به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست امروز خبری خود با خبرنگاران به مناسبت آغاز دور هفتم مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن تشکر از رهبر معظم انقلاب اسلامی به دلیل اینکه وی و همکارانش را برای دور بعدی مجمع تشخیص مصلحت نظام قابل مسئولیت دانستند گفت: در این دو در ساختار و فعالیتهای مجمع تشخیص مصلحت نظام تغییرات کلی ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه مراکز مربوط به دبیرخانه از جمله مجمع تحقیقات استراتژیک و مطالعات راهبردی منحل و وظایف آن به دبیرخانه منتقل می شود افزود: همچنین قرار است جلسات مجمع در ساختمان دیگری برگزار شود.
رضایی در واکنش خبری مبنی بر قبول نکردن ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی آیت الله شاهرودی و اصرارهای محسن رضایی به وی که منجر به قبول کردن این مسئولیت شد گفت: آیت الله شاهرودی رهبر معظم انقلاب گفته بودند که به دلیل مسئولیتهایشان در شورای نگهبان، شورای حل اختلاف، دروس خارج و فقه توانایی قبول کردن این سمت را ندارند اما اگر از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی حکم شود آن را قبول می کنند و من هم اعلام آمادگی کرد هرگونه کمکی به آیت الله شاهرودی در این زمینه انجام دهد.
وی با یادآوری این نکته که مجمع تشخیص مصلحت نظام در 25 سال عمر خود در حل معضلات کشور و حل اختلافات بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی مسئولیت داشته است، اعلام کرد: در این مدت 292 مصوبه مجمع به نتیجه رسیده که 187 مورد آن مربوط به اختلافات بوده و توانسته ایم 46 معضل را حل و فصل کنیم و 40 سیاست کلی در این مدت تصویب شده 16 استفساریه 3 آیین نامه در 632 جلسه مجمع به تصویب رسیده است که به طور متوسط هر مصوبه 2 جلسه را به خود اختصاص می داد و همچنین 1083 جلسه کمیسیون بوده است.
رضایی از تلاش های حکیمانه آیت الله هاشمی رفسنجانی که در 20 سال حضور خود در مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت مستمر در جلسات حاضر بوده از دکتر حبیبی عضو این مجمع این یاد کرد و افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام اتاق فکر نظام است که هر اختلافی باشد آن را به صورت قانونی می تواند حل و فصل کند و با وجود مجمع هیچ چیزی در کشور به بن بست نمی رسد و سیاستهای کلی که از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین و از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ می شود جزو اصول نظام است که اگر کسی خلاف ان اقدام کند خلاف شرع و قانون اقدام کرده است.
تغییرات اساسی مجمع تشخیص در دور جدید
رضایی به تغییرات مجمع در دور جدید اشاره کرد و با اعلام اینکه ساختار و محتوای فعالیتها به کلی تغییر خواهد یافت خاطرنشان کرد: همچنین اگر در این دور رهبر معظم انقلاب لازم دیدند که تغییراتی در قانون اساسی نظام ایجاد شود شورایی متشکل از 38 عضو حقیقی مجمع در مورد آن مطالعه خواهند کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از ایجاد انسجام و تمرکز در بخش مدیریتی این نهاد نیز یاد کرد و گفت: مسایل مدیریتی مالی و اجرایی در دبیرخانه متمرکز خواهد شد و البته ممکن است تغییراتی نیز در آینده ایجاد شود. و در مورد نظارت نیز مجمع قرار است هیئتی را به عنوان هیئت نظارت تعیین کنند که گزارشهای نظارتی را باید اعلام کنند.
وی با بیان اینکه همچنین در دور جدید گروهی را برای سیاستگذاری و مطالعه سیاستهای کلان مشخص خواهیم کرد، یادآور شد: همه گروهه ای پژوهشی در کشور اگر ایده ای برای سیاستهای کلان دارند باید به دبیرخانه مجمع مراجعه کنند و بسیاری از بحثها و تغییرات صورت گرفته در زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی صورت گرفته بود.
سفر سرلشکر باقری نشاندهنده جدیت ما مخالفت با تجزیه عراق است
رضایی در واکنش به سفر سرلشکر باقری به ترکیه نیز عنوان کرد: در منطقه ما می خواهند شمال عراق را تجزیه کنند که این مساله در کل کشورهای اطراف عراق نگرانی هایی را به وجود آورده زیرا که سراغاز ناامنی ها و بی ثباتی ها خواهد شد و از نظر سیاستهای کلی جمهوری اسلامی ایران نباید مرزهای هیچ کشوری جابجا شود و طبق این سیاستها ما با طرح های تجزیه عراق و اردن مخالفیم و به همین دلیل مسئولان نظامی ما با تصویب شورای عالی امنیت ملی و رهبر معظم انقلاب اسلامی سفری به ترکیه داشتند تا جدیت ما را در این موضوع نشان دهند.
رضایی با اظهار اینکه یک مقام سیاست خارجی نیز هم می توانست به ترکیه سفر کند اما سفر مقام نظامی جدیت ما را نشان داد، تصریح کرد: ما طبق سیاست های کلی جمهوری اسلامی ایران مخالفت خودمان را با تجزیه هر کشوری در منطقه اعلام می کنیم.
در مساله حصر نمی توانیم ورود کنیم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به اخبار اعتصاب غذایی مهدی کروبی و نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به حصر توضیح داد: ما در مساله حصر نمی توانیم ابتدا به ساکن ورود کنیم مگر اینکه این مساله به ما محول شود و حصر در حیطه وظایف شورای امنیت ملی و قوه قضاییه است.
پیش از این مجمع در نظارت بر اجرای سیاست های کلی دچار مشکل بود
رضایی در مورد علت نظارت ضعیف مجمع بر مشکلات پیش آمده در اجرایی نشدن سیاست های کلی از سوی برخی دولت های پیشین گفت: بحث نظارت در این دوره جدی خواهد شد و آن را پیگیری می کنیم و پیش از این در بحث نظارت مشکلاتی وجود داشت اما در دوره فعلی نظارت را جدی تر انجام خواهیم داد و اگر گزارش در این مورد باشد و امکان حل شدن درون نظام داشته باشد حل خواهیم کرد وگرنه به آگاهی مردم می رسانیم.
وی در واکنش به طرح اقدام متقابل مجلس در برابر تحرکات آمریکا نیز عنوان کرد: این طرح هنوز نهایی نشده و باید مطالعه بیشتری در مورد آن صورت بگیرد.
وی مبارزه با مفاسد اقتصادی توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید و سیاستهای کلی فناوری اطلاعات و فضای مجازی را از جمله اولویتهای مصلحت نظام در دوره جدید خواند.
رضایی در راجع به نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اجرای برجام گفت: برای ما نظارتی تعیین نشده اما ما می توانیم در پروژه های بزرگ برجام مانند توتال، به تحقیق بپردازیم و در تلاشیم که برای نظارت در این دوره از مجلس و دولت همکاری هایی بخواهیم که اگر به نتیجه برسد نظارت بر برجام برای ما ضرورت دارد.
نظر شما