به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «سید محمد بطحایی» نماینده هیئت دولت تدبیر و امید و وزیر آموزش و پرورش امروز سه شنبه هفتم شهریور ماه، در نشست شورای اداری خراسان شمالی، سخنان خود را در دو بخش یکی به عنوان عضوی از کابینه دولت و دیگری به عنوان وزیر آموزش و پرورش تقسیم کرد و گفت: ما دولتی ها که در قوای سه گانه دستی بر آتش داریم، باید نگاهی روشن به آینده بودجه ای، اعتباری و منابع کشور داشته باشیم و امور را سامان دهیم.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی بودجه عمومی سال 96 را 20 هزار میلیارد تومان بیشتر مصوب کرد چراکه پیش بینی می کرد منابعی بیش از آنچه که دولت پیش بینی کرده، حاصل شود، افزود: چند پارامتر باعث شد بودجه در عمل کاهش یابد که یکی کاهش قیمت نفت بود که بر اساس 55 دلار بسته شده بود ولی در عمل 44 دلار به فروش می رسد و پارامتر بعدی اضافه تر کردن 10 درصدی به صندوق توسعه ملی بود که دولت اعتبار 20 درصدی پیش بینی کرده بود و مجلس آن را به 30 درصد افزایش داد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: این عوامل در کنار سایر موارد دیگر نشان داد که دولت باید از حیث ساختار، یک بازنگری جدی در خود انجام دهد چراکه تقریبا همه منابع دولت صرف هزینه های جاری می شود و برای طرح های عمرانی و توسعه ای اعتباری باقی نمی ماند و البته که این روند رو به تزاید است.
بطحایی، با بیان اینکه سیستم اداری ما به شدت تمرکز گراست و این تمرکز بهره وری منابع را کاهش می دهد، افزود: ما جز در موارد حاکمیتی چاره ای جز سپردن امور به مردم و کاهش تصدی گری نداریم.
وی با بیان اینکه ما عادت کرده ایم کارها باید توسط دولت انجام شود و بدنه دولت در واگذاری امور به بخش خصوصی مقاومت می کند؛ بیان کرد: بنابراین سیاست های کاهش تمرکز تقریبا موفق نبوده است.
نماینده هیئت دولت تدبیر و امید که به مناسبت هفته دولت و افتتاح پروژه های شهرستان بجنورد به این استان سفر کرده، برون سپاری خدمات و کاهش تمرکز را از سیاست های دولت دوازدهم اعلام کرد و اظهارداشت: از آنجایی که مشکل اشتغال بزرگترین دغدغه ماست باید آگاه باشیم که حل این مسئله زمانی اتفاق می افتد که ایمان بیاوریم بخش عمده ای از خدماتی که دولت انجام می دهد باید به بیرون واگذار شود.
وی با بیان اینکه همه این موارد باعث شده ما کشور را گران اداره کنیم، گفت: هزینه اداره کشور حتی چندین برابر کشورهای اروپایی است و خدماتی که ما به مردم ارائه می دهیم برای دولت بسیار سنگین است.
وزیر آموزش و پرورش در حوزه تبیین نظام تعلیم و تربیت هم با بیان اینکه توسعه پایدار در گرو توسعه آموزش و پرورش است، بیان کرد: اگر آموزش و پرورش کشوری توسعه یافته نباشد، ممکن است در کوتاه مدت به شاخص های توسعه برسد اما قطعا این توسعه پایدار نخواهد بود.
وی با تصریح اینکه مسئله و مشکل آموزش و پرورش در حال حاضر هم همان مشکل 30 سال پیش است، بر مدیریت صحیح و اصلاح این مشکلات تأکید کرد و افزود: نگاه ما باید توجه به مدرسه باشد و اداره آموزش و پرورش در خدمت مدرسه نه حاکم بر مدرسه؛ که لازم است این نگاه حاکم بودن اداره بر مدارس اصلاح شود.
نظر شما