خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ تاکید رهبر معظم انقلاب نسبت به توسعه و تداوم اردوهای جهادی در حالی است که این اردوها، مجموعه ای از فعالیت های خودجوش است که توسط دانشجویان، طلاب حوزه های علمیه، دانش آموزان، دانشجویان و سایر جوانان داوطلب در مناطق محروم کشور برگزار می شود که هر کدام بنابر ظرفیت ها و توانایی های موجود، انواع خدمات از جمله انجام پروژه های عمرانی مورد نیاز منطقه، خدمات کشاورزی، پزشکی- درمانی، آموزشی و تحصیلی را در کنار فعالیت های فرهنگی ارائه می دهند.
بخش اعظم از اهداف این اردوهای جهادی، بر پایه سازندگی استوار شده که این سازندگی از خودسازی درونی افراد آغاز و به سازندگی در مناطق محروم خلاصه می شود و شاید به جرئت بتوان گفت این سازندگی، مقدس ترین غنیمت باقی مانده از این سفرها است چرا که همیاری و کمک به سایرین برای ساختن فضای فرهنگی و مذهبی در محیطی که رنگی از ریا و نمایش های شهری را ندارد، خودسازی در درون را به اوج می رساند.
البته در کنار این مهم نباید فراموش کرد که توسعه فرهنگ محرومیت زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم مناطق محروم جزو رسالت های تعیین شده بر دوش جهادگران است و همچنین که نباید از یاد برد یکی دیگر از اهداف جهادی نیز سازندگی عمرانی، فرهنگی، علمی و بهداشتی در منطقه است و در این اردوها، تلاشگران با وضعیت زندگی یک منطقه محروم کشور در ابعاد مختلف آشنا شده و از طریق عمل مخلصانه برای سازندگی در آن منطقه در آن ابعاد، می کوشند که خود را ساخته و رضوان الهی را کسب کنند.
در ادامه بازدید خبرنگاران و عکاسان از مناطق محروم خراسان شمالی که گروه های جهادی مشغول خدمات رسانی بودند؛ وارد روستای فخرالدین از توابع بخش مرکزی شهرستان بجنورد شدیم، روستایی که در زلزله ۵.۷ ریشتری بیست و سوم اردیبهشت ماه سال جاری دچار خسارت شده و بسیاری از ساکنان این روستا به دلیل تخریب منازل خود در چادر استقرار داشتند. با همه تلاش و پرس و جو متاسفانه موفق به دیدار دهیار و یا اعضای شورای روستا نشدیم و ساکنان این منطقه مدعی بودند آنان در شهر سکونت دارند.
سیدجواد سعادت، دانشجوی مدیریت دانشگاه امام صادق علیه السلام تهران که به عنوان مدیر داخلی اردوی جهادی قرارگاه شهید کاظمی در این منطقه حضور یافته بود در خصوص فعالیت های جهادی این قرارگاه می گوید: با توجه به فوریتی که در خصوص سازندگی در منطقه زلزله زده خراسان شمالی حس می شد، قرارگاه شهید کاظمی تصمیم گرفت در این منطقه حضور بیابد و پروژه های عمرانی و فرهنگی را انجام دهد.
وی با بیان اینکه در این منطقه چهار روستای زلزله زده فخرالدین، قصرقجر، دراقانلو و بوربور در اختیار این گروه جهادی قرار گرفته تا فعالیت های عمرانی آن اجرای شود، می افزاید: ساخت یک باب منزل مسکونی در روستای فخرالدین و پروژه عام المنفعه بازسازی چشمه روستای فخر الدین با توجه به اینکه این روستا لوله کشی آب ندارد، در اولویت کارهای اجرایی جهادگران است.
سعادت، به ساخت یک باب منزل مسکونی در روستای قصرقجر هم اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه به فصل سرما نزدیک می شویم و کار ساخت و ساز منازل زلزله زده این روستا ممکن است طولانی شود؛ علاوه بر ساخت یک باب منزل مسکونی، ساخت سکوهای ویژه برای چادر زدن ساکنان این روستا در فصل پاییز را هم اجرایی کرده ایم.
مدیر داخلی اردوی جهادی قرارگاه شهید کاظمی، با بیان اینکه با ساخت یک باب منزل مسکونی در روستای بوربور تعداد پروژه های عمرانی گروه جهادی ما به سه پروژه در کنار ساخت سرویس های بهداشتی، سکو چادرزنی و بازسازی چشمه می رسد، اظهار می کند: گروه جهادی ما خالصانه تلاش می کند تا بتواند بهترین خدمات را به مردم این منطقه ارائه دهد.
وی تعداد اعضای گروه جهادی را 300 جهادگر معرفی می کند که 100 تن از آنان در قالب گروه اول از دهم تا بیستم مردادماه و 200 تن دیگر به عنوان گروه دوم از بیستم تا سی ام مردادماه در منطقه خدمات رسانی می کنند و می گوید: گروه نخست جهادگران ما با استقرار در روستای دراقانلو خدمات پزشکی را به مردم این منطقه ارائه می دادند.
این جهادگر فعال به ارائه دوره های آموزشی کاربردی در حوزه فرهنگی و اشتغالزایی از جمله کشاورزی نوین و خیاطی با ارائه گواهینامه آموزشی هم اشاره می کند و توضیح می دهد: با توجه به اهمیت اقتصاد مقاومتی، دانشجویان اقتصاد ما بر اساس نیازسنجی و ارزیابی های خود، آموزش و ارائه خدمات برای کاشت انگور در این منطقه را در دستور کار دارند.
زهرا جواهری، دانشجو دانشگاه فرهنگیان تهران هم که با این گروه عازم مناطق زلزله زده شده از احساس رضایت خود در کمک رسانی به مردم محروم می گوید و با بیان اینکه برای بار دوم در برنامه های جهادی حضور یافته، می افزاید: حدود 20 دانشجو دختر از این دانشگاه در این طرح شرکت کرده اند که در حوزه فرهنگی فعالیت می کنند.
وی به برگزاری کلاس های احکام، سبک زندگی، خلاقیت و کار با کودک و همچنین کلاس های هنری نمددوزی و چرم دوزی برای بانوان و کودکان و نوجوانان اشاره می کند و می گوید: امیدواریم بتوانیم با فعالیت های خود دردی از دردهای مردم این منطقه کم کنیم.
محمدرضا اکبری، جهادگر 17 ساله ای که با این گروه عازم مناطق محروم شده هم از اینکه می تواند در ایام اوقات فراغت کمکی به هم نوعان خود برساند، احساس شادمانی دارد و می گوید: من با هدف و نیت جهاد در راه خدا وارد این فعالیت شدم و بسیار احساس رضایت دارم.
وی که برای سومین بار در اردوهای جهادی حضور یافته و اصالتا شیرازی است، در خصوص فعالیت خود بیان می کند: در حال حاضر مشغول ساخت یک باب منزل مسکونی برای یک مادر و دختر در روستای فخرالدین هستیم که در زلزله اخیر، خانه خود را از دست داده اند.
سمیرا نیستانی
نظر شما