آغاز بازطراحی تفضیلی رآکتور آب سنگین اراک/چینی ها طراحی اولیه ایران را تایید کردند

خبرگزاری شبستان:سخنگوی سازمان انرژی اتمی از آغاز بازطراحی تفضیلی رآکتور آب سنگین اراک با همکاری چینی ها از مرداد خبر داد و گفت: آن ها طراحی اولیه ایران را تایید کرده اند.

 
 
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک در نشست خبری با همراهی رییس مجتمع آب سنگین اراک و رئیس رآکتور آب سنگین اراک به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
 
وی با بیان اینکه ما در باز طراحی اولیه رآکتور آب سنگین اراک ۱۵۰ هزار نفر ساعت زمان گذاشتیم، اعلام کرد: سپس چینی ها طراحی اولیه ایران را به صورت ۱۰۰ درصد تائید کردند و از مرداد ماه نیز بازطراحی تفضیلی رآکتور با همکاری چینی ها آغاز شده است.
 
معاون بین الملل سازمان انرژی اتمی در مورد تامین سوخت این رآکتور پس از راه اندازی، گفت: لود اول سوخت در چین تولید خواهد شد و در حال مذاکره با چینی ها هستیم که در لودهای بعدی سوخت در ایران تولید شود.
 
وی در ادامه در واکنش به مطلبی که گفته شده تغییر نام رآکتور هسته ای اراک به رآکتور آب سنگین خُنداب تحت فشار آمریکایی ها انجام شده است، تصریح کرد: این مطلب کاملا اشتباه است و ما بر اساس تصمیم رئیس سازمان انرژی اتمی نامی را انتخاب کردیم که هم در آن واژه آب سنگین قید شده باشد و هم چون رآکتور در منطقه خُنداب قرار گرفته نام این منطقه جایگزین اراک شد.
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همکاری احتمالی آمریکا در تامین تجهیزات راکتور اراک را رد کرد و افزود: آمریکا با توجه به قانون گلدن استاندارد امکان همکاری با کشورهایی که غنی‌سازی و یا بازفرآوری را انجام می‌دهند امکان ندارد.
 
 
کمالوندی با یادآوری اینکه ما بدون چینی‌ها هم می‌توانیم کار را انجام دهیم و پیش ببریم، تصریح کرد: اما اهمیت حضور آن‌ها به لحاظ ایمنی است آن هم از طرف کسی که این مسیر را رفته و می‌تواند کار ما را تایید و به آن سرعت عمل دهد.
 
 
وی درباره ضمانت توانایی ایران در برگشت‌ به طراحی قبلی راکتور اراک، گفت: بخشی از کالندریا قبلا توسط متخصصان ایرانی یک بار ساخته شده است و نقشه‌هایش را در اختیار داریم. اگر قرار باشد به گذشته برگردیم به یک زمان حدود یک سال و نیم برای ساخت آن بخش نیاز داریم. ما در طی مذاکرات هسته‌ای بر آب سنگین باقی ماندن ماهیت این راکتور تاکید کرده‌ایم و این هدفی است که بدست آمد.
 
 
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در واکنش به اینکه گفته می شود انرژی هسته ای در ایران هزینه فراوانی دارد توضیح داد: اگر هزینه‌ای هم شده است منهای هزینه‌های سیاسی قابل توجیه بوده است و در بخش هزینه‌های سیاسی طبیعی بود که باید این هزینه‌ها را پرداخت می‌کردیم؛ چراکه وارد یک عرصه ممنوعه از جمله غنی‌سازی شدیم اما آن‌ها کم کم با این واقعیت کنار آمدند و می‌پذیرند که ایران به عرصه هسته‌ای ورود پیدا کرده است. همچنین ما نیاز داریم فضای سیاسی را باز نگه داریم تا در این عرصه بتوانیم پیشرفت کنیم. ما نمی‌توانیم بدون حل مشکلات سیاسی به دنبال تکنولوژی و مسائل فنی برویم.
کد خبر 653459

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha