جرم؛ «مسجد بودن»

خبرگزاری شبستان: امروز دوشنبه مصادف با چهل و هشتمین سالروز به آتش کشیده شدن مسجدالاقصی است، این روز از سوی سازمان کنفرانس اسلامی «روز جهانی مسجد» نامگذاری شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری فلسطین؛ امروز دوشنبه (30 مردادماه) مصادف با چهل و هشتمین سالروز به آتش کشیدن مسجدالاقصی توسط «دنيس مايكل روهان» یهودی افراطی است.

 

در این رخداد، آتش از بخش شرقی مسجدالاقصی زبانه کشید و بسیاری از محتویات آن به طور کامل در آتش سوخت.

 

منبر تاریخی «صلاح الدین» نیز آتش گرفت و آتش گنبد مسجد تاریخی ساخته شده از نقره خالص را تهدید کرد.

 

از دیگر خسارت‌های این آتش‌سوزی، می‌توان به خسارت‌های بنای کناری مسجدالاقصی یعنی مسجد عمر که سقف آن از گل و پل‌های چوبی بود، اشاره کرد.

 

همچنین محراب زکریا، مسجد چهل شهید کنار محراب، سه ستون از هفت ستون کشیده شده از جنوب به شمال مسجدالاقصی نیز خسارت دیدند.

 

همچنین بخش‌هایی از سقف و ستون‌های سنگی زیر گنبد مسجدالاقصی و 47 پنجره چوبی آن در این آتش‌سوزی سوخت.

 

گنبد داخلی تزیین کاری شده و دیوارهای جنوبی آن آسیب دیدند و 48 پنجره ساخته شده از گچ و شیشه‌های رنگارنگ آن دچار آسیب شدند و بسیاری از تزیین کاری‌ها و آیات قرآنی منقش بر دیواره‌های داخلی آن دستخوش آتش شدند.

 

شهروندان پیش از رسیدن ماشین‌های اطفای حریق از شهرهای الخلیل و بیت لحم توانستند مسجدالاقصی را نجات دهند.

 

همچنین نیروهای امدادی از مناطق مختلف کرانه باختری و شهرک‌های آن برای نجات مسجدالاقصی آمده بودند.

 

با وجود اقدامات مقامات صهیونیستی در قطع کردن آب‌های مناطق اطراف مسجدالاقصی در روز آتش‌سوزی، آتش مهار شد.

 

آتش‌سوزی مسجدالاقصی با واکنش‌های بسیاری از عرب‌ها و مسلمانان رو به رو شد و در روز پس از آتش‌سوزی، هزاران مسلمان، نماز جمعه را در صحن‌های بیرونی مسجدالاقصی اقامه کردند و تظاهرات بسیاری نیز در فلسطین برگزار شد.

 

از پیامدهای این آتش‌سوزی نیز می‌توان به برگزاری نخستین کنفرانس اسلامی در شهر رباط؛ پایتخت مراکش و تاسیس سازمان کنفرانس اسلامی با عضویت تمامی کشورهای اسلامی اشاره کرد.

 

شورای امنیت بین‌الملل نیز در سال 1967 میلادی این اقدام صهیونیست‌ها را محکوم کرد و خواستار لغو تدابیر امنیتی و تغییر در وضعیت قدس شد.

 

رژیم صهیونیستی دنيس مايكل روهان که یک گردشگر استرالیایی بود را دستگیر کرد و توجیه کرد که وی دیوانه بوده است و وی را به بیمارستان روانی نزدیک عکا برد و پس از مدتی آزاد کرد.

 

کمیته بازسازی مسجدالاقصی وابسته به وزارت اوقاف اردن نیز مسوولیت پاکسازی مسجدالاقصی و مرمت آن را بر عهده گرفت و یک تیم در سال 1970 میلادی اقدام به مرمت کامل مسجدالاقصی کرد.

 

از آن زمان تاکنون، رژیم صهیونیستی از تهدید و یهودی‌سازی مسجدالاقصی دست بر نداشته و با تلاش‌های ناکام خود می‌خواهد جهانیان را قانع کنند که قدس، عربی نیست.

 

 

 

کد خبر 650186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha