فاصله علم تا عمل چقدر است؟/ برپایی جشنواره یا نمایشگاه؟

اگر چه شرکت کنندگان در جشنواره علم تا عمل به ارائه آثار برتر علمی و صنعتی پرداخته اند اما این سؤال به ذهن می رسد که فاصله علم تا عمل فقط در حد برپایی یک جشنواره و نمایشگاه است؟

خبرگزاری شبستان: دومین جشنواره نمایشگاه ملی «علم تا عمل» از چهاردهم شهریور در شبستان شماره 18 مصلی امام خمینی (ره)  آغاز به کار کرد. از بیرون نمایشگاه بنرهای آبی‌رنگی مزین به سخنان مقام معظم رهبری درباره توجه به یافته‌های علمی و صنعتی نصب شده بود. «مسئله تجاری‌سازی خیلی مهم است»، «یافته‌های علمی و صنعتی بایستی بتوانند در کشور تولید ثروت کنند»، این جملات در جای جای نمایشگاه دیده می‌شد.در داخل نمایشگاه هر یک از غرفه‌ها با نام استان خود در سردر هر غرفه نصب شده بود.

 

طرحی در دستان تولیدکنندگان داخلی

درون غرفه استان کرمانشاه اتومبیل‌هایی از جمله پژو پارس، پراید و تندر 90 دیده می‌شد و بازاریاب‌ها و مشتریان مشغول بحث با صاحبان غرفه بودند.

 

علی مرزداران، مسئول طرح کلاژ برقی EKM و دنده اتومات IMAT درباره کم و کیف این طرح گفت: طرح کار این کلاژ برقی همچون دیگر کلاژهای ماشین است، اما با این تفاوت که با زدن یک دکمه دیگر کلاژ گرفته شده و اتومبیل خاموش نمی‌شود و در نیم‌کلاژ هم ماشین عقب‌گرد نخواهد داشت. وی افزود: در سیستم دنده اتومات هم اتومبیل کاملا اتوماتیک طراحی شده است.

مرزداران درباره استفاده این طرح در صنعت گفت: شرکت‌های پارس‌خودرو و سایپا از این طرح در خط تولید استفاده کرده‌اند.

 

جلبک‌ها در صنعت و خوراک

در غرفه بندرعباس گیاهان خشک بسته‌بندی شده بود. ولی‌الله ساعدی، مسئول طرح پرورش جلبک‌های دریایی است و درباره فعالیت‌اش گفت: در یک کشت پایلوت سه گونه از جلبک‌ها در وسعت 10 هکتار کشت شده و طی 10 ماه برای پرورش این جلبک‌ها وقت صرف شده است.

 

وی در پاسخ به این سؤال که از جلبک‌ها چه استفاده‌ای می‌شود، خاطرنشان کرد: از جلبک در مصارف صنعت، تولید مواد آرایشی و بهداشتی، مکمل غذایی دام و طیور، مصارف انسانی و در سوخت استفاده می‌شود.

 

ساعدی درباره فعالیت‌اش در بخش تولید جلبک افزود: از سال 1371 در مرکز تحقیقات فعالیت کرده و این جلبک‌ها به عنوان مکمل مناسبی برای تغذیه دام و طیور می‌داند.

 

وی درباره گسترش تولید جلبک گفت: در زمینه تولید جلبک با مراکز تحقیقاتی در اسپانیا همکاری‌های لازم انجام شده است.

 

ساعدی از نحوه برگزاری این نمایشگاه چنین گفت: با توجه به اینکه ماه مبارک رمضان تازه به پایان رسیده است و اغلب مردم در شرف آغاز سال تحصیلی جدید هستند به نسبت، استقبال هم از این نمایشگاه نسبت به سال گذشته کمتر بوده است.

 

تا به حال استخوان ساعد مرده را لمس کرده‌اید؟!

در میان غرفه‌های مختلف که هر کدام به نوبه خود می‌توان گفت منحصر به فرد هستند غرفه همانندسازی بافت اعضای بدن خودنمایی می کند. بر روی میز ظرف‌های نمونه در بسته‌ای با محتویات سفیدرنگ وجود دارد. علی کاشی‌ها، پزشک و متخصص بافت اعضای بدن در این غرفه حضور دارد و درباره به کارگیری این علم در کشور چنین گفت: تولید بافت اعضای بدن در ایران با توجه به مشابه خارجی آن حدود یک چهارم قیمت تمام شده و کارآیی آن هم چهار برابر محصولات مشابه خارجی است.

