هنرتربیت،   نیاز به زیباسازی دارد

خبرگزاری شبستان: کارشناس مسائل تربیتی با اشاره به اینکه معنای تربیت، راهبری و آموزش رفتارهای صحیح است، گفت: تربیت، هنر است و نیاز به زیباسازی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین محمد مسلم وافی امروز(۳۱مرداد) در جلسه توانمندسازی شورای مشورتی خواهران مناطق کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قم با تبیین مفهوم تربیت پرداخت و افزود: تربیت یعنی راهبری و آموزش رفتارهای صحیح، تربیت علم و است و نیاز به آموزش دارد، تربیت فن است و نیاز به تمرین دارد، همچنین تربیت هنر است و نیاز به زیباسازی دارد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه روش های تربیت مختلف است  به روش های رایج تربیت اشاره کرد و گفت: چهار روش برای تربیت فرزندان وجود دارد.

 

وی ادامه داد: اولین نوع تربیت فرزند، تربیت «تحمیل محور» یا به زبان عامیانه تربیت زوری است، در این روش والدین فنری را روی سر فرزندان قرار می‌دهند و فرزندان را به انجام اعمال دینی و غیره مجبور می‌کنند.

 

وافی با نقد این روش گفت:  در این روش کافی است، والدین دست خود را از روی فنر بردارند، آن لحظه فرزند به هوا پرتاب می‌شود و خود را از همه آن‌ها رها می‌کند.

 

حجت الاسلام وافی دومین نوع تربیت فرزند را «تربیت شوری» عنوان کرد و افزود: در این نوع تربیت به فرزند تلقین می‌شود که فرزند خوبی است و چنانچه گناهی از او سر بزند می‌تواند با توبه به درگاه خداوند جبران کند ولی در این نوع تربیت، اگر فرزند از این محیطی که والدین برای او ایجاد کردند، جدا شود، باز از همه آن آموزش ها دور کی شود.

 

وی نوع سوم تربیت را تربیت «آموزش محور» دانست و ادامه داد: در تربیت آموزش محور، والدین قیفی را روی سر فرزند قرار می‌دهند و اطلاعات دینی و مذهبی را داخل آن می‌ریزند. نتیجه این نوع تربیت این است که برای مثال وقتی به یک پسر دانشجو می‌گویند، کار تو اشتباه است می‌گوید من همه چیز را می‌دانم و بلدم.

 

حجت الاسلام وافی، تربیت «خود کنترل محور» یا واکسینه کردن را تربیت نوع چهارم عنوان کرد وافزود: این نوع تربیت بهترین نوع تربیت و تربیت اسلامی است.

 

وی با بیان اینکه بیش از چهل روش برای ایجاد خود کنترلی در فرزندان وجود دارد گفت: فرزندان نباید تحت فشار قرار گیرند چراکه تا وقتی آنها در اختیار و نظر شما هستند، مورد تاییدند اما وقتی به محیط دیگری می روند  به بسیاری از قوانینی که برای او قرار داده شده بود بی توجه می شوند و این نتیجه ی تربیت نادرست است.

 

وافی با اشاره به برخی از روش های ایجاد خود کنترلی در فرزندان گفت: ایجاد یا تقویت شخصیت در متربی  و ایجاد یا تقویت تفکر در متربی از جمله ی این روش هاست.

 

وی ادامه داد: حال این سوال به وجود می آید که از کجا بفهمیم و چگونه عمل کنیم؟ که در این مرحله  با طرح سوال و ایجاد سوال متوجه می شویم که فرزند در چه مرحله ای قرار دارد.

 

وافی تصریح کرد: بچه هایی که زیاد سوال می کنند، ویا وقتی از آنان سوال می شود اول مکث می کنند وبعد پاسخ می دهند و همچنین بچه هایی که حرف های پخته می زنند اهل فکر هستند.

 

 

کد خبر 650649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha