مواد مخدر، بستر وقوع بسیاری از جرائم است

وزیر کشور، یکی از زمینه ها و بسترهای وقوع بسیاری از جرائم را پدیده سازمان‌ یافته مواد مخدر دانست و اظهار داشت: دشمن با هدف اضمحلال تدریجی جامعه و جوانان روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور، در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: یکی از زمینه ها و بسترهای وقوع بسیاری از جرائم، پدیده سازمان‌ یافته مواد مخدر است که دشمن با هدف اضمحلال تدریجی جامعه و جوانان و فروپاشی نهاد خانواده روی آن حساب ویژه‌ای باز کرده و برنامه‌ریزی گسترده‌ای تدارک دیده تا بلکه بتواند از این طریق مانع توسعه و تعالی کشور شود.

 

وی با بیان اینکه کنترل این بلای خانمان‌سوز و جامعه‌ برانداز مستلزم برخورد قاطع و همه‌جانبه در همه زمینه‌ها اعم از پیشگیری، مقابله، درمان، حمایت‌های اجتماعی است، افزود: تدوین نقشه راه جامع مبارزه همه‌جانبه با مواد مخدر، ابلاغ و اجرای اصلاحیه قانونی مبارزه با مواد مخدر، افزایش کشفیات انواع مواد مخدر، انهدام باندهای مواد مخدر، اجرای کنگره‌های علمی پیشگیری اولیه از اعتیاد، توانمندسازی سازمان‌های غیردولتی، آگاهی بخش عمومی، تکمیل و راه‌اندازی پنج اردوگاه زندانیان مواد مخدر، ایجاد اردوگاه درمان اجباری و... از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

 

وی با اشاره به صدور حکم 400 نفر از فرمانداران به عنوان رؤسای شورای فرعی مبارزه با مواد مخدر و اخذ مصوبه از هیئت وزیران در خصوص رفع مشکل بیمه، اشتغال و مسکن معتادان بهبودیافته بر تقویت ارتباطات در شهرستان‌ها به وسیله فرمانداران و تشکیل جلسات شورای مواد مخدر در شهرستان‌ها تأکید کرد.

 

محمد نجار، با بیان اینکه در بحث پیشگیری از اعتیاد باید از ظرفیت رسانه‌های دیداری و شنیداری، محیط‌های کاری، آموزشی، ائمه جماعات و مساجد، نخبگان، اساتید و خیران استفاده کرد، ادامه داد: توجه به محیط‌های صنعتی موجود در استان از جمله پتروشیمی، نفت، فولاد و نیشکر، برای توسعه آموزش و پیشگیری ضروری است.

 

وی بر راه‌اندازی مرکز درمان اجباری استان تاکید کرد و یادآور شد: باید به گونه‌ای عمل کرد که معتادان خود با توجه به ماده 15قانون مبارزه با مواد مخدر، مبنی بر مراجعه اختیاری خود معتادان به مراکز درمانی، نسبت به ترک اعتیاد اقدام کنند.

 

وی با اشاره به اختصاص درصدی از تعهد ایجاد اشتغال استان به معتادان پاک شده، اضافه کرد: در راستای پیشگیری، مقابله و درمان باید از افراد خیر و نیکوکار در این زمینه کمک گرفت و امکانات درمانی را در دسترس آنها قرار داد.

 

سردار محمدرضا اسحاقی، فرمانده نیروی انتظامی استان خوزستان، با بیان اینکه در پنج ماهه نخست امسال 30 مرحله طرح پاکسازی در سطح استان انجام گرفت که در این طرح‌ها چهار هزار و 458 نفر دستگیر شدند، عنوان کرد: آمار کشفیات انواع مواد مخدر طی پنج ماهه گذشته در استان، 2 تن و 67 کیلو و 142گرم کشفیات بوده که در این زمینه پنج هزار و 135 نفر نیز دستگیر و30 باند در زمینه مواد مخدر منهدم شدند.

 

وی با بیان اینکه یکی از عوامل احساس ناامنی در بین شهروندان اعتیاد است، اظهار داشت: از مجموع 11هزار و 469 نفر مجرم دستگیر شده در استان در سال‌ جاری، 6 هزار و 821 نفر آنان معتاد بودند به عبارت دیگر 47 و نیم درصد جرایم استان توسط معتادان انجام می‌شود.

 

وی به تشریح سیاست‌های کلی ابلاغی مبارزه با مواد مخدر، مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخت و افزود: بند چهارم سیاست‌های ابلاغی، بر اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه در مقابله با تهدیدات و آسیب‌های ناشی از مواد مخدر و روان‌گردان‌ها با بهره‌گیری از امکانات دولتی و غیردولتی و با تاکید بر تقویت باورهای دینی و اقدامات فرهنگی، هنری، ورزشی، آموزشی و تبلیغاتی در محیط خانواده، کار، آموزش و تربیت و مراکز فرهنگی و عمومی است.

 

فرمانده نیروی انتظامی خوزستان بیان کرد: به منظور روان‌سازی، تسهیل، توسعه کمی و کیفی، استاندارسازی فعالیت مراکز اجباری نگهداری، درمان و کاهش آسیب معتادان، تشکیل کمیته هماهنگی مرکز و کمیته نظارت استانی شورای مبارزه با مواد مخدر استان برنامه‌هایی را در زمینه مراکز اقامتی انجام داده است.

 

وی عنوان کرد: در اولویت بندی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به منظور بررسی سوء مصرف انواع مواد مخدر، معتادان دارای رفتارهای پرخطر مثل معتادان تزریقی و معتادان بی‌خانمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 64840

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha