به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد مبارزه با مواد مخدر، مریم رامشت، روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه تهران افزود: نباید حل هر مشکلی که در جامعه وجود دارد از جمله افزایش شیوع مصرف مواد مخدر را به گردن دولت بیاندازیم و بخواهیم که آنها را برطرف کند، در واقع در بحث رویکرد اجتماعی در مقابله با اعتیاد نقش مردم و نهادهای مدنی پررنگ تر است .
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای مختلف مسایلی مانند ترک اعتیاد و پیشگیری از این معضل توسط نهادهای مردمی انجام می شود، اظهار کرد: متاسفانه نقش و عملکرد نهادهای مردمی کشورمان در زمینه پیشگیری از اعتیاد ضعیف است، نباید به برخوردهای دستگاههایی مانند قضایی در مبارزه با مواد مخدر اکتفا کرد بلکه باید مردم دخالت کنند.
این روانشناس، فاکتور آموزش به افراد را در بحث مقابله اجتماعی با اعتیاد مهم دانست و ادامه داد: تحقیقات نشان داده است آموزش به افراد در مورد مخاطرات مصرف مواد مخدر، مدیریت و کنترل هیجانات و شرایط دچار زندگی می تواند در عدم گرایش به سمت اعتیاد تاثیرگذار باشد.
رامشت تصریح کرد: اعتیاد را نمی توان فقط بحث تنوع طلبی دانست بلکه عدم آموزش کافی باعث شده بویژه در خانواده هایی که دارای سطح اقتصادی و اجتماعی پایینی هستند، مدیریت برای احساس کمبودها وجود نداشته باشد.
این روانشناس مرکز مشاوره دانشگاه تهران تصریح کرد: به همین دلیل آموزش فرد به فرد و گروه به گروه برای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر ضروری است و باید این آموزش از آموزش و پرورش آغاز شود.
به گفته رامشت ، این آموزش باید از دوران ابتدایی آغاز شود و افراد را نسبت به بحث مقابله با اعتیاد مقاوم کنیم زیرا در بحث مهارت های زندگی غفلت زیادی کرده ایم .
وی با بیان اینکه بحث رفاه روانی ، اجتماعی و اقتصادی نیز در رویکرد اجتماعی برای مقابله با اعتیاد باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: بیکاری و برنامه نداشتن برای جوانان جامعه یک واقعیت است و وقتی شرایط رفاهی برای جوانان، شغل خوب و درآمدزایی مناسب نباشد ،انرژی جوان تخلیه نمی شود و به سمت مصرف مواد مخدر می رود.
رامشت خاطرنشان کرد: کنترل و مدیریت دو مقوله مهم
این روانشناس با بیان اینکه در برخی از شهرها و روستاهای کشور اعتیاد به مصرف مواد مخدر بیداد می کند، گفت : متاسفانه ما در جامعه معتاد را رها می کنیم در حالیکه باید آنها را شناسایی و تحت درمان قرار دهیم .
نظر شما