چشم و هم چشمی ها، آفت شکل گیری ازدواج/تامین جهیزیه به عهده داماد است

خبرگزاری شبستان: چشم و هم چشمی ها در زمان حاضر، آفتی برای شکل گیری، ثبات و پایداری ازدواج است و همانطور که درباره کاهش مهریه به دفعات متعدد، سخن گفته می شود باید درباره تهیه جهیزیه که بر اساس دین به عهده داماد است نیز توجه لازم صورت گیرد.

خبرگزاری شبستان – مازندران

 

اول شهریور، همزمان با اول ذی الحجه، مصادف شده است با سالروز زیباترین پیوند آسمانی یعنی حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه(سلام الله علیها) در سال 52 هجری قمری و همانطور که نام و یاد آنها در تاریخ ماندگار شد، برکات ارزشمند این ازدواج همچنان ادامه دارد.

 

بی شک تولد سیدها، خط بطلانی بر یاوه گویی های ابتر بودن زندگی پیغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و حضرت خدیجه(سلام الله علیها) است که خدا با نازل کردن سوره کوثر، این امر را به جهانیان نشان داد که دختر نیز می تواند ادامه دهنده راه و اهداف پدر باشد.

 

 شورای عالی انقلاب فرهنگی، اولین روز ماه ذی الحجه همزمان با سالروز ازدواج حضرت امام علی(علیه السلام) و حضرت فاطمه(سلام الله علیها) را «روز ازدواج» نامگذاری کرد و چنین ازدواج فرخنده ای، نمونه ای تکرار ناشدنی در تاریخ و الگویی به شمار می آید.

 

محمد آریانا، روانشناس و مشاور خانواده، امروز (1 شهریور) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: مسائل مختلفی را می توان برای افزایش و پایداری ازدواج، مطرح کرد.

 

وی اظهار کرد: شناخت کافی و کامل پسر و دختر از یکدیگر، یک پروسه است که باید بر اساس واقعیت و زیر نظر خانواده ها و در چند جلسه صورت گیرد.

 

آریانا بیان کرد: مراجعه به مراکز مشاوره و اعلام نتیجه نیز می تواند به دخترها و پسرها برای آغاز زندگی مشترک، کمک کند.

 

وی ابراز کرد: مسئولین و بانک ها نیز با کمک های مالی و دادن وام های ازدواج واعطای تسهیلات در زمان اندک نیز یاریگر زوج های جوان برای ازدواج است.

 

آریانا با اشاره به اینکه ازدواج آسان، بیش از دو دهه در کشور مطرح است تا در دستور خانواده، قرار گیرد، گفت: انجام مراسم ازدواج به سهولت از دیگر عوامل افزایش این سنت حسنه و حتی دوام آن به شمار می آید.

 

وی اظهار کرد: ازدواج در گذشته های نه چندان دور در فلان هتل و تالار، صورت نمی گرفت بلکه در خانه و با برپا کردن چادر در حیاط، برگزار می شد.

 

آریانا بیان کرد: فعالیتی نیز با همکاری سازمان ملی جوانان و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ده سال گذشته، صورت گرفت که در گذشته پرونق تر از زمان کنونی بود و هزینه خرید گل، لباس و ماشین عروس حتی مکان با قیمت بسیار نازل و پایین، تامین می شد.

 

وی ابراز کرد: چشم و هم چشمی ها در زمان حاضر، آفتی برای شکل گیری و ثبات ازدواج است و پایه های ازدواج را از همان ابتدا، متزلزل می کند که دامن گیر دامادها برای جشن عروسی و عروس ها برای تهیه جهیزیه شده است.

 

آریانا گفت: به لحاظ فقهی نیز، خرج نفقه و تهیه جهیزیه عروس به عهده شوهر است.

 

حجت الاسلام محمد علی کمیجانی، کارشناس مذهبی، امروز (1 شهریور) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: دین و شریعت، تهیه جهیزیه را به عهده پسر، قرار داده است.

 

وی اظهار کرد: توجه به ازدواج مبارک و ماندگار حضرت امیرالمومنین، علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه(سلام الله علیها)، موجب می شود تا الگوی خوبی به دختر و پسر، نشان داده شود.

 

حجت الاسلام کمیجانی بیان کرد: هنگام خواستگاری امام علی(علیه السلام) فقط یک زره و شمشیر داشت که پدر عروس خانم یعنی حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله و سلم)، داشتن شمشیر و فروختن زره را توصیه کرد.

 

وی ابراز کرد: حضرت علی (علیه السلام)، زره را فروخت و از آن، مایحتاج اول زندگی نظیر چند کاسه گلی، گلیم معمولی، لباس عروس و در حقیقت، همان جهیزیه را خریداری کرد.

 

حجت الاسلام کمیجانی گفت: همان اندازه که در کاهش مهریه از سوی خانواده و کارشناسان، گفته می شود باید درباره جهیزیه نیز سفارش شود تا خانواده عروس نیز با کمترین هزینه به خرید جهیزیه بپردازند هر چند که تهیه جهیزیه از سوی دین به عهده داماد، نهاده شده است.

 

وی اظهار کرد: بی شک افزایش ازدواج و آسان گیری این سنت حسنه از بسیاری مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی همچون افسردگی، اضطراب، فسادها و لاابالی گری ها، جلوگیری می کند.

گزارش: معصومه علیزاده

کد خبر 650823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha