به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، ششمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی راس ساعت 8 و 10 دقیقه امروز (شنبه، 28 مردادماه) به ریاست دکتر علی لاریجانی و با حضور 208 نفر از نمایندگان به منظور بررسی برنامه وزرای پیشنهادی دوازدهمین دولت جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد. سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی دستورکار جلسه علنی امروز مجلس را به شرح ذیل قرائت کرد:
بررسی برنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی به ترتیب؛
1- وزاره راه و شهرسازی آقای عباس آخوندی
2- وزارت صنعت، معدن و تجارت آقای محمد شریعتمداری
3- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای سید عباس صالحی
4- وزارت کشور آقای عبدالرضا رحمانی فضلی
5- وزارت نفت آقای بیژن نامدار زنگنه
6- وزارت نیرو آقای حبیب الله بیطرف
7- وزارت ورزش و جوانان آقای مسعود سلطانی فر.
بنابراین گزارش، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا ظهر پنجشنبه 26 مرداد صلاحیت 10 وزیر از وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم را مورد بررسی قرار دادند. تاکنون صلاحیت وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، اقتصاد، امور خارجه، بهداشت و درمان، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کشاورزی، دادگستری و دفاع مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین نمایندگان وارد بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی راه شدند و یک وقت موافق و مخالف سخنان خود را بیان کردند و یک وقت موافق و مخالف دیگر و همچنین سخنان وزیر باقی ماند که ادامه بررسی صلاحیت وزیر راه و شش وزیر باقیمانده به جلسه شنبه صبح مجلس موکول شد.
بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی برای 17 وزارتخانه از روز سه شنبه در مجلس آغاز شد و نمایندگان تاکنون پنج جلسه علنی در نوبت های صبح و بعدازظهر برگزار کردند.
سکینه الماسی، نماینده مردم کنگان، دیر، جم و عسلویه به عنوان مخالف دوم برای وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در صحن علنی امروز مجلس گفت: اینجانب اکثریت کابینه را واجد شرایط تعهد، تعقل و دلسوزی می دانم اما درخصوص راه و ساختمان معتقدم در کل جهان به دلیل تامین توسعه و امنیت کشورها به پیشرفت ناوگانهای ریلی، دریایی و هوایی توجه می شود اما در حال حاضر در کشور ما اغلب جابجایی ها از طریق جاده ها صورت می گیرد و این جابجایی 60 میلیون نفری سالانه چندین هزار خسارت جانی دارد و بسیار هم پرهزینه است.
وی با بیان اینکه از وزیر راه و شهرسازی می خواهیم که توسعه جابجایی ریلی به ویژه برای مسافر و بار را ارتقا دهد تا سالانه هزاران نفر از بهترین سرمایه های این کشور دچار مشکل در جاده ها نشوند.
الماسی رکود در بخش مسکن یکی دیگر از ضعفهای دولت یازدهم در بخش راه و ساختمان دانست و خاطرنشان کرد: علی رغم سیاستهای دولت یازدهم رکود در این بخش برداشته نشد و گره این بخش باز نشد و در این شرایط به جای تکیه بر 490 هزار متخصص در بخش ساختمان دولت به آیین نامه کنترل ساختمان که با مخالفت جدی نظام مهندسی روبرو شده تکیه کرده است.
جهانبخش محبی نیا، نماینده شاهین دژ در مجلس در جلسه نوبت صبح امروز شنبه 28 مرداد در موافقت با وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ما وزیری می خواهیم که شجاعت داشته باشد گفت: از نمایندگان مجلس می خواهم که با رای بالای خودشان به وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ایشان را همراهی کنند زیرا که ایشان این شجاعت را دارند با مدیریت شجاعانه طرحهای آغاز شده را به سرانجام برسانند.
وی افزود: آخوندی جدا از توسعه همه وقت و مسکن در طول 4 سال در تصمیم گیری های دولت کارایی از خود نشان داده است.
محبی نیا خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات آخوندی شکستن حبس شبکه ریلی کشور است زیرا شبکه ریلی ما نباید تنها در ایران حبس شود. بلکه باید فراتر از سرزمین ایران در این حوزه توسعه یابیم به جای اینکه تنها سایه ایران بر سر ایران باشد باید تلاش کنیم سایه ایران باید بالای سر جهان باشد.
سیداحسن علوی، نماینده سنندج در مجلس در جلسه نوبت صبح امروز شنبه 28 مرداد در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی گفت: اگرچه استان کردستان نسبت شاخصه های هنوز عقب مانده است اما آخوندی در ظول 4سال گذشته اقدامات قابل توجهی انجام داده است.
وی افزود: انصافاً آخوندی با بهره گیری از سرمایه های خصوصی و غیردولتی توانست در توسعه حمل و نقل، هواپیمایی، جاده ای، مسکن تفاهم نامه های و قراردادهای گسترده ای را منعقد کند.
وی به احیای بافت های فرسوده و تاریخی را یکی از اقدامات آخوندی برشمرد و گفت: وی فردی فرصت جوست که با استفاده از فرصت و زمان در طول سالهای گذشته اقدامات قابل توجهی در حوزه حمل و نقل کشور انجام داده است و اینجانب از شما نمایندگان مجلس می خواهیم که با رای بالا به ایشان تلاش کنید تا از این ظرفیت در 4 سال آینده هم استفاده کنیم.
آخوندی در صحن مجلس: ۱۱ میلیون نفر در وضعیت بدمسکنی مطلق هستند/کشور نیاز به وزرایی شجاع دارد
عباس آخوندی، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی در دفاع از برنامه های خود در جلسه امروز شنبه 28 مرداد گفت: از 132 نماینده ای که برای دفاع از اینجانب ثبت نام کرده اند.
وی اظهار داشت: برنامه عمل وزرا همان برنامه 5 ساله ششم است که در مجلس به تصویب رسیده است و باید وزرا تدابیر روشنی برای آن داشته باشند.
وی با بیان اینکه بخش مسکن دستکاری شده بخش در حوزه اقتصاد ملی ایران است اظهار کرد: تعداد خانوار موجود در ایران 24 میلیون و 190 هزار و تعداد خانه موجود در ایران 25 میلیون و 400 هزار خانه است به ظاهر تعداد خانه ها بیش از خانوار است ولی ما می بینیم بسیاری از خانوارهای ما فاقد مسکن هستند.
آخوندی ادامه داد: در اواخر دولت قبل نسبت به سال 84 قیمت زمین در تهران 9 برابر افزایش پیدا کرد و قیمت آپارتمان 6 برابر افزایش یافت. این در حالی بود که شعار دولت قبل حذف زمین از ساختمان بود.
آخوندی با بیان اینکه بیش از 11 میلیون نفر در وضعیت بدمسکن مطلق زندگی می کنند گفت: در منطقه 1 تهران 31 هزار خانه خالی وجود دارد و این به معنای اتلاف منابع است و همین وضعیت باعث شده است که در شمال شهر تهران قیمت مسکن نسبت به جنوب تهران 12 برابر شود آیا این عدالت اجتماعی است؟
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با بیان اینکه بانک مرکزی برای یارانه مسکن تا الان بیش از 22 هزار میلیارد تومان ادعای مطالبه از دولت کرده است گفت: ما باید کاری کنیم که در ایران سوداگری و فساد در بازار ساختمان از بین برود.
آخوندی با تاکید بر اینکه ما توانستیم جلوی شهرفروشی، مجوزفروشی و تراکم فروشی را بگیریم گفت: ما در بخش مسکن با 4 گروه مواجه هستیم، خانه اولی ها، حاشیه نشین ها و بافت فرسوده که حدود 8 میلیون نفر دراین وضعیت هستند و همچنین گروههای کم درآمد.
وی با طرح این سوال که آیا فکر می کنید مسکن مهر مساله خانه اولی ها و بافت حاشیه ای را حل کرد گفت: آیا شما می خواستید من این روند یعنی بحث مسکن مهر را ادامه دهم قطعاً ادامه این روند به نفع ایران نبود.
وی با بیان اینکه توانستم 900 هزار خانه مسکن مهر را تمام کنم و تحویل دهم گفت: ما در موقعیتی هستیم که نیاز به تغییرات ساختاری داریم و باید این کشور را عوض کنیم و این نیاز به وزرایی دارد که شجاع باشند و از خودشان بگذرند.
وی بیان کرد: از پشت این تریبون برخی اعلام کرده اند که بنده 123 شرکت دارم این پرونده را به آقای رییس مجلس دادم و وی به کمیسیون اصل 90 ارجاع داد اینجا از کمیسیون اصل 90 و همچنین آقای یوسفیان ملا بپرسید که آیا این اتهامات علیه بنده صحت دارد.
وی تصریح کرد: من می خواهم مسکن برای طبقات کم درآمد بسازم و مساله بافت حاشیه ای را حل کنم، تاکنون بیش از 211 هزار نفر توانستند پس انداز برای بحث مسکن اولی داشته باشند.
شهباز حسن پور بیگلردی، نماینده بردسیر و سیرجان در مخالفت با وزیر پیشنهادی محمد شریعتمداری صنعت معدن و تجارت گفت: بحث مخالفت من با دکتر شریعتمداری از نوع مخالفت سیاسی حزبی و جناحی نیست و از بحث مجلس پرسشگر و دولت پاسخگوست و از روی وظیفه نمایندگی که نماینده مجلس باید صدای رسای مجلس باشد مخالفت می کنم.
وی افزود: روی سخن من با آقای جهانگیری است که حوزه صنعت معدن و تجارت را می شناسد من این تیم را هماهنگ نمی دانم و به دولت اخطار می دهم جناب دکتر شریعتمداری ضمن احترام به شما مشکل من با برنامه هایی است که ارایه داده اید قرار بود در سال 1404 ایران در اوج قله ترقی باشد. آیا فکر می کنید با این برنامه ایران می تواند به جایگاه نخست در منطقه برسد.
نماینده بردسیر و سیرجان با اشاره به بخش اقتصاد مقاومتی گفت: در برنامه شما به اقتصاد مقاومتی توجه جدی نشده است اقتصاد مقاومتی تنها نقطه نجات بخش ایران است.
شهباز حسن پور همچنین با اشاره به بخش اشتغال و عدم توجه به آن در برنامه های کاندیدای پیشنهادی وزارت صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: یک میلیون شغل در کشور ایجاد کردن یک عزم جدی می خواهد دولت و مجلس در این راستا باید با یکدیگر هماهنگی باشند اولین وزارتخانه ای باید به میدان بیاید و تیم اقتصادی را هماهنگ کند وزارت اقتصاد و صنعت و معدن و تجارت است.
علی ابراهیمی، نماینده شازند در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت در مجلس با موافقت با محمد شریعتمداری گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت ساختار شکل یافته 4 وزارتخانه است که مجموعه گسترده ای را شامل می شود که شرح وظایف آن حساس آن از سیاستهای ابلاغی و فرمایشات مقام معظم رهبری و برنامه ششم توسعه و غیره را شامل می شود.
وی افزود: بخش صنعت 22 درصد از تولید ناخالص ملی را دربرمی گیرد و بیش از 7 میلیون نفر در این بخش اشتغال دارند و سپردن سکان این وزارتخانه باید به مدیری بادرایت و کاردان و دارای مقبولیت کافی در جامعه باشد خدمات جناب شریعتمداری بر کسی پوشیده نیست وی در دولتهای مختلف به عنوان وزیر و مسئول بوده است خصوصیات اخلاقی و عملکردی ایشان این بوده که ارتباط زیادی با جریانات مختلف و مقامات نظام دارند.
وی اظهار داشت: آقای شریعتمداری آشنا به مسایل اقتصادی است و با بکارگیری افرادی در وزارت صنعت معدن و تجارت می تواند در برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی موفق عمل کند.
وی همچنین آشنایی با حوزه فن را دارند و اهالی صنعت معدن و تجارت نیز تمایل به همکاری با وی را دارند.
سیدمهدی مقدسی، نماینده مردم اراک در مجلس در جلسه نوبت صبح امروز مجلس شنبه 28 مرداد در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت گفت: توجه به سرمایه گذاری خارجی، تشکیل کنسرسیوم اقتصادی، اقتصاد دریامحور و استفاده از ظرفیتهای دریا و توجه به برنامه ششم توسعه از جمله برنامه های وزیر پیشنهادی برای این وزارتخانه است.
وی با اشاره به اهتمام شریعتمداری به مبارزه با قاچاق کالا و توجه به مناطق روستایی در برنامه هایش گفت: شریعتمداری در صحبتهایشان توجه به حوزه بازرگانی را از جمله برنامه هایشان در این وزارتخانه دانستند.
وی گفت: بحث تولید و کسب و کار و توجه به زیست محیط، جوانگرایی، استفاده از زنان شایسته و همچنین تحرک آفرینی در بنگاههای اقتصادی و اهداف کمی در برنامه های وزیر پیشنهادی صنعت معدن تجارت دیده شده است و یقین دارم ایشان بتوانند تحول اساسی در برنامه هایی که داشته اند ایجاد کنند و همانگونه که روسفید بوده اند در آینده هم روسفید از انجام وظایفشان باشند.
احمد علی کیخا، نماینده زابل و زهک در مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت گفت: بنده با وجود آنکه حامی دولت هستم و برای موفقیت دولت تلاش می کنم اما مخالفت من با وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت شخصی نیست بلکه می بینم که برنامه های وی با مشی اعتدال و خردگرایی و پیروی از رهبری همراه نیست.
وی خطاب به شریعتمداری گفت: اولین آسیب مدیریتی شما این است که جنابعالی در ستاد انتخابات ریاست جمهوری فعالیت داشتید و اشراف به مناطق محروم رابطه مستحکم با سایر وزراء در برنامه های شما دیده نمی شود.
وی مشکل بیکاری و فقر را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: وزارت صنعت معدن و تجارت به عنوان دستگاه تخصصی در این زمینه می تواند نقش مهمی در حل و رفع این معضل ایفا کند و ما نگران هستیم که شما در انتخاب افراد در وزارتخانه دچار غفلت شوید و از کار اصلی باز بمانید.
نماینده مردم زابل و زهک در مجلس با اشاره به اینکه در 4 سال گذشته در وزارت صنعت معدن و تجارت به امور بازرگانی کمتر توجه شده است خاطرنشان کرد: لازم است نگاه تخصصی تری به امور بازرگانی صورت گیرد با توجه به اینکه شما قبلاً در حوزه امور بازرگانی هم فعالیت داشته اید نگران این موضوع هستیم که شاید در 4سال آینده بیشتر همتتان در این زمینه باشد و از صنعت و معدن غافل شوید.
حسن بهرام نیا، نماینده نهاوند در موافقت با وزیر پیشنهاد صنعت معدن و تجارت گفت: یکی از شاخصهای شخصیتی وی این است که وی فردی متخصص، پاکدامن و مورد اعتماد رهبری است و سوابق متعددی را از بدو انقلاب داشته است و جزو هیئت امنای نهادهای انقلابی بوده است در این دولت وی به عنوان وزیری کارآمد و کارا که شایستگی های زیادی دارد و روحیه اعتدالی ایشان بر همگان ثابت شده است برنامه هایی را ارایه کرده اند برنامه های وی بهترین پشتوانه و به عنوان چک سفید امضای رای است.
وی اظهار داشت: امروز همه ما گواهی می دهیم وضع موجود وضع خوبی نیست برای برون رفت از این وضع نیاز به مدیری خلاق و کارآزموده است که وی در برنامه هایش آورده است. حمایت از سرمایه گذاری در بخش خصوصی، ایجاد برنامه امنیت برای سرمایه گذاری، ایجاد فرصت های شغلی از جمله برنامه های شریعتمداری است امیدواریم با توجه به سوابق اجرایی وی در شرایط فعلی بتوانند یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنند و بتوانند در بخش اشتغال مدیری اثرگذار باشند.
رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر در موافقت با وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت گفت: حوزه صنعت معدن و تجارت یکی از حوزه های مهم در تولید و اشتغال است.
وی با اشاره به مشکلات بخش صنعت معدن و تجارت گفت: عدم اصلاح قوانین کار و مشکلات مالیاتی که وجود دارد و سیاستهای شفاف بانکی در حمایت از صنایع و تولیدات از جمله مباحثی است که شریعتمداری به عنوان معاون اجرایی رئیس جمهور می تواند شخص توانمندی در مدیریت این امور باشد. من به عنوان رییس کمیسیون صنایع و به نمایندگی از سایر نمایندگان موافق با حضور ایشان در وزارت صنعت معدن و تجارت هستم.
وی خاطرنشان کرد: ایران رتبه 120 تجارت جهانی را دارد که این وضع خوبی نیست و باید این وضع اصلاح شد رشد صنعت 6 درصد، رشد معدن 4 و نیم درصد و رشد تجارت 2 و نیم است که این وضعیت جالبی نیست 84 شرکت صنعتی در کشور داریم که 81 صنعت صنایع کوچک هستند و عمده اشتغال در این بخش با ظرفیت ده درصد کار می کند با پیشنهادات دکتر شریعتمداری باید در این حوزه تحول ایجاد شود.
وی سپس با اشاره به برنامه های کاندیدای پیشنهادی وزارت صنعت و معدن و تجارت گفت: برنامه ریزی شریعتمداری براساس برنامه ششم توسعه اصل 44 قانون اساسی است اجرای این برنامه ها نیازمند الزاماتی است که حمایت مجلس از برنامه های اقتصادی و همچنین نیازمند حمایت خارجه است ما باید به دکتر محمدجواد ظریف رای اعتماد بدهیم همچنین این برنامه ها نیازمند امنیت داخلی است که باید به دکتر رحمانی فضلی رای بدهیم.
محمد شریعتمداری، وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت در ادامه جلسه علنی امروز مجلس شنبه 28 مرداد در دفاع از برنامه پیشنهادی اش گفت: برنامه تقدیمی در زمینه توجه به صنعت معدن و کوچک واجد اهمیت فوق العاده ای است.وی با بیان اینکه ما در حوزه معادن دارای ظرفیتهای فوق العاده، شناخته شده و ناشناخته ای هستیم که باید به آن توجه کنیم اظهار داشت: از 9 هزار واحد معدنی پروانه دار تنها 5 هزار و 800 واحد مسکنی فعال در کشور داریم و مجموعه این معادن از حیث فناوری دارای ضعف هایی هستند.
شریعتمداری با بیان اینکه فهم ایران از کل کالای تولید شده جهان تنها سه درصد است گفت: این سهم شایسته کشور ما نیست.
وی با تاکید بر رعایت استانداردهای زیست محیطی در صنایع خاطرنشان کرد: برنامه بنده در راستای دفاع از صنایع غذایی همانند روغن و شکر، همچنین صنایع مصرفی در داخل کشور است.
وی با اشاره به فعالیت شهرکهای صنعتی گفت: در حال حاضر از مجموع بیش از 900 واحد شهرک صنعتی قریب به 860 واحد از این شهرکها دارای زمین آب و برق هستند اما تنها برای 150 واحد از آنها تقاضا وجود دارد.
وی بیان کرد: اختصاص ۱.۵ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه روستایی تنها با تکیه بر استفاده از شهرکهای صنعتی امکانپذیر است.
وی با ذکر این جمله که اگر نمی دانید به کجا می رویم از هر راهی می توانیم برویم چرا که مقصد معلوم نیست گفت: متاسفانه صنعت ما فاقد استراتژی توسعه است و در واقع ما از استراتژی توسعه صنعتی ایران محرومیم، در زمان آقای جهانگیری استراتژی توسعه صنعت کشور فراهم شد اما بعد از آن به کناری گذاشته شد و امروز کشور فاقد یک سند مصوب است و توجه به تهیه این سند به عنوان یک میثاق ملی از جمله برنامه های بنده است.
وی با تاکید بر اجرای برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: اقتصاد ما از آغازین دهه چهل تاکنون 5 برابر رشد داشته است اما رشد صنعت ما سی درصد بوده که این جای خوشحالی دارد اما ما باید مبنای تاسیس واحدهای صنعتی موجود در کشور را با توجه به تولید برای پاسخ به نیازهای داخلی داشته باشیم.
خدیجه ربیعی، نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی در بررسی برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی ارشاد به عنوان نماینده مخالف ضمن تشکر از روحانی برای انتخاب وزرای توانمند گفت: وزیر پیشنهادی شخصیتی متدین هستند که ارتباط خوبی با بخش فرهنگی و علما و مراجع عظام دارند.
وی افزود: سختی کار در حوزه فرهنگ را می توان در بیش از 500 تعریف جامعه شناسان دید. فرهنگ شاخصه اصلی تمدن است. دشواری فعالیت در این حوزه در جمهوری اسلامی ایران دو چندان است.
ربیعی بیان کرد: حساسیت مسئولیت کسی که تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد را عهده دار می شود از سایر وزار بسیار بیشتر است.
وی با اشاره به برنامه صالحی وزیر پیشنهادی گفت: مخالفتم ناشی از بررسی برنامه های وزیر پیشنهادی است. آقای صالحی؛ خوب به چالش ها اشاره کرده اید اما راهکارها اساسی را ارایه نداده اید.
نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تعدد دستگاه های تصمیم گیری در وزارت ارشار گفت: آقای صالحی اشاره نکرده اید با دستگاه های فرهنگی چگونه هم افزایی و هم پوشانی خواهید داشت که موجب تعدد تصمیم گیری نشود.
وی با بیان اینکه اشاره نکرده اید زندگی ایرانی اسلامی را در سطوح جامعه چگونه ترویج می دهید گفت: انتظار بود در بخش فرهنگی حداقل امکان در بین کشور های اسلامی ساز و کار ارایه می دادند که مفاخر ما را کشور های دیگر مصادره نکنند.
قاسم میرزایی نیکو، نماینده مجلس شورای اسلامی در بررسی برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده مخالف گفت: جنتی رفت. داشتیم به هوای تازه سید رضا صالحی عادت می کردیم که تغییر حاصل آمد. سید صالحی آمد. مردی از شهر کنسرت های ممنوع.
وی ادامه داد: این روزها هنرمندان به جای آرامش دغدغه اشان فقط قبری در قطعه هنرمندان است.
وی خطاب به رییس جمهور گفت: چیدمان کاری شما حق مسلم شماست. یاد کله «تکرار می کنم» رییس جمهور اسبق اصلاحات می افتم، شما خیلی بدهکار هستند. مبادا با اقداماتتان سلب اعتماد از اصلاح طلبان و جوانان کنید.
میرزایی نیکو بیان کرد: وزارت ارشاد حق مسلم هنرمندان و چهرهای نخبه فرهنگی و هنری است. تکلیف را نسبت به حرام ها و حلال ها روشن کنید. وزارت فرهنگ و هنر تا کی می خواهد سانسور کند.
علیرضا ابراهیمی، نماینده مردم آزادشهر در حمایت از برنامه های سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحن علنی مجلس گفت: من می خواهم چند نکته در مورد تناسب موقعیتی و شخصیتی آقای صالحی با پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همگرایی وی با برنامه های دولت مطرح کنم می خواهم با چند استدلال و چند مثال این متنم را برای شما عنوان کنم.
وی با بیان اینکه ما در این حوزه نیاز به شخصی نداریم که مدیر باشد و خودش هم باید اهل علم و فرهنگ باشد افزود: وگرنه هیچکدام از چالشها و تنشهای فرهنگ و مدیریت فرهنگ کشور برطرف نمی شود و عرصه فرهنگ جز با گفتگو و مدارا قابل مدیریت نیست و شما کمتر از گل به یک هنرمند بگو و ببین چه اتفاقی می افتد و چگونه پژمرده می شود.
ابراهیمی اظهار داشت: چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرز امور فرهنگی و هنری با دستورات متعالی دین مبین اسلام واقع شده ما نیازمند شخصیتی چند وجهی و یک روشن فکر دینی هستیم که هم با اصول مسلم شرع و احکام اسلامی آشناییت داشته باشد و هم خودش اهل فرهنگ باشد و اندیشه جدید داشته باشد و بتواند با اهل فرهنگ و هنر به گفتگو بنشیند و میان این دو حوزه آشتی و هم افزایی ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه دکتر صالحی یک روشنفکر تمام عیار دینی است خاطرنشان کرد: امروز جمهوری اسلامی به چنین شخصیتهایی نیاز دارد تا بتواند گسستهایی را که به طور طبیعی در جامعه به وجود آمده را ترمیم کند و امروز همه دشمنان جمهوری اسلامی تلاش می کنند در میان گذشته و حال ما و میان جمهوریت و اسلامیت نظام و میان دین و زندگی روزمره ما فاصله بیاندازند و ما برای مقابله با این تنها نیاز به پلهایی مثل آقای دکتر سیدعباس صالحی داریم.
سیده فاطمه ذوالقدر، نماینده مردم تهران ری شمیرانات و اسلامشهر در مجلس دهم در موافقت با برنامه های پیشنهادی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دوازدهم در صحن علنی امروز مجلس ضمن محکوم کردن کودتای 28 مرداد گفت: فرهنگ سنگ بنا و اعتلای جامعه است و میراث نسل امروز برای فردا محسوب می شود و انتخاب متولیان این میراث بس حساس و دشوار است و جا دارد انتخاب شایسته و به جای سیدعباس صالحی فرزند حوزه و دانشگاه از سوی دکتر روحانی را به فال نیک گرفته و می دانیم که راهکار فرهنگی و بهره گیری از استدلال و موعظه از جمله مواردی برای جدال نیکو است.
وی با بیان اینکه در این حوزه نه تنها نیازمند به مدیری توانا داریم بلکه مدیر و وزیر باید اهل علم و فرهنگ باشد که اینها در شخصیت دکتر صالحی با توجه به سابقه و پیشینه و فعالیتهای او و اشراف در موضوعات فرهنگی هویدا و آشکار است افزود: چرا که عرصه فرهنگ جز با گفتگو و مدارا قابل مدیریت نیست و در این سالیان تجربه های متنوعی از مدیریت ها را داشته ایم و با نگاه به گذشته به این نتیجه می رسیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مرز میان حوزه های دین و فرهنگ است و وزیری می خواهد در مرز امور فرهنگی و مدیریتی بتواند با دستورات متعالی اسلام موفقیت بیشتری در موضوعیت بخشیدن به فرهنگ با استفاده از ظرفیت های آن در پیشبرد اهداف و قدرت نظام داشته باشد.
ذوالقدر با یادآوری این نکته که دشمنان نظام در تلاشند که میان گذشته و حال و جمهوریت و اسلامیت و دین و زندگی اختلاف اندازند خاطرنشان کرد: ما برای مقابله با این دسیسه بدخواهان فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی مان نیاز به شخصیتی مانند دکتر صالحی داریم که روابط منحصر به فردی با علما دارد و می تواند به مثابه پلی میان مطالبات علما مردم و اصحاب فرهنگ و هنر باشد.
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با سیدعباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دکتر صالحی را از لحاظ اخلاقی و شخصیتی تایید می کنم و سوابق ایشان را نیز تایید می کنم اما نکته اصلی من این است با همه ویژگی های مثبتی که دارند از توانمندی و سابقه مدیریت لازم در حوزه مهم و پرچالش فرهنگ و هنر برخوردار نمی دانم.
وی اظهار داشت: آقای صالحی در خط برنامه های اول خودش که تنوع و تکثر دستگاههای فرهنگ تا بازیابی وزارت ارشاد در حوزه فرهنگ و مهم و دشوار گردد و در جای دیگر از اقدام شفافیت به عنوان چالش یاد کردند که برای آن برنامه ای تعریف نکرده اند، آیا شما در مقابل فعل و انفعالان حوزه فرهنگ و مداخلات در این بخش از جمله پایین کشیدن اکران یک فیلم توان و قدرت پاسخگویی دارید؟ آیا شما توان شفاف سازی و پاسخگویی در این حوزه را دارید؟
محمود صادقی با اشاره به هزینه کردن بودجه های عمومی به عنوان یکی از معضلات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ابهام در هزینه کرد بودجه های عمومی یکی از معضلات عرصه عمومی است. بودجه ها از بیت المال تحت عنوان بودجه های عمومی استفاده می کنند اما معلوم نیست این بودجه ها چگونه مصرف می شوند و کسی پاسخگوی این نیست. نهادها و اشخاصی در مقابل مجلس، دیوان محاسبات پاسخگو نیستند، آیا شما برای جدول 17 بیت المال کشور برنامه ای دارید، این بودجه ها صرف زمین خواری در شمال کشور تبدیل شده است. مشکل برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد ساختاری است و برنامه شما برنامه ای برای حل این مشکل ساختاری نیست. حمایت ها در این وزارتخانه به شکل سنتی انجام می شود از فلان شخص و فلان کتاب حمایت می شود؟ باید تنوعی در این حمایت ها ایجاد شود.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم توازن برگزاری رویدادهای فرهنگی در سطح کشور و نابرابری در این برنامه ها اشاره کرد و گفت: چرا رویدادهای فرهنگی در سطح کشور گسترش پیدا نمی کند؟ چرا همه برنامه ها در تهران برگزار می شود مگر سنندج جزو ایران نیست. چه برنامه ای برای استفاده از ظرفیت های فرهنگی هنری در استان های کردستان، آذربایجان، خوزستان و ... دارید؟
وی همچنین اظهار داشت: آیا توان حل معضل مشکل بین انجمن های صنفی مطبوعات و قوه قضاییه را دارید؟ آیا شما می توانید در مقابل تداخل برنامه ها بایستید؟
محمود صادقی همچنین اظهار داشت: سلیقه ای بودن عرصه نظارت پدر هنرمندان را درآورده است، آیا برنامه ای برای ایجاد شفافیت دارید یکی از وظایف دولت بالا بردن سطح آگاهی با استفاده از رسانه های عمومی است و برای تضمین چنین وظیفه ای در اصل 24 قانون اساسی مقرر می کند نشریات در این بخش آزاد هستند مگر اینکه مخل امنیت کشور شوند. آیا شما برای اصلاح این نگرش برنامه ای دارید؟
جعفرپور در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی: دکتر صالحی فرزند فرهنگ است
جمشید جعفرپور، نماینده مردم لارستان در ادامه جلسه علنی امروز شنبه 28 مرداد در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به باور این جامعه برای مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید مدیری انتخاب شود که فارغ از حاشیه های سیاسی به برنامه های متنوع این وزارتخانه در حوزه قرآن مطبوعات و سینما و تئاتر و دیگر ماموریتها توجه کند.
وی با اشاره به اینکه دکتر صالحی فرزند فرهنگ است گفت: ویژگی هایی که می تواند برای رای دادن به ایشان ما را کمک کند سابقه فعالیت فرهنگی حضور در مناسک و مراجع که در حوزه فرهنگ سیاست گذاری و سیاست سازی می شود شورای برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 4 سال فعالیت در معاونت فرهنگی این وزارتخانه است.
وی با بیان اینکه دکتر صالحی از خانواده روحانیت و در حوزه فرهنگ تخصص دارد خاطرنشان کرد: مشورت پذیری اعتقاد به گفتگو و تعامل به عنوان حلقه گمشده در حوزه فرهنگ از دیگر ویژگیهای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
نماینده مردم لارستان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دکتر صالحی می تواند به عنوان پلی ارتباطی خوبی بین تولیدکننده محتوای فرهنگی با دریافت کننده باشد.
وی خاطرنشان کرد: سوابق اجرایی ایشان دال به مدیریت ایشان خواهد داشت انتقال نمایشگاه بین المللی کتاب به شهر آفتاب، حذف بن نقدی و کاهش فساد در این زمینه حمایت از ناشران از دیگر اقداماتی بوده است که ایشان در حوزه فرهنگی انجام داده اند.
ادیانی راد در موافقت با وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی: وزیر فرهنگ و ارشاد جنس فرهنگ و هنر است
علی ادیانی راد، نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی در موافقت از وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایندگانی که به مخالف وزیر پیشنهادی پرداختند بیشتر کارنامه وزرای سابق را نقد کردند در حالیکه باید برنامه را نقد می کردند.
وی افزود: وزیر جزیی از اجزای هیئت وزیران است اما رویکرد و راهبرداهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رویکرد حاکمیتی است. باید ادمی باشد که ابعاد حاکمیتی مردمی داشته باشد و زنجیره ها را به هم متصل کند.
ادیانی راد بیان کرد: مبنای فکری و راهبردی وزیر پیشنهادی باید انسانی و اسلامی باشد نباید خدای نکرده سکولار، غرب زده و واداده باشد. مدارج علمی و تخصصی چند وجهی است. دانش و کارآمدی لازم را برای وزارت می خواهیم. کسی که فرهنگ اسلامی و اندیشه اسلامی را نداند نمی تواند مسایل فرهنگی کشور را حل و فصل کند.
نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد:در اکثر نهاد های تصمیم ساز فرهنگ و هنر عضو اصلی بوده است. وزیر فرهنگ و ارشاد جنس فرهنگ و هنر است.
ادیانی راد گفت: وزارت ارشاد، انسان عمیقی و معتمد نهاد های فرهنگی را می خواهد. ایشان ثابت کرد مورد اعتماد اصحاب هنر و رییس دولت و علما است.
صالحی در دفاع از برنامه هایش: دوره مدیریت پشت درهای بسته گذشته است
سیدعباس صالحی، وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از برنامه های پیشنهادی اش در جلسه صبح امروز شنبه 28 مرداد مجلس گفت: از سکانداران پیشین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت یازدهم جناب آقای جنتی که سه سال این سکان را داشتند و آقای صالحی امیری وزیر فعلی ارشاد و همه همکاران فرهیخته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم.
وی اظهار داشت: جامعه ایرانی به اعتبار استعداد ذاتی و اینکه در چهارراه تاریخی حلقه وصل شرق و غرب بوده است مفاخر و آثار و فرهنگ خودش را به جهان عرضه کرده است.
وی با بیان اینکه ایران پایگاه جهانی شدن فرهنگ در جهان بوده است و سهم بسزایی در تلطیف و شاعرانه کردن جهان بشری داشته است گفت: فرهنگ ایران ذات و هویت ایران و جامعه ایرانی با دین مداری توحید گرایی، معنویت گرایی و اخلاق گرایی هزاران سال زیسته است و ورود اسلام به ایران این شعبه را پرفروغ تر کرده است.
وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید براینکه تار و پور مردم ایران را مهر اهل بیت فرا گرفته است تصریح کرد: فرهنگ هنر و ادب، دین مداری توحیدی و اخلاق و معنویت و مهر و معرفت اهل بیت سه اصل اساسی است که هویت ایرانی را شکل داده است و ما با این سه ضلع پیوند داریم و هر برنامه اجتماعی برای ایران اگر با این سه ضلع ارتباط برقرار نکند ابتر می ماند.
صالحی با تاکید بر اینکه برنامه فرهنگی دولت بر این سه ضلع استوار است و با این سه ضلع ارتباط پیوسته دارد گفت: گسترش اعتمادسازی میان اصحاب فرهنگ و رسانه با دولت، گستری کمی و کیفی محصولات فرهنگی و هنری و تقویت نقش نهادهای صنفی و واگذاری برخی از امور به بخش خصوصی و شفافیت بیشتر در حمایتها از جمله برنامه هایی است که بنده در صورت رای اعتماد مجلس در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال خواهم کرد.
پایان جلسه صبح مجلس/تقدیر از حجت الاسلام مازنی
مسعود پزشکیان، نایب رییس اول مجلس که ریاست جلسه علنی صبح امروز شنبه 28 مرداد را بر عهده داشت گفت: در جلسه روز چهارشنبه که از آزادگان مجلس به مناسبت بازگشت سالروز آزادگان به میهن تقدیر شد حجت الاسلام مازنی نماینده مردم تهران و آزاده قبل از انقلاب و برادر دو شهید لوح خود را دریافت نکردند و از ایشان می خواهیم به جایگاه هیئت رییسه تشریف بیاورند و لوح خود را دریافت کنند.
پس از اهدای لوح مازنی پزشکیان پایان جلسه صبح امروز مجلس را اعلام کرد و جلسه بعدی مجلس را ساعت 14 و سی دقیقه بعدازظهر امروز و ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی عنوان کرد.
علی اسماعیلی، نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت کشور گفت: آقای رحمانی فضلی باید به این سوال پاسخ دهند که در جهت تحقق منویات رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی تا چه میزان توانسته جامه عمل بپوشاند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولیت ساماندهی وضعیت دریای خزر و خلیج فارس بر عهده کیست و چه کسی باید مسئول و پاسخگو در زمینه غرق شدن تعداد زیادی از مردم در دریای خزر باشد؟
اسماعیلی خاطرنشان کرد: خواست عمومی سازمان های مردم نهاد، نمایندگان استان های شمالی از وزیر پیشنهادی وزارت کشور این است که برای حل معضل بحران زیست محیطی در مناطق شمال کشور چه کردند؟ سفره های زیرزمینی، شیرابه های رودخانهای، تامین آب کشاورزی و آب آشامیدنی مردم و همچنین وضعیت سد آمل چرا باید در چنین وضعیتی باشد؟
اسماعیلی خاطرنشان کرد: سوال من این است که آقای پورمحمدی برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها در برنامه ششم توسعه به آن اشاره شده است چه برنامه ای دارند و برای بهبود وضعیت معیشتی دهیاران و بهبود امنیت شغلی آنها که به صورت مظلومانه فعالیت شان را ادامه می دهند چه اقداماتی خواهند داشت.
نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رنجیده خاطر شدن بسیاری از هموطنان در مورد موضوع پدیده شاندیز گفت: وضعیت و اتفاقات پدیده شاندیز موجب آسیب به نظام و کشور شد. سوال من این است که رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور چگونه از نقش حاکمیتی و وظایفی که در وزارت کشور دارند در مورد این موضوع نقش آفرینی کردند.
فریده اولادقباد، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت کشور گفت: داشتن نگرش سیستمی در مسایل سیاسی، ترجیح دادن مدیریت و توانمندی بر گرایش سیاسی از جمله مواردی بوده است که وزیر کشور در 4 سال گذشته به آن توجه داشته است.
وی انجام فعالیت خدمات در صدا و سیما، دیوان محاسبات کشوری و دیگر حوزه ها که نیازمند منافع ملی و مصالح عمومی است در 4 سال گذشته مورد توجه قرار گرفت و آقای رحمانی فضلی در این حوزهها پیشگام بوده است.
وی به اهتمام ایشان در حوزه اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: عملکرد رحمانی فضلی در حوزه سیاسی و برگزاری انتخابات که با حضور حداکثری مردم شکل گرفت از اقدامات ارزنده رحمانی فضلی بوده است.
گودرزی در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور: شاهد کاهش روند سرقت در دوران وزارت رحمانی فضلی بودیم
مسعود گودرزی، نماینده نورآباد ممسنی در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور گفت: از حیث موضوعی وزارتی مهم تر از وزارت کشور نداریم. وزارت کشور وزارتخانه ای گسترده است که در این وزارتخانه بزرگ اشکالاتی هم وجود دارد. اینها هم از نظر وزیر و ما امری طبیعی است. مواردی که من می گویم نافی این نیست که مشکلی نیست.
وی درباره عملکرد رحمانی فضلی در وزارت کشور گفت: این انتخابات برگ زرینی برای اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران بود در تمامی سال هایی که انتخابات برگزار کردیم این انتخابات این شور و نشاط بی سابقه بوده است در دوره های گذشته در انتخابات حداکثر 39 میلیون نفر شرکت کردند اما در این دوره 42 میلیون نفر شرکت کردند.
وی سپس خاطرنشان کرد: در این دوره در انتخابات مجلس یک صندوق در یک حوزه باطل نشد و همچنین در انتخابات ریاست جمهوری نیز یکی رای باطل نشد اینها به عنوان شاخصی است که انجام شده است تا این حرکت ارزشمند مردم نمایش داده شود اینها کارهایی بود که دکتر رحمانی فضلی به خاطر روحیه تعاملی با عرصه های نظارتی داشتند توانستند انتخابات را به خوبی برگزار کنند.
وی همچنین اظهار داشت: در حوزه امنیتی از سال 80 تا 92، 25 دستورالعمل در وزارت کشور مصوب شد که در دوره رحمانی فضلی 30 طرح مصوب شده است در طول این 4 سال شاهد کاهش روند سرقت در کشور بوده ایم.
زهرا سعیدی، نماینده مبارکه در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور گفت: امروز در جایگاه مخالف در این تریبون قرار گرفتم این مخالفت نه از باب مخالفت و سنگ اندازی برای دولت است بلکه برای انجام وظیفه نمایندگی است. اهمیت جایگاه سیاسی وزارت کشور بر کسی پوشیده نیست و از وزیر پیشنهادی کشور می خواهم پاسخگو باشند. هدف ما روشن شدن و شفاف سازی است و هیچ قصدی برای تضعیف دولت ندارم.
وی اظهار داشت: دلیل مخالفتم با آقای دکتر رحمانی فضلی این است که در دولت یازدهم دکتر روحانی با رویکرد توسعه محور از آقای رحمانی فضلی استفاده کردند شما برای انجام این مهم چه اقداماتی در وزارت متبوع تان انجام دادید آیا به استان ها سفر کرده اید و از ظرفیت های استان ها برای رفع مشکل بیکاری استفاده کرده اید؟
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وزن مجلس را هم وزن دولت قرار بدهید، اجازه ندهید مدیران شما مجلس را نادیده بگیرند.
نماینده مبارکه در مجلس از وزیر کشور خواست تا از زنان توانمند در این وزارتخانه و سازمان های تابعه استفاده کنند و گفت: به عنوان وزیر کشور به استانداران توصیه کنید بیش از این از توانمندی های زنان شایسته استفاده کنید ما به دنبال سهم خواهی نیستیم ما به دنبال شایسته سالاری هستیم.
نورمحمد تربتینژاد، نماینده مردم گرگان و آق قلا در موافقت با عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور گفت: وزارت کشور باید به کسی سپرده شود که از حیث شخصیتی و تخصصی و تعهد از بالاترین ویژگی ها برخوردار باشد و من آقای رحمانی فضلی را فردی توانمند برای سکانداری این وزارتخانه می دانم که شناخت من از او رزومه ای و بر روی کاغذ نیست بلکه شناخت 30 ساله از وی دارم.
نماینده مردم گرگان ادامه داد: رحمانی فضلی شخصی کوشا، خلاق، دلسوز، متدین، انقلابی و اعتدالگرا است که در 20 جایگاه مدیریتی در 32 سال خدمت حضور داشته و با سیاست های موفق خود در کارهای امنیتی در وزارت کشور دولت یازدهم نیز درخشیده است که از آن جمله می توان به همکاری امنیتی با کشورهای جهان به ویژه همسایه ها و پوشش حفاظتی شش هزار کیلومتر مرز خاکی و 2700 کیلومتر مرز آبی با همسایگان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه توجه به مشارکت سیاسی مردم و حضور احزاب و تشکل های مختلف در عرصه سیاسی از دیگر فعالیت های مثبت رحمانی فضلی در 4 سال قبل بوده است، افزود: افزایش آزادی های سیاسی، افزایش تعامل بین دولت، اقوام و مذاهب، توجه به اقدامات پیشگیرانه برای آسیب های اجتماعی، توجه به کرامت اقوام مختلف، ارتقای بکارگیری زنان و جوانان در نظام مدیریتی و سرمایه گذاری داخلی و خارجی و توجه به اقتصاد مقاومتی از دیگر اقدامات مثبت وزیر کشور محسوب می شود.
نادری در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور: رحمانی فضلی بودجه عمرانی را از ۵ درصد به ۳۰ درصد رسانده است
شهاب نادری، نماینده مردم پاوه در مجلس دهم شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی کشور دولت دوازدهم گفت: جناب آقای رحمانی فضلی دارای نگرش تحلیلی نسبت به پدیده های سیاسی است و تفکری جامع نگر دارد و تحلیل های خطی در مورد مسایل داخلی انجام نمی دهد.
وی با بیان اینکه رحمانی فضلی شخصیتی خلاق و خوش فکر دارد، افزود: وی در مواجهه با رویدادهای سیاسی و اجتماعی به دنبال حل مسایل است و رویکردی مدیریتی دارد و کسی است که به ریشه اتفاقات فکر می کند و توانسته در 4 سال خدمت خود شورای معاونین استانی را تشکیل دهد.
نماینده مردم پاوه افزایش بودجه عمرانی از 5 درصد به 30 درصد را از دیگر اقدامات مثبت رحمانی فضلی در 4 سال گذشته دانست و خاطرنشان کرد: وی در وزارت کشور به صورت پخته عمل کرده که این یکی از نیازهای ما در برهه حساس کنونی در این خانه دوم سیاسی کشور است.
رحمانی فضلی در صحن مجلس: سیاست وزارت کشور مداخله در عزل و نصبها نیست
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر پیشنهادی کشور در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود در جلسه علنی بعدازظهر امروز شنبه 28 مرداد گفت: وزارت کشور تنها وزارتخانه ای است که 14 دستگاه حاکمیتی را در کنار دستگاههای اجرایی و در چهارچوب هماهنگ می کند.
وی اظهار داشت: اگر انتخاباتی برگزار می کنیم و اگر شورای اجتماعی و شورای امنیت داریم با هماهنگی همین 14 دستگاه است.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه توسعه مبنای انتخاب بوده است، بیان کرد: ما در سطح کشور با عدم توازن و تعادل مواجه هستیم و این موضوع هم در حوزه فعالیت های جمعیت و هم حوزه های اجتماعی و اقتصادی است و اگر بخواهیم کشوری متوازن داشته باشیم باید نگاه توسعه گرانه در این زمینه داشته باشیم.
وی بیان کرد: مناطق مرزی ما از عدم تعادل رنج می برند بر فرض مثال استان های خوزستان، کردستان، لرستان، بوشهر و آذربایجان همه دچار عدم توازن و تعادل اصلی هستند.
وزیر پیشنهادی کشور تاکید کرد: مناطقی که تجمع ثروت و جمعیت در آنهاست به همان میزان که تجمع ثروت دارند تجمع جرم و جنایت نیز در آنها وجود دارد بنابراین صحنه جغرافیایی ایران از عدم تعادل و توازن رنج می برد.
وی تاکید کرد: در بحث حقوق شهروندی تلاشمان این بوده است که بازرسی های مستمر از دستگاه های اجرایی و حوزه های مختلف فعالیتی را در دستور کار قرار دهیم و متناسب با اصل سوم قانون اساسی تمامی موضوعات را مورد بررسی قرار دهیم.
رحمانی فضلی یادآور شد: در حوزه سیاسی توانستیم با همکاری احزاب و گروه ها بلوغ سیاسی و با تجربه 39 ساله حزب، موضوع خانه احزاب را به نحوی اداره کنیم که امروز خانه احزاب پشتوانه قوی ای برای احزاب است و در این دوره ما 9 خانه احزاب را نیز در استان ها تاسیس کردیم و هیچ حزبی در انتظار مجوز نیست.
سیدجواد ابطحی، نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی وزارت نفت گفت: طبق قانون رییس جمهور، معاونان و اعضای کابینه نباید بیش از یک شغل داشته باشند برای ما سوال است که چرا وزیر نفت و معاونانش جزء هیئت مدیره شرکت خصوصی باشگاه اندیشه ورزان نفت و نیرو است. خوب است آقای زنگنه در مورد فعالیت خود و معاونانشان در این شرکت به ما توضیح داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: آقای زنگنه در صحبت هایشان گفته بودند که ما در وزارت نفت نیازمند گروهبان نیستیم بلکه ژنرال می خواهیم آقای زنگنه شما با این صحبت تان میدان را از جوان ها گرفتید، در سال 92 قرارداد میدان آزادگان با چین را فسخ کردید.
خادمی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت: زنگنه افراد منفعتطلب و غیرمتخصص را از وزارت نفت دور کند
هدایتالله خادمی، نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نفت گفت: به عنوان یک کارمند وزارت نیرو و مدیرعامل شرکت نفت باید بگویم که در این حوزه افزایش تولیدی نداشته ایم.
وی با انتقاد از عملکرد زنگنه در طول 4 سال گذشته گفت: قرار بود در سال 94 به خودکفایی بنزین برسیم اما افزایش واردات بنزین به کشور در سال های گذشته را شاهد بودیم به گونه ای که شاهد واردات 80 میلیون لیتر بنزین در روز بوده ایم. همچنین در سال های گذشته نیز شاهد افزایش واردات میعانات گازی بوده ایم.
وی خاطرنشان کرد: قرار بود آقای ظریف ژنرال ها را به وزارت نفت بیاورند سوال من این است که آقای زنگنه منظورتان از ژنرال ها همان بازماندگان از مجلس در دوره های قبل هستند که هیچ تخصصی در حوزه نفت ندارند.
وی خطاب به زنگنه گفت: یک نفر از ژنرال هایی که به وزارت نفت آورده اید را نام ببرید.
قاسم احمدی لاشکی، نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت با اشاره به اقدامات 4 سال گذشته زنگنه در وزارت نفت گفت: افزایش صادرات نفتی، افزایش گازرسانی به روستاها از جمله اقدامات زنگنه در 4 سال گذشته است.
وی به موفقیتهای وزیر نفت در حوزه توتال اشاره کرد و گفت: در برنامههای ایشان برنامه ای را ندیدم که بر اساس محورهای 15گانه رهبری نباشد و من از نمایندگان مجلس می خواهم با رای بالا به ایشان وی را در انجام وظیفه همراهی کنند.
لاهوتی در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت: افزایش صادرات نفت از افتخارات زنگنه است
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی در جلسه عصر امروز مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت نفت گفت: افزایش 2.5 میلیون بشکه صادرات نفت به دنیا از افتخارات زنگنه است.
وی افزود: ما در گذشته میزان صادرات نفتمان حتی کمتر از قطر بود و این از افتخارات دکتر روحانی است که امروز صادرات نفت ما افزایش یافته است و در همین راستا هم 220 نماینده مجلس از وزیر نفت و رییس جمهور به جهت افزایش صادرات نفت تشکر کردند.
لاهوتی بحث گازرسانی و کمک به گازرسانی به 9 هزار روستای کشور را از خدمات ارزنده زنگنه برشمرد و گفت: گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان از آرزوهای ما بوده که امروز زاهدان، سیستان و بلوچستان با خدمات این دولت صاحب گاز شده اند.
لاهوتی گفت: یکی از نمایندگان گفته است چرا ما در تولید بنزین به خودکفایی نرسیده ایم در حال حاضر ما در راستای بحث خودکفایی بنزین گام برمی داریم اما این بحث خودکفایی یک شبه صورت نمی گیرد. امروز هفت کلانشهر ما بنزین سوپر تولید می کنند.
نماینده پاوه در حمایت از وزیر پیشنهادی نفت: زنگنه ۲۶ سال سابقه دارد و او را شیخ الوزرا می نامند
شهاب نادری، نماینده مردم پاوه در دفاع از برنامه های وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم گفت: آقای زنگنه تمام عمرش را در شرایط دفاع مقدس، سازندگی و شرایط حاصل از تحریم گذرانده. او مردی از تبار کرمانشاه و فردی نام آشنا در توسعه و آبادانی است که به اذعان مراجع قضایی از سلامت برخوردار است و ظرفیت بالای مدیریتی وی و ۲۶ سال سابقه حضور وی در وزارت خانه لقب شیخ الوزرا به وی داده اند. در زمان دفاع مقدس و زیر بمباران صدام ایشان نگذاشت صادرات نفت قطع شود. همچنین قیمت نفت را کاهش دادند اما مدیریت و تجربه آقای زنگنه باعث شد سهم ایران از اکو اضافه شود.
نماینده مردم پاوه ادامه داد: مهندس زنگنه چهره نام آشنای عرصه سازندگی و دارای قدرت بالای چانه زنی و تاثیرگذاری در عرصه بینالمللی است که اقدامات شایسته ای در بازار نفت و گاز جهان انجام داده و با درایت و زیرکی موفق به حفظ و تثبیت سهم ایران در اوپک شده در حالیکه کشورهای دیگر موظف به کاهش سهم خود بوده اند.
اسدالله قرهخانی نماینده مردم علی آباد کتول در موافقت با وزیر پیشنهادی نفت دولت دوازدهم گفت: کارنامه ۲۶ ساله دوره وزارت آقای زنگنه به ویژه طرح های بزرگ دولت یازدهم قوی ترین سند گویای سلامت و شایستگی ایشان در دولت دوازدهم است.در زمستان سال ۸۶ دولت ترکمنستان با آمدن موج سرما به شمال با قطع گاز باج خواهی افزایش قیمت کرد، و موفق شد در زمستان ۹۵ مجددا با قطع گاز باج خواهی کند اما آقای زنگنه با نمایدنگان جلسه گذاشت و برای عبور از بحران طلب همکاری کرد و نهایتا با بهره برداری از خطوط گاز دامغان، ساری و نکا سایه شوم تهدید گاز ترکمستان در زمستان برای همیشه از بین رفت.
