به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مجلس روز گذشته در 2 شیفت کاری به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی پرداخت. در جلسه نوبت صبح و با سخنان رییس جمهور بررسی کلیات کابینه دوازدهم آغاز شد و پس از سخنان مخالف و موافق و همچنین معاون اول رییس جمهور در دفاع از کابینه پیشنهادی رییس جمهور جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب حروف الفبا آغاز شد.
بنابراین گزارش، در جلسه نوبت بعدازظهر صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات با سخنان موافقان و مخالفان آنها و همچنین دفاع وزرای پیشنهادی از برنامههایشان انجام شد و سپس بررسی صلاحیت وزیر اطلاعات آغاز شد که پس از سخنان دو مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات به دلیل پایان وقت جلسه علنی مجلس سخنرانی دو وقت موافق و یک وقت مخالف و همچنین سخنان وزیر اطلاعات در دفاع از برنامههایش به نوبت صبح امروز چهارشنبه 25 مرداد موکول شد.
این گزارش می افزاید امروز در جلسه غیر رسمی درباره ساعات جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم مطالبی بیان شد. علی لاریجانی رییس مجلس در این جلسه توضیحاتی در مورد ساعات برگزاری مراسم رای اعتماد در مجلس داد. ساعات بررسی صلاحیت وزریران پیشنهادی در مجلس 35 ساعت است و لاریجانی بیان کرد که 23 ساعت دیگر از این بررسی ها باقی مانده است. رییس مجلس شورای اسلامی در این جلسه بیان کرد که باید تلاش کنیم هر چه سریعتر بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی را در مجلس به پایان برسانیم ممکن است برای برگزاری جلسات بیشتر نیاز به رای گیری در مجلس باشد.
بنابراین گزارش، در نشست جلسه علنی امروز که راس ساعت 8 و 10 دقیقه به ریاست دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور 241 نفر از نمایندگان آغاز شد؛ امیرحسین قاضی زاده هاشمی دستور کار جلسه علنی امروز مجلس را به شرح ذیل قرائت کرد:
بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب
1- وزارت اطلاعات آقای سید محمود علوی
2- وزارت امور اقتصاد و دارایی آقای مسعود کرباسیان
3- وزارت امورخارجه آقای محمدجواد ظریف
4- وزارت بهداشت و درمان آقای سید حسن قاضی زاده هاشمی
5- وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی آقای علی ربیعی
6- وزارت جهاد کشاورزی آقای محمود حجتی
7- وزارت دادگستری آقای علیرضا آوایی
8- وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح آقای امیر حاتمی
9- وزارت راه و شهرسازی آقای عباس آخوندی
10- وزارت صنعت، معدن و تجارت آقای محمد شریعتمداری
11- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای سید عباس صالحی
12- وزارت کشور آقای عبدالرضا رحمانی فضلی
13- وزارت نفت آقای بیژن نامدار زنگنه
14- وزارت نیرو آقای حبیب الله بیطرف
15- وزارت ورزش و جوانان آقای مسعود سلطانی فر
لازم به ذکر است که رای گیری جداگانه برای هریک از وزرای پیشنهادی صورت می گیرد.
وزیر اطلاعات نیروهای اطلاعاتی قدیمی را در کمیته ای خاص گرد آورد که منبع امنیتی شدند
عزیز اکبریان، نماینده کرج در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات کابینه دوازدهم گفت: امروز برتری اطلاعاتی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در دنیا یک امنیت بسیار خوبی را به وجود آورده است و یکی از افتخارات امنیتی کشورمان در کنار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران وزارت اطلاعات است که جزیره امنیتی برای جمهوری اسلامی به وجود آورده است.
وی با بیان اینکه شخص وزیر اطلاعان نقش پدری و بزرگی در وزارت اطلاعات دارد افزود: دکتر علوی به عنوان یک عالم مجاهد توانسته بعد از چهار سال وظایف خودش را به خوبی انجام دهد و در همین زمینه نظرسنجی هایی درخصوص عملکرد وزارت اطلاعات در این مدت صورت گرفته که نشان داده شاخصهای امنیتی جهانی ما بالا رفته و احساس ناامنی در مردم کاهش یافته است و این کاملاً مشهود است.
اکبریان با اظهار اینکه یکی دیگر از کارهایی که وزارت اطلاعات انجام داده توجه به سرمایه گذاری و حمایت از سرمایه گذاری است خاطرنشان کرد: این وزارتخانه در مبارزه با مفاسد و حمایت از سرمایه گذاری اقدامات مفیدی انجام داده که در راستای اقتصاد مقاومتی بوده و عزیزان قوه قضاییه هم باید این امر را از وزارت اطلاعات یاد بگیرند.
علوی آرامش را به فضای اطلاعاتی کشور بازگردانده است
نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعاتی دولت دوازدهم گفت: این اولین بار است که من در طول ده سال به عنوان یک موافقت صحبت می کنم.
وی با بیان اینکه آقای علوی نگاه فرهنگی به امنیت دارد و این یعنی عقل افزود: انسان عاقل مسایل امنیتی را واکاوی می کند و ریشه آنکه سیاست یا فرهنگ یا محیط زیست است را حل می کند نه اینکه مساله ای مانند دریاچه مظلوم ارومیه را امنیتی جلوه دهد.
قاضی پور اظهار داشت: آقای علوی با رفتار عاقلانه در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران و شورای عالی امنیت ملی و دولت حرکت می کند و آرامش را به فضای امنیتی کشور بازگردانده است و آقای علوی و نیروهای تحت امر وی بسیار با همه نهادهای امنیتی کشور هماهنگ بوده و تابع رهبر انقلاب هستند.
وی خطاب به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که در صحن مجلس نیز حضور داشت تاکید کرد: دولتها اگر از همه لحاظ مستحکم باشند به نفع نظام است و تقویت دولت و روحیه دفاعی نیز به نفع نظام است.
علوی در ۴ سال گذشته مرد این میدان نبودند
علی مطهری، نماینده تهران در ادامه جلسه علنی چهارشنبه 25 مرداد در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات گفت: مخالفت من با وزیر اطلاعات بیشتر در رابطه با نقص ساختاری در حوزه اطلاعاتی کشور است این نقص اطلاعاتی باعث نظارت کمتر مجلس شده است.
وی افزود: مخالفت من به خاطر دفاع از حقوق مجلس و مردم است چرا که می بینیم امروز نقص ساختاری در پرداختن مسئولیتها و نهادهای اطلاعاتی مختلف است که باعث پاسخگو بودن شده است به نظر من باید وزیر این نقص موجود را حل کند و اجازه دخالت در حیطه وظایف وزارت اطلاعات را ندهد چرا که قانون هم همین را می گوید.
مطهری خاطرنشان کرد: طبق قانون بخش اطلاعات در همه نهادها همچون سپاه، قوه قضاییه، ارتش، نیروی انتظامی وجود دارد اما قانون می گوید که همه این نهادهای اطلاعاتی باید در اختیار وزارت اطلاعات باشد.
مطهری خاطرنشان کرد: وظیفه سپاه پاسداران علاوه بر حفاظت اطلاعاتی که دارد مقابله و مبارزه با گروههای منافقین، پژاک و داعش در خارج از کشور است این رویه رویه ای درست و پذیرفته است اما در چند سال اخیر این دایره وسیع تر شده و می بینیم به موضوع دانشگاهها نشریات دانشجویی هم گسترش یافته است و آنها به مجلس پاسخگو نیستند.
ولایتمداری، سعه صدر، سرعت در تصمیم گیری از ویژگی های علوی است
علاءالدین بروجردی، نماینده بروجرد در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات با اشاره به ویژگیهای آقای علوی گفت: شخص آقای دکتر علوی از ویژگیهای لازم برای این مسئولیت برخوردار است.
وی تدین، ولایتمداری، تعالم، سعه صدر، سرعت در کار حساسیت از ویژگیهای بارز و مشهود وی برشمرد و گفت: بنده در کمیسیون تخصصی که با ایشان در ارتباط بودم در مورد موارد ارجاعی شاهد حساسیتها، دقت ویژه و پیگیری ایشان بوده ام و این حساسیت در این جایگاه بسیار ارزشمند است.
وی افزود: نکته دوم درخصوص موضوع بدنه وزارت اطلاعات و عمل به وظایف است که همیشه شاهد توجه ایشان به این موضوع بودیم.
وی گفت: در بدنه وزارت اطلاعات نیروهای ولایتمدار، متدین و کارآموز و کاری فعالیت می کنند بنده از نزدیک در شورای امنیت ملی حضور دارم و اشراف و حساسیت آقای علوی در انجام وظیفه را دیده ام.
نماینده بروجرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارزیابی عملکرد برنامه های وزارت اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات باید در حوزه امور داخلی و خارجی اشراف داشته باشند که این موارد در مورد حیطه کاری آنها دیده می شود.
رضایت ۷۵ درصدی مردم از عملکرد وزارت اطلاعات
محمد حسین قربانی، نماینده مردم آستان اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: رییس جمهور یک تیم مفید و کارآمد را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است.
وی افزود: خوشحالم که جناب علویی توانسته اند که اعتماد رییس جمهور را جلب کنند و نیز خوشحالم که این مسئولیت را پذیرفته اند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت اطلاعات یک وزارت خانه کلیدی است که نیازمند یک شخص اخلاق مدار، توانمند، خستگی ناپذیر و میدانی است.
وی ادامه داد: بهداشت و امنیت دو نعمت است که همه جوامع نیز به این دو موضوع اهمیت می دهند که رییس جمهور نیز دو وزیر توانمند را در این حوزه انتخاب کرده اند.
قربانی بیان کرد: درست است که وزارت اطلاعات به عنوان یک اهرم سیاسی و هیزم آتش شناخته می شود اما وزارت اطلاعات باید به دور از آتش سیاسی و سیاست زدگی باشد.
وی تصریح کرد:طی نظر سنجی هایی که انجام شده است، 75 درصد مردم از وزارت اطلاعات در 4 سال اخیر رضایت داشته اند در حالیکه در گذشته اینگونه نبود است.
علوی: اگر رهبری تمامی اختیارات وزارت اطلاعات را به نهاد دیگری دهد تمکین می کنیم
سیدمحمود علوی، وزیر پیشنهادی اطلاعات در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد و پس از سخنان موافقان و مخالفان خود در دفاع از برنامه هایش گفت: همت وزارت اطلاعات در طول 4 سال گذشته این بوده است که کار اطلاعاتی را بر پایه احکام شرعی با رعایت ارزشهای اخلاقی و قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران در همه جا و از جمله با متهمین انجام دهد و بر این پایه حرکت کند.
علوی با بیان اینکه وزارت اطلاعات در مدت 4 سال گذشته با تاکید بر انضباط مالی و گسترش و فعالیتهای عمرانی و ایجاد امکانات موردنیاز برای عملکرد بهتر سربازان گمنام امام زمان (عج) برخوردار بوده است گفت: در مدت گذشته ثبات مدیریتی و تغییرات در حد ضرورت با آرامش و انسجام در مجموعه مدیریتی اطلاعات بوده و مجموعه معاونین در یک حرکت هم افزا مسئولیتهای خود را انجام داده اند و در همین راستاست که وزارت اطلاعات کار نویی را دنبال کرده است.
وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر اینکه وزارت اطلاعات کار خود را به خوبی انجام داده است گفت: وزارت اطلاعات همگرایی و همدلی بسیار خوبی در جامعه وزارت اطلاعات وجود داشته است و همه اذعان داشته اند که این هماهنگی مسبوق به سابقه نبوده است.
علوی ادامه داد: جلسات و کمیته های مختلف جامعه اطلاعاتی با مدیریت وزارت اطلاعات کار خود را به نحو اثرگذار دنبال کرده و در آینده نیز براساس این برنامه حرکت خواهد کرد.
وزیر پیشنهادی اطلاعات با تاکید بر اینکه برنامه بنده یک برنامه ذهنی و انتزاعی نیست همه ابعاد برنامه بنده مسبوق به گامهای عملی در 4 سال گذشته بوده است که با ارتقای کمی و کیفی در 4 سال آینده نیز دنبال می شود.
وی با تشکیل بررسی صلاحیتها گفت: در این کمیسیون از حقوق افراد مورد استعلام دفاع می شود و همچنین از حقوق عامه مردم در زمینه واگذاری مسئولیتها نیز دفاع می شود.
نقدم منصفانه است/برنامه پیشنهادی نظریه پردازی است
ولی ملکی، نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزیر اقتصاد و دارایی گفت: نقد بنده به منزله ندیدن توانمندی کاندیداها نیست بلکه نقد منصفانه است.
وی افزود: نقد منصفانه و عالمانه را همه می پذیرند نقد برای ارتقا است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: نقد کرباسیان وزیر پیشنهادی اقتصاد جنبه تهدیدی و باجگیری ندارد بلکه بنده از لحاظ برنامه ای که ایشان پیشنهاد داده است مخالفم.
وی ادامه داد: هر جا کم می آوریم یا با طرف مقابل دوستی داریم از برخی مسایل چشم پوشی می کنیم و از کلمه «ولش کن» استفاده می کنیم که همین موضوع ایجاد مشکلاتی می کند.
ملکی با بیان اینکه کرباسیان اخلاق مدار است گفت: در برنامه ارایه ای وزیر پیشنهادی جز نظریه پردازی چیزی ندیدم. اقتصاد اعداد و ارقام می خواهد باید مشخص شود، باید وزیر پیشنهادی در برنامه اش از لحاظ اعداد و ارقام بیان می کرد که امروز در کجا قرار گرفته ایم و 4 سال دیگردر کجا قرار می گیریم.
وی ادامه داد: سوال این است که کرباسیان 4 سال مسوولیت گمرک ایران را داشته است باید کارنامه از نقاط و ضعف از عملکردشان ارایه می دادند تا بنده قضاوت می کردم.
وی ادامه داد: آیا در گمرک قاچاق کالا از بین رفته است؟ چه میزان شما موفق بوده اید؟ برخی از قاچاق ها از مبادی رسمی وارد می شود.
ملکی تصریح کرد: وزیر پیشنهادی باید درباره ی شاخص هایی همانند سهم سرمایه گذاری خارجی، در آمد ناخالص ملی، رقابت پذیر اقتصادی، نرخ تورم آمار و ارقام می داد.
صراحت مدیریت دانش اقتصادی و شجاعت از ویژگیهای بارز وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی است
فریده اولاد قباد، نماینده مردم تهران در موافقت از وزیر پیشنهادی وزارت اقتصاد و دارایی گفت: قبل از اینکه به عنوان موافق در مورد وزیر پیشنهادی این وزارتخانه صحبت کنم جا دارد از خدمات دولت یازدهم که شرایط اقتصادی فرهنگی اجتماعی سیاسی را ارتقا بخشیده اند تشکر داشته باشم و خداقوت به وزرای کابینه دوازدهم اعلام کنم.
وی با اشاره به موفقیتهای دولت یازدهم در بهبود وضعیت اقتصادی گفت: نمایندگان محترم همانگونه که مستحضرید دولت یازدهم در شرایطی آغاز شد که ما در سال 91 رضد اقتصادی ایران منفی 7 دهم درصد بود که حتی تورم به 40 درصد هم رسیده بود اما در حال حاضر نرخ تورم تک رقمی شده است و با تلاشهای صورت گرفته در جایگاه قابل قبولی قرار گرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصادی دولت دوازدهم باید اصلاح ساختاری و نهادی در حوزه اقتصاد را مورد توجه قرار دهد گفت: وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی دانش اقتصادی صراحت مدیریت شجاعت در انجام وظیفه هستند.
وی گفت: وزیر اقتصاد علاوه بر داشتن دانش و تخصص لازم در حوزه فعالیتش اصلاح اقتصادی را هم مورد توجه قرار دهد زیرا که بسنده کردن به تئوریهای علم اقتصاد تنها رفع کننده مشکل اقتصادی کشور نیست.
برنامه کرباسیان باید شفاف باشد
رسول خضری؛ نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: کرباسیان را از سال های دور می شناسنم اما یکسری نقد ها دارم.
وی افزود: وضعیت معیشت بسیار اهمیت دارد. رکورد کاری کرده است که مردم دلشان برای تورم تنگ شده است. مردم نیاز به رونق کسب و کار دارند.
خضری گفت: عملکرد موسسات و اختلاس های 3 هزار میلیاردی در آذر غربی و کردستان انجام شده است، هنوز نامعلوم است. باید شما بگوید در مقابل این مسایل چه اقداماتی انجام می دهید تا حق مردم را بازگردانید.
خضری گفت: نهادی های پولی کشور ضعیف عمل کرده است. موسسات با تابلو بانک مرکزی بوده اند که مردم اعتماد کردند اما ضربه خوردند. بحث مالیات ها، بسیاری صنایع به دلیل مشکلات مالیاتی نمی توانند کار کنند. تکالیف ادارات مالیات بگیر و ارزش افزوده مشخص نیست. یکی از موانع زیاد در کسب و کار همین موضوع است. شما در برنامه اتون شفاف نکرده اید چه اقداماتی می خواهید انجام دهید باید شفاف ارایه دهید.
حرکت بر مدار اقتصادهای نوظهور باید مورد توجه وزیر اقتصاد و دارایی قرار گیرد
سیدهادی بهادری، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در نوبت صبح چهارشنبه 25 مرداد در مخالفت با وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: مخالفت بنده در باب حمایت از دولت است ما در بحث کسب و کار از رتبه 150 در سال اخیر به رتبه 120 رسیده ایم و در بحث کارآفرینی رتبه 85 در دنیا و 18 امین اقتصاد دنیا هستیم.
وی خاطرنشان کرد: آسیبهای حوزه اقتصادی که آقای کرباسیان اشاره به آن داشته اند یکی از انتظارات مجلس از وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی است به نظرم با تدارم سیاستهای اقتصادی شاهد بهبود وضعیت اقتصاد کشور باشیم.
وی گفت: ما باید بر مدار اقتصادهای نوظهور دنیا همانند مالزی، چین، ترکیه حرکت کنیم متاسفانه در مقطعی که براساس سند چشم انداز 20 ساله حرکت نشد و اقتصاد ما رشد منفی داشت.
وی مشاوره های قوی در حوزه اقتصادی را راهکاری برای جبران ضعفهای تئوریک در حوزه اقتصادی دانست و گفت: هماهنگی تیم اقتصادی که مرکز ثقل آن وزیر اقتصاد باشد باید مورد توجه قرار گیرد. علاوه بر ان وزیر اقتصاد باید مورد توجه باشد زیرا که مجلس از وزیر اقتصاد سوال و استیضاح می کند علاوه بر آن هماهنگی با سایر وزارتخانه ها همچون کار، نیرو، جهاد کشاورزی باید در دستور کار وزیر اقتصاد قرار گیرد زیرا در گذشته بسیاری از توفیقات ما به دلیل نبود تعامل و هماهنگی بین وزارتخانه ها بوده است.
برنامه کرباسیان چشم انداز کشور است
سید کمالدین شهریاری، نماینده دشتی و تنگستان در موافقت با وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: کرباسیان در ارایه برنامه از خود چیزی خلق نکرده اند. دستگاه های اجرای مجری قوانین هستند. او نیز طبق این قوانین برنامه ارایه داده است.
وی افزود: برنامه آقای کرباسیان سند چشم انداز و سیاست های اقتصادی مقاومتی ، بودجه های سالانه است. ایشان قرار نیست خارج از مصوبات ما در برنامه خود بگنجانند.
شهریاری تاکید کرد: کرباسیان از سال 60 در دولت شهید رجایی، دولت مقام معظم رهبری مسوولیت داشتند در همه دولت ها، دولت خدمت، سازندگی و اصلاح طلب و اعتدال کار کرده اند که بدون هیچ وابستگی به جناح تنها برای خدمت به مردم کار کرده اند.
از کرباسیان میخواهیم سازمان جامع گمرکی را در وزارت اقتصاد هم اعمال کند
حجت الاسلام عبدالحمید خدری، نماینده مردم بوشهر و گناوه در موافقت با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی گفت: برنامه های آقای کرباسیان بیانگر این مطلب است که او دغدغههای دلسوزان نظام در مباحث اقتصادی را درک می کند و تقویت روابط اقتصادی خارجی، مشارکت بهبود، ایجاد شفافیت دولتی، تلاش برای جذب سرمایه گذاری خارجی گوشه ای از برنامههای اوست.
وی با بیان اینکه نقطه عطف تجربیات کرباسیان اصلاحات 4 سال گذشته در گمرک کشور است که با ایجاد سامانه جامع گمرک انجام شد، افزود: ما از وی می خواهیم در امور مالیات نیز از این سیستم استفاده کند و البته امروز در این جمع از مخالفت برخی نمایندهها نسبت به آقای کرباسیان احساس کردم آنها انصاف را رعایت نمیکنند و آماری که اعلام میکنند مربوط به آقای کرباسیان نیست.
مشمولان سهام عدالت به زودی از سود بنگاههای واگذار شده برخوردار می شوند
مسعود کرباسیان، وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی در دفاع از برنامه های خود در جلسه نوبت صبح امروز چهارشنبه 25 مرداد با تاکید بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی گفت: این شعار واکنشی و اصلی به اقتصاد ایران است که قطعاً باید در این زمینه ضعفها شناسایی و تبدیل به نقاط قوت شوند.
وی اظهار داشت: اقتصاد دولتی بودن، رانتی بودن همه باعث ایجاد مشکلاتی در کشور شده است و اگر بخواهیم شاهد افزایش تولید اشتغال برای جوانان باشیم چاره ای نداریم جز اینکه دست به اصلاحات ساختاری در اقتصاد بزنیم که خوشبختانه این موضوع در دولت یازدهم شروع شده است و باید قاطعانه ادامه یابد.
کرباسیان با تاکید بر اینکه ماموریت وزارت اقتصاد در 4 سال آینده عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی است گفت: برنامه های وزارت اقتصاد در برنامه ششم توسعه تجلی یافته است و برنامه ششم توسعه برنامه ای میان مدت در چارچوب برنامه های بلندمدت است.
وی تاکید کرد: سالیان طولانی در مجامع اقتصادی کشور حضور داشته ام و تمامی تجارب خود را تبدیل به برنامه های کمی کرده ام و تلاش خود را برای اجرایی کردن آنها در صورت رای اعتماد مجلس خواهم کرد.
کرباسیان با تاکید بر اینکه تا برنامه های مصوب برای تولید داخلی با کاهش بیکاری را عملیاتی کنم گفت: آمده ام که سیاستهای اقتصاد مقاومتی و برنامه های ششم توسعه را اجرایی کنم.
وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: خوشبختانه سند برنامه ششم و سیاستهای کلی که توسط رهبری ابلاغ شده است در برنامه اقتصاد مقاومتی ذکر شده است و شاخصهای کمی آن نیز که رشد اقتصادی 8 درصد و همچنین ضریب جینی و کاهش تورم است نیز مقرر است و درجه انطباق برنامه های بنده با این سیاستها و برنامه ششم توسعه را معاونت نظارت مجلس بالا عنوان کرده است و اگر هم جایی در برنامه های بنده انحرافی باشد آنها را اصلاح خواهم کرد.
کرباسیان ادامه داد: در قانون برنامه ششم توسعه افزایش رشد اقتصادی با میانگین 8 درصد و نرخ تورم تک رقمی هدفگذاری شده است که ما همه تلاش خود را انجام می دهیم که آن را اجرایی کنیم.
اعمال سیستم جامع گمرکی را افتخار می دانم/در وزارت اقتصاد هم به دسترسی آزاد اطلاعات خواهم پرداخت
وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی در بخش دوم اظهارات خود در دفاع از برنامه های ارایه شده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: فناوریهای نوین و اطلاعات راه ما را کوتاه کردن و من در گمرک در سه سال با بهره گیری از نیروهای نخبه ی این سرزمین سامانه ای را اجرا کرده ام و تجربیاتم را در چند کتاب منتشر کرده ام و هزینه مبادله کالا را کاهش داده ام که با حمایت رییس جمهور دولت و معاون اول و وزیر اقتصاد مواجه شد.
کرباسیان افزود: روند صادرات را به یک روز کاهش دادیم و برای مقابله با فساد در تجارت گمرکی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از 25 میلیارد قاچاق به 16 میلیارد دلار رسیدیم که 6 میلیارد دلار قاچاق از مبادی رسمی به 950 میلیون دلار رساندیم و ما گمرکی شدیم که از کشف 15 هزار کیلو تجهیزات و مواد مخدر به 300 هزار کیلو تجهیزات و مواد مخدر کشف شده رسیدیم.
وی گفت: ما در گمرکات جهانی در جایگاه شناسایی مواد مخدر به رتبه اول و مقابله با فساد و تخلفات گمرکات به رتبه دوم جهانی دست یافتیم و به عنوان سامانه نمونه گمرک جهانی معرفی شدیم.
وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی به قانون برنامه ششم توسعه در زمینه جذب سرمایه گذاری نیز اشاره کرد و گفت: در این قانون وزارت امور اقتصادی و دارایی باید به تامین سرمایه گذاری خارجی در حجم سی درصد کل سرمایه گذاری که به آن نیازمندیم در قانون فاینانس مشارکت و قراردادهای خارجی اهتمام بورزد که ما حتماً در این زمینه با وزارت امور خارجه همراهی خواهیم داشت.
وی همچنین تاکید کرد: وزارت امور اقتصادی دولت دوازدهم در کنار بانک مرکزی خواهد بود و در حد توان خود برای تصویب طرح اصلاح قانون نظام بانکی در مجلس تلاش خواهد کرد زیرا که معتقدیم برای رونق بخشی به تولید باید تسهیلات بانکها به بخش تولید افزایش یابد.
کرباسیان در پایان انتشار صحیح آمار اقتصادی، دسترسی آزاد به اطلاعات اقتصادی، افزایش شفافیت، حسابرسی عملیاتی، اجرای بودجه ریزی صحیح، اجرای کامل قوانین مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم را از دیگر برنامه های خود برای اداره وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت دوازدهم اعلام کرد.
محمد علی پور مختار، نماینده کبودرآهنگ در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت امور خراجه با اشاره به عملکرد ضعیف سفارت خانه ها گفت: نقدی بر عملکرد سفارت خانه ها وجود دارد. کارکرد ضعیف سفارت خانه ها را از دوره های قبل نیز داشتیم. این موضوع عمومیت دارد. برهمین اساس شاهد یک نظارت ضعیف بر سفارت خانه ها هستیم.
وی افزود: برخی که مشکلات در صادرات و واردات دارند از عدم همراهی سفارت خانه نارضایتی دارند.
پور مختار بیان کرد: باید دولت و وزارت امور خارجه را موظف کنیم از کارشناسان اقتصادی استفاده کنند. 4 سال را از دست داده ایم. این نقطه ضعف است که در حوزه وزارت امور خارجه شاهدیم.
پور مختار گفت: متاسفانه حمایت از اتباع ایرانی ضعیف بوده است. نیاز به اصلاح دارد که باید وزیر امور خارجه سامان دهد.
این نماینده مجلس ادامه داد: سفیرها باید ارتباط ها را با دیگر کشورها ارتقا دهند.اطلاعات مثبت در مقابل رسانه های استکبار جهانی در عرصه بین الملل ارایه دهند.
وی بیان کرد: این سطح نازل از روابط در بین الملل وجود دارد خیلی از منافع را از دست می دهیم از ضعف سفارت خانه ها است.
ضعف دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه
محمد رضا پور ابراهیمی، نماینده مردم کرمان در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: موضوع دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه اهمیت دارد که باید به آن توجه شود.
وی افزود: باید اساسنامه وزارت امور خارجه را به منظور این مبانی تدوین کنیم تا اگر وزیرنیز تغییر یافت، دیگر امکان تغییر این اساسنامه وجود نداشته باشد.
پور ابراهیمی با تاکید بر تغییر ساختار گفت: جنگ ما اقتصادی است باید سفیر های ما فعال عمل کنند. اساسنامه باید تغییر کند. برنامه وزیر امور خارجه خوب است ما نیز کمک خواهیم کرد اما اگر این ادبیات دربرنامه باشد، ساختار به مفهوم تغییرات پایه انجام نمی شود، نمی توانیم برنامه ها را عملی کنیم.
ناراحتی مان از آذری جهرمی را در رای مان منعکس می کنیم
علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد در تذکری گفت: روز گذشته و در حین بررسی صلاحیت آقای آذری جهرمی وزیر پیشنهادی ارتباطات سوالات کتبی را از وی داشتیم که وی جواب نداد و ما را به پاسخ کتبی حواله داد.
وی گفت: در آیین نامه چنین چیزی پیش بینی نشده است ما از این رفتار اقای جهرمی ناراحت هستیم و این ناراحتی مان را در رایمان منعکس خواهیم کرد.
علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: طبق آیین نامه باید جواب می دادند.
ارتباط منطقی و سازنده با دنیا دلیل موافقت با انتخاب دکتر ظریف است
حسین رضازاده، نماینده مردم کازرون در موافقت دکتر ظریف با کاندیدای پیشنهادی وزارت امور خارجه گفت: رای اعتماد به دکتر محمدجواد ظریف بزرگترین اعتماد به رهبری است.
وی سپس با اشاره به وضعیت کشور قبل از روی کار آمدن محمدجواد ظریف در وزارت خارجه گفت: باید تصویری از سیاست خارجی قبل از روی کار آمدن دولت ارایه کنیم امضای پرونده هسته ای در شورای امنیت اجماع سازی جهان علیه ایران برای منزوی کردن ایران، افزایش بی سابقه ایران هراسی، اتحاد قدرتهای بزرگ علیه ایران، تنزل جایگاه جمهوری اسلامی، افزایش نرخ ریسک سرمایه گذاری خارجی در ایران، تحریمهای شدید بانکی علیه ایران، کاهش نرخ صادرات به ایران، افول رتبه کسب و کار به رتبه 125 جهانی از جمله وضعیتی بود که ما پیش از روی کار آمدن دولت با آن مواجه بودیم.
وی با اشاره به وضعیت ایران در دوره روی کار آمدن ظریف به عنوان وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت: گفتگوی هسته ای و توافق نامه برجام کاری بود که دکتر ظریف پشت سر گذاشت و با ارتباط منطقی و سازنده با دنیا گشایشی برای ایران با دنیا ایجاد کرد.
نماینده شهرستان کازروی به دستاوردهای دکتر ظریف در حوزه سیاسی و اقتصادی اشاره کرد و گفت: تثبیت نظام جمهوری اسلامی به عنوان کشور اهل تعامل و مسئولیت پذیری، آزاد شدن میلیاردها دلار دارایی ایران در خارج، باز شدن فضای بین المللی و خارج شدن ایران از انزوا، ایجاد فضای امن برای سرمایه گذاری خارجی از جمله این تاثیرات حضور دکتر ظریف در دستگاه دیپلماسی است.
وی خاطرنشان کرد: امروز کشور در شرایط خطیری به سر می برد کشور برای دستیابی به اهدافشان چالشهایی دارد نابسامانی درونی سیاسی در آمریکا و مقابله با جمهوری اسلامی و عناد دولت امریکا و رژیم صهیونیستی برای بی اثر کردن برجام و تلاش برای ایران هراسی با طرح موضوعات بی پایه و اساس مختلف از جمله این موارد است. باید در این شرایط تامین حداکثر منافع کشور در حوزه اجماع در سیاست خارجی است و در چنین شرایطی باید از تبدیل گاه و بی گاه منافع جناحی بر منافع ملی در رسانه ها و به خصوص رسانه ملی پرهیز کرد. همچنین پرهیز از اقدامات و سخنان خنثی کننده در دستگاههای رسمی باید پرهیز کرد.
وی در پایان سخنانش گفت: بنا به دلایل ذکر شده عملکرد دکتر ظریف در دستگاه دیپلماسی را مثبت ارزیابی کرده و کسی را بهتر از ایشان برای این پست مناسب نمی دانم.
نام ظریف و وزرای پس از برجام در تارک تاریخ ایران می درخشد
بهرام پارسایی، نماینده شیراز در موافقت با ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه گفت: بازگرداندن عزت به دیپلماسی ایران عزت ملی و استفاده از ظرفیت های دیپلماسی خارجی بیانگر این واقعیت است که موقعیت ایران در دنیا تثبیت شده است.
وی درباره سفرای ایران در خارج از کشور گفت: سفرای ایران در کشورهای خارجی سفرایی توانمند و کارآمد یکی از ویژگیهای خوب دستگاه سیاست خارجی بوده است همچنین همراهی تیمهای اقتصادی در سفرهای دکتر ظریف نشاندهنده این است که اقتصاد در وزارت امور خارجه پررنگ دیده شده است.
نماینده شیراز همچنین اظهار داشت: انتظار داریم سفیر و وزیر خارجه در مبارزه با دشمن وارد عمل شوند اما سربازان را مورد بی احترامی در کشور قرار ندهیم.
وی خاطرنشان کرد: دکتر ظریف همچون رهبر کبیر انقلاب مردم به شما اعتماد کرده و می کنند و نام شما و وزرای پس از برجام که توانستند منافع ملی برگردانند همانند شهداء بر تارک تاریخ این کشور می درخشد دفاع از شما راحت ترین دفاع از وزرا در بین همه وزراست.
در حوزه دیپلماسی خارجی کسی را با صلاحیت تر از آقای ظریف نمی دانم
زهرا ساعی نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت خارجه گفت: آقای ظریف نام آشنا نه تنها برای ایران بلکه برای جهانیان است.
وی گامهای بلندی در عرصه بین المللی برداشت اما در این راه ناملایمات بسیاری هم دیدند.
وی با اشاره به اینکه در مذاکرات هسته ای با تلاشها و موفقیت و نتایج مطلوب برای کشورمان حاصل شد گفت: ایشان در موضوع مذاکرات هسته ای و تلاش برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای تلاشهای گسترده ای داشتند گفت: آقای ظریف در حوزه روابط بین الملل مدیری حرفه ای هستند و در اعتلای جمهوری اسلامی و مصالح کشور با تکیه بر عزت، حکمت، مصلحت گامهای اساسی در این زمینه برداشتند به گونه ای که رهبری از ایشان به عنوان فردی امین متدین و شجاع در مذاکرات هسته ای نام برده اند.
وی گفت: ایشان در حوزه سیاست خارجی در قالب سفرهایی با حضور خودشان یا دیپلماتها به کشورهای آسیای مرکزی و آسیای غرب، منطقه، اروپا نتایج بسیار مثبتی در حوزه اقتصادی و سیاسی برای کشور به ثمر نشاندند.
نماینده مردم تبریز در مجلس خاطرنشان کرد: حال که ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی برای وزارت خارجه معرفی شده است لازم است که بگویم ما برای این وزارتخانه باید وزیری انتخاب کنیم که در صحنه بین المللی توان رویارویی با چالشها را داشته باشد و در این زمینه تاثیرگذار عمل کند.
ظریف اجازه اظهارنظر افراد غیرمسئول در حوزه سیاست خارجی را فراهم کرد
سیدجواد ابطحی، نماینده مردم خمینی شهر در مجلس در جلسه نوبت صبح مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهاد وزارت امور خارجه گفت: نکته ای که لازم است به آن اشاره داشته باشم این است که سیاست خارجی باید در دایره قدرت تصمیم گیری گسترده ای قرار گیرد و افراد غیرمسئول در زمینه موضوع سیاست خارجی اظهارنظر نکنند.
وی افزود: در بخش سیاست خارجی باید مسایل از مقامهای بالا و با نظارت آنها صورت گیرد اما می بینیم که آقای ظریف به این موضوع توجهی نداشته اند.
وی خاطرنشان کرد: آقای ظریف و آقای روحانی در صورتی که دشمن در راستای نقص برجام تلاش کند شما چه باید کنید؟ سوال من این است که در مقابل کوتاه آمدن شما در مقابل دشمن چه دستاوردی نصیب ما شده است آمریکا از این طریق تلاش می کند که تحریم را بر علیه ایران بیاورد رهبری از آقای ظریف به عنوان مدیری شجاع و باغیرت نام برده اند و توصیه داشتند که در عین حال انتقاد را محترم بشمارید زیرا که ما معصوم نیستیم دستاورد برجام برای ما این بوده که به امریکا اعتماد نکنیم زیرا که سوابق امریکا برای همه عیان است. همه می دانند که امریکا به تعهداتش در مقابل برجام عمل نکرده است و در قضیه کره شمالی دیدیم که وقتی کره شمالی مورد تهدید قرار گرفت از آن طرف تهدید به جنگ شد اما از آن ور با مذاکراتی که از طریق بلژیک صورت گرفت این مشکلات حل شد و راه باز شد.
زنان در مباحث حقوق بشری می توانند سفیران موفقی برای نشان دادن چهره واقعی نظام به دنیا باشند
طیبه سیاوشی، نماینده تهران در مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت خارجه گفت: تلاشهای کم سابقه و اثربخش دولت یازدهم موجبات خروج ایران از انزوای بین المللی را فراهم ساخت و باعث خرسندی قدرتهای بین المللی بود به رغم قرار گرفتن ایران در منطقه پرتلاطم خاورمیانه وزارت امور خارجه به رهبری دکتر ظریف توانست با مهار حداکثر قدرت پیش آمده تعاملاتی را با کشورهای عراق داشته باشد و روابط بحرانی با عربستان را به پیش ببرد و با دیگر کشورهای منطقه نیز روابط گسترده ای داشته باشد.
نماینده تهران در مجلس با اشاره به نقش دکتر جواد ظریف در دستگاه دیپلماسی در پیشبرد سیاست تعاملی با کشورهای جهان گفت: در عرصه بین المللی وزارت خارجه روابط سکوت با کشورهای دیگر را در عرصه سیاست بین المللی میدان حضور ایران با کشورهای اروپایی را فراهم کرد.
همچنین دکتر ظریف با کشورهایی که عنادورزانه با ایران سیاستهایی را دنبال می کردند سیاستهایی را با طرح مسایل ایران هراسی و شیعه هراسی دست به تخریب علیه ایران زدند با تدبیر عمل کرد. جمهوری اسلامی در راستای تدابیر دستگاه دیپلماسی بدون تنش و به کار بردن ابزارهای دیپلماسی حفظ نماید و با اولویت قرار دادن مصالح عمومی کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به سلامت از بحران خارج کند و همراهی کشورهای دیگر مثل آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران را متوقف کند.
طیبه سیاوشی با اشاره به گفتمان دکتر محمدجواد ظریف در دستگاه دیپلماسی گفت: دکتر ظریف مشی و گفتمان را وارد عرصه دیپلماسی کرده است که هدف آن اعتلای نظام جمهوری اسلامی و متوقف کردن تهدیدات علیه ایران است. وی توانست با تعاملات سازنده با دنیا را محقق سازد.
محمدجواد ظریف وزیر پیشنهادی امور خارجه کشورمان در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود برای وزارت امور خارجه در جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد گفت: استقلال، خودباوری و نهراسیدن از قدرتهای بزرگ و جانبداری از مظلومان در برابر ستمگران سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در 4 دهه گذشته بوده است و این موضوع رمز اقتدار کشور ماست.
وی اظهار داشت: چارچوبهای مصوب در قانون اساسی وظایف وزارت خارجه را مشخص کرده است و فراز راهبردی رهبری بر رعایت سه اصل عزت، مصلحت و حکمت روشن می سازد که بین حفظ ارزشها و اخلاق اسلامی رابطه ای منطقی و ماهوی وجود دارد.
ظریف تصریح کرد: اصل برتری غرب در نظام بین المللی به سر آمده است و جهان وارد دوران پساغربی شده است و کنشگران در عرصه بین المللی دیگر منحصر به غربیان نیست بلکه متعدد شده اند و قدرت و ثروت در این جهان در حال جابجایی است.
وی با بیان اینکه منطقه خاورمیانه یکی از سخت ترین دوران تاریخی خود را می گذراند گفت: ایران به لطف الهی و 4 دهه مقاومت مردمی از ثبات و استحکام کم نظیری برخوردار بوده است.
وزیر پیشنهادی امور خارجه با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مظهر مردمسالاری دینی است و این از بزرگترین ذخایر راهبردی کشور است گفت: آنچه که به کشور ما قدرت بخشیده است سامانه معنایی و گفتمانی است که مردم و مسئولان را به یک خودباوری رسانده است.
وی خاطرنشان کرد: ایران امنیت خود را تنها از درون کشور و از مردم خود می گیرد و برای امنیت خود به هیچ کشوری وابسته نیست و قدرت اقتصادی و توان اقتصادی خود را از درون می گیرد و به عنوان کشور قدرتمند منطقه به مسئولیت منطقه ای خود باور دارد و به دنبال منطقه ای امن و باثبات است.
وی با تاکید بر اینکه ایران پیوندهای منطقه ای را ضرورتی اجتناب ناپذیر می داند گفت: در دولت یازدهم گامهای بلندی برداشته است که مهمترین آن گذر از پرونده هسته ای است که با فضل الهی و حمایت های رهبری و مدیریت شجاعانه رییس جمهور و با پشتوانه توانمندیهای کشور و حمایت مردم خطرات متعددی از فراروی نظام مرتفع شد.
ظریف (۲): ملاحظات جناحی و تحلیل شتابزده مسایل، چالشهای داخلی دیپلماسی در دولت یازدهم بود
محمدجواد ظریف، وزیر پیشنهادی امور خارجه دولت دوازدهم در بخش دوم دفاعیات خود از برنامههای پیشنهادیاش در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش گردشگری، عقد قراردادهای مختلف اقتصادی و تجاری و توسعه همکاری در حوزه علم و فناوری منجمله حوزه همکاری هستهای در 4 سال گذشته به دست آمده است.
وی با بیان اینکه اینها دستاوردهای بزرگ این ملت است و ارتباطی به وزارت خارجه ندارد، افزود: دستاوردهای ملت قهرمان ایران را کوچک نکنید. پیوند با ایرانیان خارج از کشور علیرغم کمبودهای مالی از پیش گستردهتر و عمیقِتر شد که جلوهای از آن را در صفهای طولانی هموطنان مقیم خارج از کشور برای انتخابات ریاستجمهوری شاهد بودیم که انشاءالله بطلان ادعاهای معاندین ضد نظام را به بهترین وجه ثابت کرد.
ظریف ادامه داد: البته در 4 سال گذشته با موانعی هم روبرو بودهایم هم از درون و هم از بیرون کشور ملاحظات جناحی، شتابزدگی در تحلیل شرایط پیچیده، عدم انضباط در کلام و گفتارهای مربوط به مناسبات خارجی، (جناب آقای ابطحی همه بنده آخرین نفری خواهم بود که بخواهم در این کشور در حوزه سیاست خارجی تک صدایی ایجاد کنم و حتما چنین خواستهای را ندارم و نخواهم داشت چرا که تعدد گفتمانها در کشور را عامل قدرت و توان و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی میدانم)، اقدامات موازی و ناهماهنگ در حوزههای گوناگون سیاسی و اقتصادی چالشهای عمده سیاست خارجی بوده که باید در دوره جدید نه با قوانین بلکه با اقناع، همدلی و همافزایی مرتفع شود.
وزیر خارجه دولت یازدهم افزود: مناطق پیرامونی ایران رفتار برخی از کنشگران منطقهای مهمترین چالش خارجی پیشروی سیاست خارجی ما و نه تنها سیاست خارجی ما بلکه منطقه و جهان بوده است. آنها که نهایت تلاش خود را برای جلوگیری از برجام که انشاءالله به عنوان سند افتخار مقاومت ملت ایران باقی خواهد ماند به کار بستند اکنون تلاش دارند با همدستی صهیونیستها فضای ایرانهراسی و شیعههراسی را در منطقه و جهان تشدید کنند و از تغییراتی که در ایالات متحده پیش آمده برای تنش و بحرانآفرینی بیشتر منطقهای بهرهبرداری کنند، گرچه این کشورها و گروهها مرتکب اشتباه اساسی محاسباتی شدهاند اما این واقعیت و چالشها وظیفه سیاست خارجی است که به سامان رساندن این منطقه است را سنگینتر میسازد.
ظریف با اظهار اینکه تحولاتی که در مدیریت سیاست خارجی و سیاست ایالات متحده اتفاق افتاده است و به دنبال آن لفاظیهایی که از جانب دولتمردان این کشور ضد ایران انجام میگیرد ناشی از توهم و کجفهمی توأمان است و وظیفه سنگین وزارت خارجه در دولت دوازدهم با همافزایی هوشمندانه سایر نهادها و نه با سکوت دیگر نهادها تقویت باور در نخبگان سیاسی ایالات متحده است که ایرانستیزی سکهای از رونق افتاده است که در بازار جهانی خریدار ندارد و این مهم از طریق مقاومت در برابر زیادهخواهیها از یک سو و نیز گسترش همهجانبه روابط سیاسی و اقتصادی با دیگر نقاط جهان از سوی دیگر دستیافتنی است.
با بی عدالتی ها در مجموعه بهداشت و درمان و نظام پزشکان در سطح ملی مواجه هستیم
سیدهادی بهادری، نماینده مردم ارومیه در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزیر بهداشت و درمان گفت: انصافاً مخالف صحبت کردن در مورد فردی همانند قاضی زاده هاشمی شاید درست نباشد زیرا باید از مجموع زحمات وی در وزارت بهداشت و درمان در 4 سال گذشته تشکر کرد.
وی طرح تحول سلامت را یکی از شاهکارهای دوران وزارت ایشان در 4 سال گذشته دانست و گفت: باید از تمام کسانی که در دولت مجلس و مردم برای اجرای این طرح سختی کشیده اند تا این طرح به تصویب برسد سپاسگزار باشیم.
بهادری با اشاره به اینکه یکی از مسایلی که در حوزه وزارت بهداشت و درمان در سطح ملی با آن مواجه هستیم برخی بی عدالتی ها در مجموعه این وزارتخانه و نظام پزشکان است خاطرنشان کرد: امروز تفاوت حقوق پزشکان و کادر پرستاری و پزشکی بسیار زیاد است حتی این تفاوت در حقوق پزشکان تخصصی نیز قابل توجه است به نظرم باید این نارسایی ها در 4 سال آینده حل شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس خاطرنشان کرد: امروز در ادامه طرح سلامت آنچه که با آن روبرو هستیم این است که شاهدیم تامین مالی در طرح دچار ابهام است و بیمه ها وضعیت مناسبی ندارند این موضوع در اجرای این طرح ما را نگران می کند.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که باید وزیر بهداشت و درمان به آن توجه داشته باشند موضوع بهداشت است مامی گوییم پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین باید موضوع بهداشت در 4 سال آینده در این وزارتخانه مورد توجه قرار گیرد.
تمرکز به موضوع بهداشت در ۴ ساله دوم وزارت بهداشت و درمان مورد توجه باشد
محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان گفت: شخصیت وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان قابل تقدیر است ایشان یکی از بدیل ترین ستونهای حوزه بهداشت و درمان کشور به شمار می آید که عملکردشان در حوزه درمان و بهداشت غیرسیاسی بوده است.
وی افزود: اما یکی از مواردی که در برنامه های وزیر بهداشت دیده می شود نبود تعادل در مجموعه وزارت بهداشت و درمان است. سوال من این است که ایشان برای تعادل بخشی از چه مکانیزم و سیاستی استفاده خواهند کرد تمرکز بهداشت و درمان باید در اولویت برنامه های ایشان قرار گیرد.
عثمانی خاطرنشان کرد: قاضی زاده هاشمی در طول 4 سال وزارت در مجموعه وزارت بهداشت و درمان به موضوع درمان توجه بسیاری داشته اند و باید گفت: نمره بسیار عالی به ایشان در این زمینه باید داده شود زیرا که شاهد افزایش تخت های بیمارستانی در سراسر کشور بودیم اما در حوزه بهداشت ما از ایشان گلایه هایی داریم و باید در 4 ساله دوم تمرکزشان در موضوع بهداشت باشد.
پایان جلسه نوبت صبح مجلس/صلاحیت سه وزیر پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفت
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 25 مرداد خود صلاحیت سه وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های اقتصاد، اطلاعات و امور خارجه را مورد بررسی قرار دادند.
وکلای ملت در تاکنون صلاحیت 5 وزیر را مورد بررسی قرار دادند و بررسی صلاحیت 12 وزیر دیگر باقی مانده است که در جلساتی امروز بعدازظهر و فردا پنجشنبه مورد بررسی قرار می دهند.
آغاز جلسه نوبت عصر مجلس برای رای اعتماد وزرا
جلسه علنی عصر امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوزادهم دقایقی آغاز شد. نمایندگان مجلس در جلسه نوبت صبح امروز، صلاحیت وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه و بهداشت و درمان را مورد بررسی قرار دادند و در نوبت بعد از ظهر نیز ادامه رسیدگی به صلاحیت وزرای پیشنهادی را در دستور کار دارند.
برنامه وزیر پیشنهادی بهداشت براساس شاخص روز علم است
سید مرتضی خاتمی، نماینده مردم ماه نشان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت:وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت وظایف گسترده دارد.
وی افزود: شخصیت هاشمی از نظر علمی ممتاز و صاحب نام در عرصه بین المللی است. کارنامه روشن 4 ساله و تجربه گرانسنگ وزارت دارند.
وی با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: طی این طرح بار بر زمین مانده بزرگی را برداشته شده است.
نماینده مردم ماه نشان در مجلس شورای اسلامی گفت: در دوران وزارت قاضی زاده هاشمی زیرساخت بهداشتی اصلاح شده است، مراکز درمانی تجهیز شدند، دسترسی زیاد شده است، پرداخت از جیب مردم کاهش یافته است.
وی بیان کرد: وزیر 300 سفر کاری در 600 شهر و روستا داشتند. توان و تحرک و نشاط نمی تواند داشته باشد ریشه در اعتقادات دارد.
بازسازی سیستم فرسوده بهداشتی از برنامه های اساسی دکتر هاشمی
احمد بیگدلی، نماینده زنجان در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کاندیدای پیشنهادی وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت بهداشت و درمان در دولتهای قبل گفت: 4 سال مطالبات از شما نمایندگان از حوزه و شبهای مختلف مطالبات بهداشتی، پزشکی و درمانی بود. اغلب مراجعه کنندگان شما مطالبات درمانی داشتند. حدود 6 میلیون نفر فاقد بیمه درمانی بودند، بیش از 75 درصد بیمه بر عهده مردم بود، مردم باید تمامی تجهیزات درمانی را خارج از بیمارستان با هزینه خودشان تهیه می کردند. در آن روزگار مشکل مدیریت برنامه بود و چشم اندازی برای حقوق سلامت مردم نبود.
وی افزود: حوزه بهداشت و درمان با کاهش شدید اعتماد مردم روبرو بود. دکتر هاشمی تلاش خود را بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری در امر سلامت و بهداشت آسایش خود را کنار گذاشتند و با روحیه جهادی وارد محیط پراضطراب وزارت بهداشت شدند.
وزارت بهداشت حیاط خلوت فساد دارد
احمدعلیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در مخالف با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: وزارت بهداشت انجام فعالیت غیر مرتبط دارد. موسسات خصولتی تشکیل داده است. صدور مجوز و تشکیل موسسات باید با نظارت مجلس شورای اسلامی باشد، گردانندگان نیز همان مدیران وزارت بهداشت است. دانشگاه های علوم پزشکی نیز موظف به خرید از این شرکت ها شده اند.
وی افزود: این همان حیاط خلوتی است موجب فساد شده است. این شرکت های غیردولتی است.
بیگی بیان کرد: وزارت بهداشت علی رغم کسری بودجه 400 میلیارد که ادعا دارد در بانک های مختلف سپرده گذاری کرده و بهره را دریافت کرده است.
وی گفت: هیئت امنای واردات دارو تجهیزات زمان جنگ تشکیل شده است که حیاط خلوت فساد است . معاون دارو غذای قاضی زاده هاشمی شرکت دارویی دارد. فروشنده و خریدار نیز خودش است. قرار بود شما برخورد کنید اما اتفاقی نیافتند.
سوالات نمایندگان را در جلسه پاسخ دهید تا مسایل روشن شود
علی لاریجانی، رئیس مجلس در ادامه جلسه نوبت بعدازظهر امروز چهارشنبه 25 مرداد گفت: در جلسه نوبت صبح امروز یکی از نمایندگان تذکری داد در رابطه با سوالاتی که نمایندگان کتباً و شفاهاً از وزرای پیشنهادی مطرح می کنند بنده نیز این تذکر را وارد دانستم و خواهش کردم که آقایان وزرای پیشنهادی سوالات نمایندگان را در جلسه پاسخ دهند چرا که جلسه بررسی برای همین است که نمایندگان ابهامات و سوالاتشان را مطرح کنند و وزرا پاسخ دهند.
وی تصریح کرد: وزیر ارتباطات در مورد سوالی که آقای دلخوش داده اند نوشته ای را ارایه کرده اند و نامه ای نیز به هیئت رییسه داده اند و نوشته اند که بنده در روز گذشته به دلیل ذیق وقت امکانات پاسخگویی به سوالات نمایندگان را نداشته ام.
چرا پرداخت یک ساله پزشکان در مناطق محروم با تاخیر است
ولی ملکی، نماینده مشکینشهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با دکتر حسن قاضی زاده هاشمی، کاندیدای پیشنهادی وزارت بهداشت گفت: در اینکه دکتر هاشمی شخصیت علمی است هیچ شکی نیست اما من مواردی را مطرح می کنم که زیبنده یک شخصیت علمی نیست. بر اساس یک نظرسنجی که انجام شده است 84 درصد موافق مدیریت ایشان در وزارت بهداشت نیستند. یکی از موارد مدیریت رعایت حقوق ذینفعان است که این در وزارت بهداشت و درمان رعایت نمی شود.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: ابزار ریاست سعه صدر است، شما تحمل مخالف را ندارید و این زیبنده یک کارگزار اسلامی نیست. اگر شما این را رعایت کنید در کنار توفیقاتتان اثرگذار خواهد بود.
نماینده مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موارد تبعیض و قانونشکنی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حرمتشکنی در جامعه پزشکی در بین همکاران شما گزارش آن وجود دارد. تبعیض آشکار در وزارتخانه و عدم توجه به شایسته سالاری در این وزارتخانه وجود دارد. چرا نظام ارجاع تاکنون اجرا شده است در صورتی که قانون نظام ارجاع تصویب شده است، وزارت بهداشت این قانون را اجرایی نکرده است و این باعث هدررفت سرمایه است.
بالاترین رضایت مردمی از وزارت بهداشت است
مرتضی صفاری، نماینده مردم نطنز و قمصر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر بهداشت گفت: بالاترین میزان رضایت مردم از وزارت بهداشت با مدیریت هاشمی قاضی زاده بوده است. بهترین معیار و دستاورد دولت روحانی را نیز وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه می دانند.
وی افزود: راه اندازی کلینیک ویژه در 128 شهرومنطقه، افزایش هزار تخت بیمارستانی، ایجاد مراکز ناباروری احداث هزاران خانه بهداشت، ایجاد 1662 خانه بهداشت روستایی، راه اندازیمراکز سلامت روستایی گوشه هایی از تلاش های تلاشگران عرصه سلامت به ویژه وزیر بهداشت بوده است.
این نماینده مجلس گفت: قاضی زاده هاشمی تعداد 270 سفر به استان های کشور و 606 شهر و روستا را حضور داشته است. این اقدامات همراه با اخلاق مداری بوده است که مایه رضایت مندی مردم است.
وی یادآور شد: در سفرها به شهر ها و استان ها بخشی از زمان خود را به معالجه افراد می پرداختند.
وی ادامه داد: او شخصیتی علمی و حرفه ای است. این در شرایطی است که دوستانی هم به عنوان مخالف صحبت کردند نیز به شخصیت خوب ایشان اشاره داشتند. قاضی زاده هاشمی تعداد زیادی تالیف به زبان انگلیسی و فارسی دارد.
برنامه دکتر هاشمی یک درصد نسبت به سیاستهای بالادستی خطا ندارند
غلامرضا تاجگردون، نماینده گچساران در مجلس شورای اسلامی و موافق کاندیدای پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مخالفان و موافقان در ارتباط با دکتر هاشمی نکاتی را مطرح کردند، من از باب وظیفه سازمانی در مجلس می گویم. 3 سال پیش در آغاز کار دولت طرح بیمه سلامت در مجلس در برنامه ششم مطرح شد و ما برای آن بودجه ای تصویب کردیم که یک درصد از ارزش افزوده طرح را اجرا کنند، زمانی که طرح را اجرا کردیم که مناطق محروم چه سهمی از خودشان را صرف بهداشت و درمان کنند نباید طرح بیمه سلامت را هم اکنون زیر سوال ببریم. ما برای آن درآمدهایی از یک تا 5 درصد تعریف کرده ایم و دولت علیرغم همه کم و کاستی ها برای تحقق آن تلاش خود را کرد.
