گو: الهام عطائی
نظر شما