به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه، هشتم شهریور در سلسله جلسات درس اخلاق که در حسینیه فاطمةالزهرا(س) برگزار شد، اظهار داشت: فلسفه دعا صرفا برای استغفار نیست بلکه افزون بر اینکه انسان را از گناهان و آلودگی پاک میکند برای شناخت حقیقت وجودی خود است.
وی افزود: انسانها دارای قدرت خارقالعادهای هستند که برای رسیدن به آن باید بدیهای وجود خود را شناخته و برطرف کنند یکی از این راهها دعا و التماس به خداوند است.
حجتالاسلام پناهیان عنوان کرد: دعا یک کنکاش و جستجور باطنی در وجود انسان یا نگاه عمیق به خویشتن است، دعا با خوف و خشیت نتیجه این شناخت است.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: خداوند نسبت به بندگان خود از مادر مهربانتر است و هرکس را که نگران بدیهای خود باشد در پناه میگیرد، شهدا همواره از خداوند طلب عاقبت به خیری داشتند چراکه هرکس نسبت به خود اطمینان پیدا کند راحت به سمت گناه میرود.
وی افزود: هر چه انسان نسبت به خوبی در اعماق قلب خود اطیمنان کمتری داشته باشد موفقتر خواهد چراکه تنها جایگاه اطمینان او خداوند شده و با دعا خود را او نزدیک میکند.
حجتالاسلام پناهیان بیان داشت: امیرمومنان امام علی(ع) با آن جایگاه رفیع نزد خداوند هیچ گاه به خود اطمینان نداشت به گونهای که وقتی خبر شهادت خود را از زبان پیامبر(ص) شنید فرمودند آیا در آن هنگام من دین دارم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه عدم اطمینان به خود قلب انسان را نرم میکند، گفت: امثال معاویه، طلحه و زبیر بسیار به خود اطمینان داشتند و همین امر آنان را به دشمنی با اهل بیت(ع) کشاند.
وی افزود: در دعای عرفه انسان از اطمینان به خود دست شسته و تنها پناه و محل اطیمنان را در خداوند مییابد، هرگاه ارتباط ما با خداوند کم شد بدانیم که به خود اطمینان کردیم.
نظر شما