حجت الاسلام کمال تجدد، امام جمعه سنگر به مناسبت هفته جهانی مسجد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت با بیان اینکه مساجد برای خداست، اظهار کرد: مساجد مورد توجه خاص پروردگار قرار دارد.
وی با بیان اینکه خداوند در قرآن می فرمایند«کسانی مساجد را آباد میکنند که ایمان دارند»، افزود: یعنی خداوند داشتن «ایمان» را برای کسانی که مسجد سازی میکنند، تایید میکند.
حجت الاسلام تجدد تصریح کرد: از این رو دو مطلب را در مییابیم، اول اینکه مساجد مورد توجه پروردگار است و دوم اینکه مساجد را کسانی احیاء و آباد میکنند که ایمانشان مورد تایید پروردگار است.
احیای مساجد بر دو قسم فرهنگی و ساختاری است
وی با تاکید بر اینکه احیای مساجد بر دو قسم فرهنگی و ساختاری است، گفت: از این رو نباید با این روایت این شبهه به وجود بیاید که در آخر الزمان از نظر ساختاری مساجد خیلی زیبا میشوند ولی از نظر فرهنگی و آمد و شد مردم، خالی خواهد بود.
حجت الاسلام تجدد به مساجد بسیار شکیل کشور ترکیه اشاره کرد و ادامه داد: مبادا ما در ایران عزیزمان از نظر شکلی و ساختمانی مساجد را آباد کنیم ولی از نظر فرهنگی و آمد و شد مردم خصوصاً جوانها، خالی باشد.
مساجد پشتوانه نظام و ۳۸ سال انقلاب ایران است
وی خالی شدن مساجد را دور شدن مردم ایران از آن فرهنگ اصیلی دانست که تعبیر به فرهنگ دفاع مقدس میشود و گفت: این فرهنگ پشتوانه نظام ما، پشتوانه ۳۸ سال انقلاب ماست.
حجت الاسلام تجدد با تاکید بر اینکه اگر از فرهنگ مسجد محوری فاصله بگیریم از تمام اهداف مقدس ۳۸ ساله دور میشویم، بیان کرد: متاسفانه بعضی از مساجد ما بجای اینکه مثل مساجد اول انقلاب منبع وحدت و منشاء اتحاد باشند، منبع از هم گسیختگی هستند که منجر به فاصله گرفتن از ارزشهاست.
وی در ادامه با بیان اینکه طبق قانون شورای اسلامی، مساجدی که دارای امام زاده و بقعه هستند را اوقاف و مساجد دیگر را سازمان تبلیغات اداره و مدیریت میکنند، اذعان کرد: تمام مقصد مجلس شورای اسلامی این است که مساجد منشا اختلافات بین مردم نشود.
حجت الاسلام تجدد ضمن توصیهای، در این خصوص تاکید کرد: امام جماعت، هیات امنا و خصوصا خادم مسجد سه محور و شاخص برای جذب قلوب آحاد ملت از کوچک و بزرگ، پیر و جوان، زن و مرد به سمت مساجد هستند.
مسجد امانتی در دستان امام جماعت، هیات امنا و خادم آن است
وی خاطر نشان کرد: اینگونه نیست که مسجد ارث امام جماعت، هیات امنا و خادم مسجد باشد، بلکه مساجد امانتی در درست امام جماعت و هیات امنا و خادم آن است.
حجت الاسلام تجدد در ادامه اضافه کرد: این سه محور با صبر خود و تحمل برخی بیمهریها باید انقلابی را در جهت جذب آحاد مردم به سمت مساجد، آغاز کنند.
وی در ادامه منشا شلوغی برخی مساجد در برپایی نماز جماعت را یکی قدسیت جایگاه امام جماعت، هیات امنای اخلاق مدار آن مسجد و خادم با گذشت آن عنوان کرد و گفت: وقتی میبینیم مسجدی خالی است یا ضعف در قدسیت امام جماعت یا ضعف در جمع کردن و عدم همدلی هیات امنا و یا بداخلاقی خادم آن مسجد است.
کسانی که منشا دوری مردم از مساجد شوند خیانت به اسلام کرده اند
حجت الاسلام تجدد اضافه کرد: لذا با توجه به اینکه مساجد برای خداست و احیای مساجد که احیای فرهنگی و ساختاری آن نشانه ایمان است، بنابراین هر امام جماعت، هیات امنا و خادمی که با رفتار نامطلوب خود منشا دوری مردم از مساجد می شوند به نوعی خیانت به اسلام و آرمانهای انقلاب و خیانت به جوانها، کردهاند.
وی با اشاره به اینکه مسجد ساختمانی است که از کودک خردسال تا پیر ۸۰- ۹۰ ساله در آن حضور مییابند، افزود: پس مدیریت مساجد یک حلم، صبر و متانت خاص میخواهد و از این رو ما نباید همه تقصیرها را به شانه امام جماعت بندازیم، یا نباید هیات امنا و یا خادم را مقصر بدانیم.
مردم انگیزههای خود را برای حضور در مساجد تقویت کنند
حجت الاسلام تجدد با تاکید بر اینکه مردم ما نیز باید انگیزههای خودشان را برای حضور پیدا کردن در مساجد تقویت کنند، خاطر نشان کرد: مساجد ما نباید سیاست زده باشند، سیاست یک مطلب و سیاست زدگی یک مطلب دیگر است.
وی در ادامه با بیان اینکه مساجد ما نباید طیفی باشد، افزود: در مساجد باید تمام انسانها با تمام رنگهای سیاسی و عقیدتی حضور داشته باشند.
حجت الاسلام تجدد با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) که فرمودند«هر وقت رفتید مکه و مدینه در آنجا پشت سر اٖئمه جماعات اهل تسنن نماز بخوانید»، گفت: این مطلب برای این است که مکه و مدینه برای همه مسلمانان است و برای گروه خاصی نیست از این رو باید سعی و تلاش کنیم که مساجد مانند یک چشمه جوشان و خورشید تابناک برای احیای دل ها و قلوب آحاد جامعه باشد.
نظر شما