به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سیدحسین هاشمی، استاندار تهران امروز در نوزدهمین جشنواره شهید رجایی که در استانداری تهران برگزار شد، گفت: اصلا تاکنون به عنوان یک کارمند و مسئول فکر کردهاید وظیفهای که بر عهده شما گذاشته شده است در قبال مردم چگونه باید عمل کنید یا تاکنون ارباب رجوعی که به شما مراجعه میکند خود را به جای او قرار دادید و فکر کردید که چه انتظاری باید از یک مسئول و کارمند به عنوان یک ارباب رجوع داشته باشید یا تاکنون فکر کردهاید با کرامت انسانی که یک اصل در مسیر ما مسئولان است چگونه باید آن را عملیاتی کنیم؟ این نیست که فقط جواب مثبت به ارباب رجوع بدهیم بلکه مهمتر این است که با اخلاق خوب و حسنه با آنها برخورد کنیم. این را بدانید اگر با ارباب رجوع با حسن خلق رفتار کنید بعد از اینکه از سیستم خارج میشود از شما تقدیر و تشکر خواهد کرد لذا کرامت ارباب رجوع باید حفظ شود این بدین معنی است که باید در چارچوب قانون و با حسن اخلاق با ارباب رجوع رفتار شود.
وی بر لزوم تبدیل بروکراسی به گفتمان تاکید کرد و افزود: بروکراسی مردم را بسیار آزار می دهد،ما باید تلاش کنیم آن را به گفتمان تبدیل کنیم، درست است که باید کارها با حساسیت انجام شود و بعضی از آنها نیاز به مستندسازی دارند لذا راه درست این است که مدیران بنشینند و با یکدیگر در مورد اینکه چه اقدامی انجام دهند که این کارها در کوتاهترین زمان صورت بگیرد، مشورت کنند بنابراین ما میتوانیم از همین روشهای ساده مدیریتی مانند اخلاق و رفتار خوب و حسنه با ارباب رجوع مشکلات آنها را حل کنیم که در این صورت هم وجدان ما راحت است و هم خداوند و مردم از ما راضی هستند.
هاشمی تصریح کرد: برای هر کدام از ما مدیران و مسئولان وظایفی مشخص شده است. مرور کنید ببینید آیا این وظیفه را انجام دادید، چقدر توانستیم در عمل آنها را عملیاتی کنیم. هیچکس به اندازه خود انسان قاضی عادلی نیست، انسان بهترین قاضی برای درون خود است و باید بدانیم به غیر از این دنیا جای دیگری از ما بازخواست خواهند کرد. ما در جایگاه یک مدیر و مسئول قرار داریم نه یک جایگاه شخصی ،بنابراین باید مراقب اعمال و رفتار خود در قبال مردم باشیم.
استاندار تهران با اشاره به نامگذاری این جشنواره به نام شهید رجایی بیان کرد: سوال اینجاست چرا از میان همه این شهدا در هفته دولت شهید رجایی را انتخاب کردیم. جواب این است نظم، مرتب بودن دلیل انتخاب این شهید بزرگوار بود چون ایشان سادهزیست، وقتشناس و مردمدار بودند.
وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی بنده است که قانون را اجرا کنم، افزود: برای سال 96 که سال ارزیابی عملکرد مدیران و مسئولان است باید چند هدف را مشخص کنید اینکه چه کارمند، مدیر و رییسی برای ما برتر خواهد بود، اولویت کار ما باید این باشد. ممکن است وظیفه دستگاهی ایجاد اشتغال باشد و بر اساس مصوبه این دستگاه موظف به ایجاد میزان معینی از اشتغال باشد. وقتی این دستگاه تلاش کرد و 20 درصد ایجاد اشتغال کرد در این صورت باید آن را تشویق کرد.
استاندار تهران اظهار کرد: عملکرد رییس جمهوری در انتخاب وزرا و اعضای هیات دولت به مانند دولت یازدهم کاملا فراجناحی و در راستای تامین منافع ملت و کشور بود. ایشان در انتخابات 29 اردیبهشت به مردم وعده دادند ،ما به عنوان کارمندان دولت باید تلاش کنیم در غیر این صورت خلاف کردیم، کسی که بتواند این اهداف را عملیاتی کند، کارمند قابلی است. اگر این پست را داشته باشد ولی به این سیاست اعتقاد نداشته باشد، خلاف کرده است. کشور برای همه مردم است لذا کسی که نسبت به سیاستهای دولت صادقانه اعتقاد داشته باشد باید بماند و کار کند.
وی گفت: همراهی و تعامل از ابتدای فعالیت دولت یازدهم بر پایه اعتماد متقابل به عنوان اصلی خدشه ناپذیر شکل گرفت و امروز خوشبختانه هیچ اختلاف نظر قابل توجهی در حوزه مدیریت اجرایی استان و دستگاههای تابعه وجود ندارد.
هاشمی افزود:اگر اختلافی بین 2 دستگاه اجرایی استان تهران نیز بوجود آید در سطح استانداری حل و فصل می شود چراکه اعتقاد داریم نباید وقت قوه قضاییه را برای این موارد بگیریم.
هاشمی با بیان اینکه تهران پیشانی نظام است، افزود: هر اتفاقی که در استان تهران رخ دهد الگوی کشوری میشود پس ما باید تلاش کنیم اقدامات مثبتی انجام دهیم تا اثرات ملی و کشوری داشته باشد.
وی افزود: قدرت تصمیمگیری در هر جا که به 70 درصد رسیده باشد باید گرفته شود، نباید به دنبال 71 درصد باشیم. شجاعت و قدرت در تصمیمگیری بسیار مهم است، مدیر باید ریسکپذیر باشد.
وی بر لزوم قدرت پیشبینی و پیشگیری بالا در مدیران تاکید کرد و افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز در استان تهران بسیار بالا بود، زمانی که مسئولیت خود را در استانداری آغاز کردم به تمام دستگاههای مربوطه اعلام کردم که باید با قدرت و توان بالا با این معضل برخورد کنند.
وی تاکید کرد: همکاران در دستگاههای مربوطه میتوانند با ابتکارات ویژه خود باعث تعالی ،بخشی از استان باشند که این امر بسیار مهم بوده و کارمندان باید به آن توجه داشته باشند. بسیاری از گرههای اداری با بیش از 90 درصد پیشنهادات کارمندان قابل حل است، بنابراین باید یک سیستمی ایجاد شود که نظرات و پیشنهاداتی را که کارمندان میتوانند برای حل مشکل بدهند، ارایه دهند تا مشکلات در زمان کوتاهتر، راحتتر و زودتر حل شود.
استاندار تهران همچنین بر لزوم صرفهجویی آب و برق دستگاههای دولتی تأکید کرد و افزود: دستگاههای دولتی موظف به صرفهجویی آب و برق هستند، مردم هم باید صرفهجویی کنند، با همین صرفهجویی است که میتوانید مدیریت خوبی هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی داشته باشیم.
وی گفت: عمر 50 درصد تجهیزات آب و برق دستگاههای ما بالای 25 سال است.
نظر شما