 

به گفته این پزشک می توان با کسب اجازه از خانواده‌ها در 24 تا 48 ساعت بعد از فوت افراد از استخوان‌ها و اعضا و جوارح اجساد استفاده کرد.

 

در این بین وی یک تکه همانند پلاستیک سفیدرنگ از کیفش درآورد و به دستم داد. با دیدن آن قطعه احساس کردم حتما یک پلاستیک است ولی در اصل آن استخوان ساعد یک مرده بود.

 

با توربین‌های بادی دیگر هزینه‌های برق مصرفی پرداخت نمی‌شود

احمد جلالی، مسئول غرفه توربین‌های بادی در مقیاس مختلف خانگی، صنعتی، برقی و انرژی است. وی درباره نحوه بازدهی این توربین‌ها گفت: این توربین‌ها در مناطقی که سرعت باد در آنجا 25 کیلومتر در ساعت جریان داشته باشد، کاربرد دارد و بدین ترتیب می‌توان در مناطق بادخیز از این توربین‌ها استفاده کرد.

 

وی درباره نحوه استقبال مسئولان از نمایشگاه گفت: در مجموع می‌توان این نمایشگاه را فرصتی برای شناسایی طرح‌های مدرن و پرفایده ارزیابی کرد.

 

تکنولوژی بسیار مقاوم

در زمینه تولید لوله‌های مقاوم شیشه‌ای که کامپوزیتا نام دارد، در دنیا کشورهای آمریکا، نروژ و ایران هستند که به این فناوری دسترسی دارند. لازم به ذکر است، از این لوله‌ها برای آب و فاضلاب، نفت و گاز استفاده می‌شود. این جملات را رضا تهرانیان، مسئول غرفه کامپوزیتا گفت و افزود: باید در نظر داشت که این لوله‌ها عمری متوسط 50 سال داشته و یک هشتم لوله‌های بتونی و یک‌ چهارم لوله‌های فلزی وزن دارند.

 

وی درباره استفاده از این تکنولوژی در صنعت افزود: در حال حاضر از این لوله‌ها در پارس جنوبی و عسلویه استفاده می‌شود و در حال صادرات این لوله‌ها به ارمنستان و کره جنوبی هستیم. به اعتقاد وی این نمایشگاه آن‌طور که باید نتوانسته نظر صنعت‌گران را به خود جلب کند و مورد استقبال قرار گیرد.

 

آب‌رسانی به وسیله سفال

با توجه به اینکه در کشورمان همیشه شاهد کم‌آبی هستیم، این بار مهندسان کشاورزی دست به عمل جدیدی برای آبیاری باغات و مزارع زده‌اند.

 

تکتم آزرمی، مهندس کشاورزی و مسئول طرح آبیاری سفالی گفت: با توجه به اینکه ایرانیان باستان از سفال برای آبیاری استفاده می‌کردند، آنها این طرح را به یک سیستم مکانیکی تبدیل کرده اند، به طوری که آب از یک منبع وارد کپسول‌های سفالی در داخل خاک می‌شود و بدین ترتیب دیگر گیاه دچار تنش بی‌آبی نخواهد شد.

 

وی افزود: لازم به ذکر است که این آبیاری در حال حاضر در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و ایلام استفاده می‌شود و کشت‌های گلخانه‌ای، آبیاری باغات هم بهترین گزینه برای آبیاری سفالی هستند.

 

نمایشگاهی با کارآیی بیشتر

بنا بر گفته‌های چندی پیش سیدمحمود آقامیر، معاون علمی و فن آوری رئیس جمهور در رسانه‌ها مبنی بر برپایی نمایشگاه علم تا عمل و رسیدن طرح‌های نو و خلاقانه به تجارت و کسب و کار باید در نظر داشت که برای مثمرثمر بودن این نمایشگاه‌ها و این اقدامات باید سازمان‌ها بهتر و بیشتر وارد کار شوند و نباید برای ارتقای این اقدام سازنده فقط به برپایی یک نمایشگاه چندروزه بسنده کرد.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 64854

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha