به گزارش خبرگزاری شبستان،«تعارض، فرایندی است که در آن فرد یا گروه درمییابد که منافعش با مخالفت یا واکنش منفی طرف دیگر روبرو شده است و بدین ترتیب مورد تهدید قرارگرفته است».
برخی سازمانها به اشتباه میکوشند تا هیچگونه تعارضی در بین اهداف، کارکنان و مدیران، ایجاد نشود. اینگونه سازمانها معمولاً بدون اینکه به اهداف موردنظرشان دست یابند، در جهت فروپاشی خود گام برمیدارند. امروزه بر اساس نظریات رایج، وجود میزان متناسبی از تعارض، در کار هر سازمانی ضروری است؛ در غیر این صـورت، هیـچگونه تحول، خلاقیـت و اندیشـههای نوآورانـه و نشاطآفرین را در سازمان شاهد نخواهیم بود.
دیدگاههای جدید تعارض، هرگونه تعارضی را مطلوب نمیدانند، بلکه آنها برخی تعارضهایی که حامی اهداف گروه و بهبود عملکرد آن هستند سودمند میدانند. آنان این وضعیت را با نام «تعارض کارکردی» مشخص میکنند. در مقابل تعارضهایی را که موجب کاهش و کندی عملکرد گروه میشود، در زمره «تعارض مخرب» یا غیرکارکردی به شمار میآورند.
با توصیفاتی که بیان شد، شما باید به عنوان مدیر یا مسئول ارشد، کمک به ایجاد وضعیتی کنید که بتواند موجب تعارض سازنده شود! در این صورت شاهد آن خواهید بود که روحی تازه در کالبد سازمان یا تشکیلاتتان دمیده شده و حس رقابت و خلاقیت در میان کارکنان مجموعه برانگیخته شده است.
نظر شما