وی با بیان اینکه رسیدن به ظرفیت برابر با قطر آرزوی دست نیافتنی بود که تبدیل به عقده حقارت شده بود سهم ایران از پارس جنوبی ۲۸۰ میلیون متر مکعب گاز در روز بوده که با افتتاح فازهای مختلف پارس جنوبی به ۵۷۵ میلیون مترمکعب گاز در روز برابر با قطر افزایش پیدا کرد، افزود: در زمان کوتاهی بعد از برجام ما توانستیم فراتر از دو میلیون بشکه نفت صادر کنیم و در ادامه توطئه دیگری برنامه ریزی شد و می خواستند با طرح فریز نفتی و کاهش سهم نفت در کویت ما را بی بهره کنند اما بعد از برجام جمع کثیری از شرکت های بزرگ و کوچک بینالمللی به منظور مشارکت در سرمایه گذاری نفت و گاز به ایران سرازیر شدند.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم در ساعات پایانی جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به دفاع از برنامه های خود پرداخت. وی با بیان این که در کشور ما هنگامی که از نفت صحبت میکنیم قطعاً نفت یک کالا نیست، نفت و به تبع آن وزارت نفت دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، سیاست خارجی، بازرگانی خارجی، فنی صنعتی و حتی امنیت ملی است، افزود: حتی در مسیر توسعه اقتصاد غیرمتکی به نفت هم صنعت پتروشیمی نقش تعیینکننده دارد و قریب به 98 درصد انرژی اولیه کشور از نفت و مشتقات آن تهیه میشود که بخش عمده منابع ریالی بودجه کشور هم به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق نفت تأمین میشود. اهمیت عظیم نفت در کشور ما باعث شده دشمن در برخورد با جمهوری اسلامی بیش از هر موردی به اعمال تحریم و اشکالتراشی بر علیه صنعت نفت پا میفشارند و صنعت نفت و به تبع آن همکاران و مدیرانش، رزمندگان و مجاهدان خط مقدم جبهه مبارزه با دشمن هستند.
زنگنه با اظهار این که در برنامه ای که به شما ارایه کرده ام بر اساس آنچه که معاون نظارت سیاست مجلس بررسی کرده گفته شده که 47 درصد برنامه پیشنهادی با احکام بالادستی منطبق و 40 درصد همسو و در هیچ موردی مبنی بر مغایرت برنامهها با اسناد بالادستی یافت نشده و به 13 درصد از موارد در برنامه به اسناد بالادستی اشاره نشده است نه اینکه مغایرت داشته باشد، توضیح داد: اعتقادم این است که وزیر نمیتواند گرچه گفته شده وزیر باید برنامه دهد اما وزیر که نمیتواند برنامه بدهد لذا برنامه آن چیزی است که در قانون تصویب و به ما ابلاغ میشود و ما موظف به اجرای آن هستیم.
مختار در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو: وزیر پیشنهادی نیرو مسبب بحرانهای فراآب است
جلیل مختار، نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو عملکرد و سوابق، برنامههای پیشنهادی، تطبیق برنامه ها با برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی را از ملاک های سنجش وزرای پیشنهادی عنوان کرد و گفت: آقای بیطرف در تحقیقات مهندسی، طرحهای سدسازی و انتقال آبها به عنوان مسئول بلندپایه در دولتهای پنجم و ششم در اجرای طرحهای مطالعاتی، در دولت هفتم و هشتم نیز حضور داشتید که این حضور موجب اجرای پروژههای منجر به تخریب زیست محیطی شد.
وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی بحران خشک شدن ارومیه، زاینده رود، هامون، گاوخونی و بحرانهای فراآب را مسبب شد. ریزگردها در ۱۴ استان گسترش یافته و باعث آن مهندس بیطرف است. چرا در برنامه پیشنهادی خبری از حل ریزگردها نیست؟ چون تصمیمات غیرعلمی بیطرف علت ایجاد این چالشهاست. انتقال آب از مناطق مستعد به مناطق کم آب بیانگر سیاستهای غیر آمایشی و بیتوجهی به مناطق جغرافیایی کشور است، این مسئله موجب تخریب اکولوژیک و زمینهای ورزشی شد که مبنای آن در دوره مدیریتی آقای بیطرف بنیان گذاشته شد. مسئولان حق ندارند فقط استان خود را آباد کنند.
نماینده ارومیه در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو: بیطرف با سدسازی ایران را به گورستان تبدیل کرده است
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس دهم شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: مشکلات آبی در کشور ما به دلیل مدیریت ناکارآمد است و در زمان وزارت آقای بیطرف اقدامی در مورد بسته شدن حقآبه رودخانه هیرمند نشد و سیستان و بلوچستان به این روز افتاد. آقای بیطرف شما اعتقادی به جمعآوری آبهای سطحی دارید و یا اینکه میخواهید درباره انتقال آب از دریای خزر با نمایندگان مخالف این طرح درگیر شوید؟
قاضی پور ادامه داد: با تخلفات نیروگاهها که حضرتعالی رییس هیات مدیره آن بودید، میتوانید برخورد کنید. اگر کارفرما و پیمانکار یکی باشد دزدی و رانت به وجود میآید. آقای بیطرف در بستن حقابه هیرمند توسط افغانستان شما آن دوران هیچ کاری نکردید و سیستان و بلوچستان را به این روز انداختید. برای مهار آبهای مرزی چه برنامهای دارید. آیا مثل سابق، مدیریت شما به نفع خارجیها خواهد بود یا به نفع داخل؟ اعتقادی به جمعاوری آبهای سطحی دارید؟
بیمقدار در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو: توجه ویژه به صادرات خدمات فنی و مهندسی از برنامه های وزیر پیشنهادی نیرو
شهابالدین بیمقدار، نماینده مردم تبریز، آذر شهر و اسکو در ادامه جلسه علنی عصر مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو با اشاره به اینکه برنامه های ارائه شده وزیر پیشنهادی نکات مثبتی دارد، گفت: این برنامه ها 87 درصد برنامه با اسناد بالادستی تطابق دارد.
وی گفت: توسعه صادرات و توجه ویژه به صادرات خدمات فنی و مهندسی از برنامه های بیطرف است.
محمد فیضی نماینده مردم اردبیل در موافقت با وزیر پیشنهادی نیرو گفت: امروزاز وزیرپیشنهادی دفاع می کنم که به عنوان یکی از بنیانگذاران تحقیقات آب جهاد سازندگی در کشور است. از اقدامات مهم وی در دوران تصدی گری می توان به تدوین نظام و برنامه بلند مدت تحقیقات آب و سامانه پایش آب، تشکیل موسسه تحقیقات آب و کادرسازی و توسعه نیروی انسانی متخصص و تدوین و تصویب راهبردهای بلند مدت آب در کشور اشاره کرد و من روزی را تصور می کنم که اهداف و برنامه های پیشنهادی و قید شده برای رفع چالش ها در این برنامه برآورده شود.
وی با بیان این که در باره مهار آب های مرزی و توسعه ملی، کارهای مهمی انجام و حتی در بسیاری از جاها عملیاتی شده و یا درحال عملیاتی شدن است، ادامه داد: ریزگردها هم مساله مهمی است اما انصاف را رعایت کنیم؛ ریزگردهایی که منشاء خارجی آن 85درصد است در حالی که 15درصد داخلی است و آن هم عمدتا بر مبنای خشکسالی است. بیشترین سدسازی در کشور
پایان هفتمین جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی
هفتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم پایان یافت. در این جلسه صلاحیت وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی، صنعت و معدن، فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور، نفت و نیرو انجام شد.
بنابراین گزارش، در این جلسه بخشی از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو انجام شد و یک وقت مخالف و یک وقت موافق وزیر پیشنهادی همراه با سخنان شخص وزیر پیشنهادی در دفاع از برنامه هایش به روز بعد موکول شد.
این گزارش می افزاید: بنا بر اعلام هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی فردا رییس جمهور برای دفاع از وزرای پیشنهادی به صحن علنی مجلس می آید و سپس رای گیری انجام می شود.
نظر شما