وی اظهار داشت: خوشحالم که برنامه های دکتر هاشمی را مطالعه می کنیم یک درصد خطا نسبت به سیاست های بالادستی ندارد. هماهنگی بین اسناد بالادستی از جمله افتخارات دکتر هاشمی است. یک نقصان هایی نیز وجود دارد که از آقای جهانگیری و ربیعی می خواهم آنها را رفع کنند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه نه اینک کسی نیست که وزیر بهداشت باشد اما کسی بهتر از ایشان برای این مسئولیت وجود ندارد، گفت: طیف عظیم موافقان را دیدم تصمیم ما در انتخاب دکتر هاشمی اشتباه نبوده است ایشان در چند سال اخیر پیگیر مشکلات بسیاری بودند و بار سنگینی بر دوش می کشند. رفتار شما با محرومان را دیده ام شما محرومان را خوشحال می کنید، کاش دیگر وزرا هم به این نکته توجه کنند که مردم را خوشحال کنند.
ایران رتبه اول را در بحث پزشکی در منطقه دارد/سهم داروهای تولید داخل به ۷۰ درصد در سال ۹۵ رسید
حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در دفاع از برنامه های خود در جلسه علنی امروز بعدازظهر چهارشنبه 25 مرداد گفت: 4 سال قبل درچنین ایامی در محضر نمایندگان برنامه دولت یازدهم در حوزه سلامت را ارایه کرده ام برنامه ای که با حضور جمعی از خردمندان در حوزه سلامت تدوین شده بود و امروز با یک کارنامه 4 ساله توفیق حضور در وزارت بهداشت را خدمت شما ارایه می دهم.
وی با اشاره به طرح تحول سلامت یادآور شد: طرح تحول سلامت به واسطه تلاش جهادگران بخش بهداشت و درمان سازمان های وابسته و به پشتوانه امدادهای الهی و حمایت های رهبری و رئیس جمهور و روسای قوای مقننه و قضاییه و همدلی نمایندگان حاصل شد و در بسیاری از موارد اجرای آن کم نظیر و پرونده قابل دفاع برای ارایه به جامعه جهانی است.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: در دولت یازدهم گردو غبار کم توجهی از حوزه بهداشت و درمان زدوده شد و دولت یازدهم علی رغم کاستیهایی که بود و دولت یازدهم باید سلامت محور نامید.
وی با تاکید بر اینکه ما سلامت همه هموطنان ایرانی را در همه زمینه ها مطالبه می کنیم گفت: پرداخت بیش از 56 درصد از هزینه های سلامت از جیب مردم کشورمان مشکلی بود که کمر خانواده ها را شکسته بود در حالیکه بهبود این آمار تا سی درصد در برنامه چهارم و پنجم بر عهده دولتهای وقت گذاشته شده بود.
وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: ما توانستیم در طول 4 سال گذشته هزینه های سلامت از جیب مردم را از 56 درصد به 39 درصد کاهش دهیم.
وی همچنین با اشاره به بحث بیمه سلامت گفت: هر ایرانی متقاضی بیمه سلامت صرفنظر از توانایی حق بیمه می تواند تحت پوشش قرار گیرد و در حال حاضر 11 میلیون نفر ایرانی بیمه شده اند و نزدیک به 85 درصد از آنها درآمدشان کمتر از 1 میلیون تومان است.
وی تصریح کرد: از امسال در بودجه سالیانه سرانه برای این افراد در نظر گرفته شده است این در حالی بود که این سرانه وجود نداشت اما امسال این موضوع دارای بودجه شده است.
قاضی زاده هاشمی (۲): به هیچ کار اقتصادی جز علم نپرداخته ام
حسین قاضی زاده هاشمی، وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان در بررسی صلاحیتش در بخش دوم سخنرانیش در مجلس شورای اسلامی ضمن دفاع از عملکرد خود گفت: اگر کسی مدرکی علیه بنده دارد می توان به دستگاه قضایی دهد. اگر مشکلاتی وجود دارد در دولت دوازدهم حل می کنیم.
وی افزود: افتخار می کنم کسانی در حوزه بهداشت و درمان بودند از نظر علمی بی نظیر بوده اند. تیمی که داشته ایم در دولت های مختلف وزیر بوده اند.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به سخنرانی یکی از مخالفانش مبنی بر سپرده گذاری 400 میلیاردی وزارت بهداشت و گرفتن بهره گفت: 605 بیمارستان با 120 هزار نفر
وی ادامه دادند: پرسنل در کشور وجود دارد. بیمارستان ها هیچ ردیف مستقل ندارند باید برای اداره امور 400 میلیارد در حساب داشته باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش گفت: شرکت های خصولتی در دولت های گذشته بوده است. هیئت امنا نه تنها حیاط خلوت نیست بلکه MRI از مبلغ 6 میلیون تومانی که خریداری می شد به 3 میلیون تومان رسید.
قاضی زاده هاشمی تصریح کرد: حقوقی که در این دولت می دهند 3 میلیون 270هزار تومان است که در دانشگاه نیز همین مبلغ را می گرفتم به هیچ کار اقتصادی جز علم خودم نپرداخته ام . فرزندانم راه وزیر بهداشت را بلد نیستند. برادرم که قبلا نماینده مجلس بوده است تنها یک ساعت به وزارت بهداشت آمده است. اکنون علیه این موضوع در این مجلس سخن می گویند.
وی بیان کرد: پرداختن به دارو و درمان و کاهش هزینه ها درمان که مطالبه جدی مقام معظم رهبری و رییس جمهوربود توجه زیادی شد به این معنی نبود که از دیگر حوزه ها غفلت کنیم.
بیکاری را نمی شود از وزارت کار خواست
فرجالله رجبی، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با علی ربیعی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: من از دو جهت در فشار هستم، پیام های زیادی از جبهه کارگری آمده است که در حمایت از شما صحبت کنم و از طرفی می دانم در چه وزارتخانه ای کار می کنید که از لحاظ امکانات و تشکیلات وزارتخانه کم نظیری است.
وی اظهار داشت: در مسایل وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی با شما با چند چالش اساسی مواجه هستیم که برخی از آنها فرا وزارتخانه ای است که با کمک هیئت دولت باید به آن ورود پیدا کنیم.
نماینده شیراز با اشاره به معضل بیکاری به عنوان یکی از چالش های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بیکاری را نمی شود از وزارت کار خواست، وزارت کار پارامترهای غیرقابل کنترلش فراتر از وزارت کار است اما نمی دانم چرا وزارت کار می خواهد برای بیکاری برنامه ریزی کند.
وی سپس با اشاره به بخش تعاون به عنوان یکی از چالش های وزارت کار گفت: بخش تعاون برای جلوگیری از زیاده خواهی و انباشت سرمایه می آید، در اقتصاد مملکت نقش ایفا می کند، من 26 سال است با مسایل تعاونی ها از نزدیک آشنا هستم، این بخش باید مورد توجه اساسی قرار گیرد و از طریق اعمال حاکمیت مشکلات آن حل شود.
ربیعی برای امنیت اجتماعی شب ها در وزارت رفاه می خوابید
محمد صادق حسنی جوریابی، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در موافق وزیر پیشنهادی وزارت کار گفت:ربیعی در دهه 60 برای برقرای امنیت در کردستان و جای جای ایران خود را به آب و آتش می زند. امروز برای تامین اجتماعی شب ها در وزارت خانه می خوابد.
وی افزود: وزارت رفاه یارانه نزدیک به 4 میلیون نفر را حذف کرد. وضعیت بازنشستگان موجب شرمندگی همه ما است اما عملکرد این 4 سال را با 8 سال گذشته مقایسه کنید نمره قبولی باید به وزارت ربیعی داد.
وی یاد آور شد: امروز مددجویان بهزیستی و کمیته امداد راضی ترند یا در 4 سال قبل؟ مددجویان نمره قبولی می دهند.
حسنی جویابی بیان کرد: ربیعی در معرفی و نمایش کارهایش ضعیف بود. اگر وقت بیشتری برای نمایش کارهایش می گذاشت درصد کمتری اکنون مخالفش د رمجلس بودند.
اطلاعات وزارت کار شفاف و در دسترس است
فرید موسوی، نماینده تهران مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نگاه ناصواب به ماموریت وزارت کار شکل گرفته است و به شکل وزارت اقتصادی مطرح می شود.
وی افزود: اطلاعات به روز در راستای شفافیت فعالیت های این وزارت خانه در دسترس است.
موسوی بیان کرد: امروز اطلاعات 70 درصد شرکت های تابع صندوق بازنشستگی در دسترس است.
وی افزود: وزارت تعاون و مدیران برای برگرداندن اموالی که مورد تاراج قرار گرفته اند همت دارند و پرونده هایی که در دستگاه قضایی وجود داد نشانگر همین موضوع است.
وی یاد آور شد: بیش از 18 هزار میلیارد تومان در راه اندازی طرح های توسعه ای در این 4 سال اخیر داشته اند.
نماینده تهران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر به تیم دکتر ربیعی اعتماد کنیم دستاوردهای زیاد خواهیم داشت.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تا هفته آینده ادامه دارد
علی لاریجانی در جلسه امروز بعدازظهر مجلس گفت: قرار بود تا فردا عصر جلسه داشته باشیم اما برخی نمایندگان گفتند در حوزه انتخابیه کارهایی دارند و نمی توانند در جلسه باشند و جلسه نوبت سوم نیز که قرار بود امروز تشکیل دهیم به دلیل مخالفت نمایندگان منتفی شد.
وی اظهار داشت: ما فردا پنجشنبه تا ساعت 13 جلسه خواهیم داشت و شنبه از صبح تا شب ادامه رسیدگی به صلاحیت وزرا را در دستور کار خواهیم داشت.
فعالیت ۳ میلیون اتباع خارجی در واحدهای تولیدی
امیر خجسته، نماینده مردم همدان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 25 مردادماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هدف از برگزاری جلسه رأی اعتماد به وزرا انتخاب بهترین ها برای بهترین مردمی است که تاریخ به خود ندیده است، گفت: امروز طبق شاخص ها دولت و مجلس باید به افراد عملگرا، برنامه محور، مبتکر، قاطع و مدیر و مدبر رأی دهند تا به شکلی جهادی بتوانیم کشور را اداره کنیم.
وی با بیان اینکه انتظار ما از وزرا و دولت این است که در استان ها مدیرانی سرکار بیایند که شایسته سالاری را بر رابطه ترجیح دهند، افزود: حقیقتا باید در دولت جدید مدیرانی در استان ها و ستاد مرکزی وزارتخانه ها سرکار بیایند که خواب بر چشمان آن ها حرام باشد.
نائب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور اشتغال را مهم ترین مسئله روز کشور برشمرد و تاکید کرد: شغل زمانی ایجاد می شود که عزم جدی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی و قاچاق وجود داشته باشد متاسفانه امروز شاهد هستیم 3 هزار و 300 کانتینر کالای قاچاق به کشور وارد می شود و تا زمانی که این مسئله ادامه داشته باشد نمی توان به ایجاد شغل امیدوارانه چشم داشت؛ قوه قضائیه و دستگاه های نظارتی در این زمینه باید به صورت جدی برخورد کنند.
وی مجموعه تحت مدیریت وزیر پیشنهادی کار، تعاون و رفاه اجتماعی را بسیار گسترده دانست و تصریح کرد: باید برای اقشار آسیب پذیر جامعه وزیر پیشنهادی برنامه داشته باشد و همچنین بگوید که برای بازنشستگان چه برنامه هایی خواهد داشت متاسفانه فشار اقتصادی موجود در کشور وضعیت اسفناکی را برای بازنشستگان ایجاد کرده است، در خارج از ایران زمانی که فرد بازنشسته می شود به سراغ تفریح و استراحت می رود اما در ایران بازنشستگان از اینکه بازنشسته شده اند عزا می گیرند.
خجسته تصریح کرد: در برنامه پیشنهادی شما چه توجهی به کارگران شده است. چشم امید این قشر عظیم جامعه تامین حداقل ها برای آن ها است.
صدور شناسنامه اقتصادی الکترونیکی برای تصمیمات حمایتی مؤثر
محمودی شاه نشین، نماینده شهریار در جلسه علنی نوبت عصر امروز (چهارشنبه، 25 مردادماه) در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در موافقت با معرفی علی ربیعی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اهمیت این وزارتخانه، گفت: زندگی بازنشستگان، مقابله با آسیب دیدگان اجتماعی، حمایت از نیازمندان، آموزش مهارت به جویندگان کار، درمان بیش از 50 درصد از مردم کشور در حوزه مسئولیت این وزارتخانه است.
نماینده مردم شهریار، ملارد و قدس در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: مسئولیت عدالت اجتماعی، حمایت از اقشار کم درآمد، احقاق حقوق کارگران و کارفرمایان، ساماندهی کودکان کار، نظارت و مدیریت صندوق های ذخیره بازنشستگی و کارگری، ایجاد تعادل میان سهم درآمدی بیمه و هزینه درمانی مشمولان قانون کار از مواردی است که وزیر تعاون باید نسبت به آن پاسخگو باشد.
وی افزود: باید دید ربیعی در ایفای این مسئولیت ها موفق بوده یا خیر که باید از سه منظر به آن نگریست نخست شخصیت وزیر پیشنهادی که بی شک مسئولیت پذیری، دلسوزی و حضور در صحنه ها و سنگرهای انقلابی و وقت گذاری بر کسی پوشیده نیست.
محمودی شاه نشین با بیان اینکه نوجوانی خود را در محله جوادیه تهران گذارنده است، گفت: این منطقه جنوبی ترین نقطه تهران بود که آقای ربیعی نیز در این منطقه ساکن بود لذا با پوست و گوشت و استخوان کار سخت در نوجوانی را چشیده است که هم اکنون من نماینده حاشیه استان تهران هستم و مشکلات زیادی را در این مناطق می بینم که عمده موکلین من مشمول بیمه اجتماعی هستند.
این نماینده مردم در مجلس دهم بر همین اساس تصریح کرد: در حال حاضر مراکز رسیدگی به معلولان ذهنی و حرکتی، کمپ های رسیدگی به آسیب های اجتماعی در این منطقه وجود دارد همچنین از منظر دیگر باید به عملکرد وی طی 4 سال گذشته نگاه کرد که شاهد اقدامات فراوانی بودیم.
ربیعی زیرساخت های نظام جامع تامین اجتماعی را فراهم کرده است
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزارت تعاون مسئول عدالت اجتماعی، حمایت از اقشار کم درآمد، احقاق حقوق کارگران و کارفرمایان، ساماندهی کودکان کار و مقابله با آسیب های اجتماعی است، وقتی کسی به اقشار آسیب پذیر جامعه خدمت می کند باید یکی از آنها باشد، نمی توانیم وزیر اتو کشیده را برای وزارت رفاه انتخاب کنیم.
وی با تاکید براینکه ربیعی کارنامه بسیار خوبی در وزارت تعاون ارائه کرده که قابلیت دفاع دارد، اظهار داشت: از سال 1393 تفاوت های فاحشی در حوزه وزارت تعاون شاهد بودیم، روند کاهشی نرخ مشارکت متوقف شد، جمعیت فعال کشور طی روند صعودی از 23 میلیون 800 هزار نفر در سال 93 به 25 میلیون 800 هزار نفر در سال 95 رسید.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات عنوان کرد: نرخ مشارکت با روند صعودی 37.2 درصد در سال 93 به 39.4 درصد در سال 95 رسید که در سالهای اخیر بی سابقه بود، تفکیک جنسی نرخ مشارکت نشان می دهد روند نزولی نرخ مشارکت در زنان در دوسال اخیر متوقف شده است و تسهیل برای پیدا کردن شغل در بین زنان جامعه افزایش پیدا کرده، نرخ مشارکت زنان طی دوره دو ساله 93 تا 95 از 12درصد به 15 درصد رسیده است
ربیعی در صحن مجلس: با پاشیدن پول مشکل اشتغال و فقر حل نمیشود
علی ربیعی، وزیر پیشنهادی کار و رفاه اجتماعی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز چهارشنبه 25 مرداد در دفاع از برنامههای پیشنهادی خود گفت: وزارت کار بیشترین ماموریت ها را با بدنه اجتماعی در کل کشور دارد، وزارتخانه ای است که قبل از به دنیا آمدن افراد و حتی بعد از دنیا رفتن آنها با خانواده هایشان سروکار دارد.
وی اظهار داشت: رابطه دولت و ملت و بهبود رابطه دولت و ملت بیش از همه وزارتخانه ها به وزارت رفاه بستگی دارد.
ربیعی تصریح کرد: بحران فقر مطلق، بحران آسیب های اجتماعی، بحران صندوق ها و معضل بیکاری از جمله مواردی است که این وزارتخانه با آنها سروکار دارد.
وی با تاکید بر اینکه طی سالیان گذشته فرآیند رفاهی کشور بدون هدف گذاری ادامه داشته است، گفت: ما معتقد هستیم در همه حوزه ها پول هزینه کرده ایم ولی با پاشیدن پول نه اشتغال حل می شود و نه رفاه.
وزیر پیشنهادی رفاه با تاکید بر اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز در جامعه صاحب نظریه و ایده است، گفت: امروز در زمینه سیاست های رفاهی وزارت رفاه نظریه دارد و من معتقدم این سیاست های توسعه ای بدون داشتن سیاست رفاهی موفق نیست و شکست می خورد و اگر مردم از مواهب توسعه برخوردار نشوند هیچ برنامه توسعه ای به نتیجه نمی رسد.
آقای حجتی متخصص رشته کشاورزی نیست
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه عصر امروز چهارشنبه در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی گفت: مدرک تحصیلی ایشان اولین دلیل مخالفت بنده با استاد حجتی است. مهندس حجتی مهندس راه و ساختمان رشته عمران است. ایشان قیر، آسفالت و بتن را خوب میشناسند، آیا کشاورزی کشور را میتوانند به خوبی بشناسند؟ آیا بعد از حدود ۴۰ سال هنوز دکترای کشاورزی نداریم که در راس بخش کشاورزی کشور گذاشته شود. تعهد، تخصص، تجربه و تعامل چهار شاخه مدیریتی است اما آقای حجتی متخصص رشته کشاورزی نیست. سوابق مدیریتی ایشان هم نشان میدهد که در حوزه کشاورزی سابقه کار نداشته است.
وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی برنامه ای برای مدیریت بازار مصرف ندارد
صدیف بدری، نماینده مردم اردبیل در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی گفت: یکی از وظایف وزارت جهادکشاورزی مدیریت بازار مصرف است اما متاسفانه مدیریت این بازار، آشفته است و در برنامه پیشنهادی هم به این مسئله هیچ اشارهای نشده است. متاسفانه به دلیل سوء مدیریت، برنامه ریزیهای وزارتخانه و گاهی هم به دلیل ایجاد رانت برای افراد خاص، در فصل برداشت محصولات کشاورزی و دامداری مجوز واردات صادر میشود، نمونه آن هم هفت قلم محصولات کشاورزی و دامداری است که مدتی قبل صادر شد.
وی افزود: هیچ حمایتی از سازندگان انبارهای نگهداری محصولات کشاورزی نمیشود.
پایان دومین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی
نمایندگان مجلس از ابتدای امروز در جلسات علنی نوبت صبح و عصر به بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی اطلاعات، اقتصاد، خارجه، بهداشت و کشاورزی پرداختند. ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی به جلسه صبح فردا پنجشنبه موکول شد.
مجلس فردا پنجشنبه در یک نوبت کاری بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی را در دستور کار دارد.
نظر شما