جلوی کانال‌هایی را که  بدون مجوز تبلیغ   می‌کنند،  می‌گیریم

خبرگزاری شبستان: دکتر موسویان با بیان اینکه ۱۶ بند هنجار و ناهنجار احصا کردیم، گفت: حقوق همه اقشار در این بند که به ایجاد فضای مجازی سالم، مفید و ایمن کمک می‌کند در نظر گرفته شده است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر سیدمرتضی موسویان، رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست خبری دهمین جشنواره و یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی رسانه‌های دیجیتال گفت: ساماندهی محتوا در فضای مجازی حایز اهمیت است. هر نشستی که برگزار می‌شود دغدغه همه عزیزان شرکت‌کننده و دارنده مسئولیت نابسامانی فضای مجازی است.

 

دکتر موسویان ادامه داد: مصوبه شورای فضای مجازی مبنی بر تلاش همه دستگاه‌ها برای ایجاد فضای سالم، ایمن و مفید از سوی وزارت فرهنگ با نمایندگی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با برنامه‌ای مدون در حال پیگیری است. اساسی‌ترین عاملی که می‌تواند این برنامه را موفق کند، فرهنگ‌سازی و کمک مردم است. بر اساس پژوهشی که در مرکز فضای مجازی کلید خورد و در جلساتی که در طول یک و نیم سال با حضور مسئولان به صورت هفتگی تشکیل شد و زیست‌بوم فضای مجازی چاره کار برای ایجاد فضای مجازی سالم، ایمن و مفید به طور کلی احصا شد.

 

وی خاطرنشان کرد: قرار بر این شد که پژوهش بزرگی انجام شود. ما فرصت را مغتنم شمردیم و ادامه مسیر عملیاتی شدن آنچه آغاز شده بود را کلید زدیم. با مطالعه روندهایی که در بحث تنظیم مقررات محتوا در سایر کشورها وجود دارد ما نشان‌دار کردن محتوا در فضای مجازی را برای اهداف مدنظرمان به عنوان ضرورت‌های غیر قابل گذشت برای ایجاد فضای مجازی سالم و مفید احصا کردیم.

 

رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مالکیت مادی و معنوی افراد در فضای مجازی شرط افزایش تولید در این فضا است، عنوان کرد: قانونگذاری و جرم‌انگاری تخلفات در فضای مجازی نیاز به معرفی هنجارها و ناهنجارها از طرف دولت دارد. در فضای مجازی مسئولیت محتوا برخلاف نشریات مکتوب بر عهده تولیدکننده محتوا است. برای مدیریت محتوا در فضای مجازی نیاز به قوانین متقن همچون کشورهای توسعه یافته کاملا ضروری است. فرد دارنده محتوا علاوه بر حمایت از سوی وزارت فرهنگ به واسطه مالکیتی که بر محتوا دارد مسئولیت را در زمینه پاسخگویی به مردم بر عهده دارد. این موارد اساسی به عنوان اعطای کدی به نام شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوا در وزارت فرهنگ شد. این کد به صورت انحصاری به همه بسترهای حاوی محتوا اعطا می‌شود.

 

دکتر موسویان اظهار کرد: برای اطمینان خاطر از اینکه مالکیت فرد بر روی محتوا قابلیت پشتوانه حقوقی دارد از تکنیکی به نام زنجیره بلوک استفاده خواهد شد. محتوا به برنامه ای داده می شود و هشتکی برایش ایجاد می شود که منحصر به فرد است مانند دفاتر رسمی که سند اسناد ترتیبی انجام می شود در اینجا هم هر کس زودتر محتوا را ثبت کند مالک محسوب می شود، این روش لیبیلینگ در همه جای دنیا وجود دارد و اعتبار یک محتوا را برای مخاطب مشخص می کند.

 

رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ با اشاره به اینکه در سایت ها لوگوی هوشمند به سایت داده می شود، بیان کرد: فرق لوگوی غیرفعال با لوگوی فعال این است که لوگوی فعال از سرورهای وزارت ارشاد خوانده می شود، به محض وقوع تخلف در لحظه امکان حذفش برای ما وجود دارد، در وب سایت‌ها و وبلاگ‌ها با لوگو روبرو هستیم. کانال ها در شبکه های اجتماعی دارای یک کد شامد فعال هستند. وقتی روی این کد کلیک می شود در محیط شبکه اجتماعی تمام مشخصات دارنده برای افراد مشخص می شود. وقتی 46 درصد کل جرایم در تلگرام رخ می دهد لزوم توجه مردم به اینکه یک کانال دارای شامد است یا نه ضروری است.

 

وی عنوان کرد: موجودیت دیگر نرم افزارهای چندرسانه‌ای هستند. تمام این نرم‌افزارها داری هولوگرام هستند. بیش از 190 هزار اپ بر روی اپ استورهای ما قابل دریافت هستند. اگر نرم افزارهای کاربردی شبکه های اجتماعی، سایت ها و وبلاگ ها را در نظر بگیریم، اگر همگی نشاندار شوند مردم با فضای امن، سالم و مفید مواجه هستند.

 

دکتر موسویان با بیان اینکه شامد را به سه روش صیانت می کنیم، گفت: مورد اول توسط خود مردم است، طرحی به نام فرهنگ یار تا یک ماه دیگر رونمایی می شود. زیرساختی با کمک هوش مصنوعی فاز اولش تمام شده، این زیرساخت به ما کمک می کند که واژه های ناهنجار را هویدا کند. ممیزین خبره ای هستند که با توجه به گزارش های مردمی تصمیم می گیرند در لحظه شامد را از محتوا می گیرند.

 

دکتر موسویان اظهار داشت: 14 هزار و 300 کانال، 49 هزار سایت و 53 هزار نرم‌افزاری که شناسنامه گرفتند، شامد دارند؛ امیدواریم تا پایان شهریور فرآیند اعطای نشان به اپ های موبایلی آغاز شود. 16 بند هنجار و ناهنجار را احصا کردیم. مردم باید با این 16 بند انس بگیرند. حقوق همه اقشار در این 16 بند دیده شده است.

 

رییس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد تصریح کرد: در زندگی واقعی آسیب‌هایی وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم در فضای دوم همه چیز پاک و سالم باشد. در فضای دوم هم باید یاد بگیریم کجا بایستیم، کجا برویم، کجا نایستیم و از چه استفاده نکنیم. اولین قدم نشان دار شدن محتوا است. هویت جعلی در فضای مجازی نباید وجود داشته باشد. ما به جد و همت بلند جلوی کانال هایی که دارند بدون مجوز تبلیغ می کنند، می گیریم. قانون به فردی که مجوز ندارد اجازه تبلیغ نمی دهد. ایجاد فضای سالم، مفید و ایمن شعار ما در دومین همایش سواد رسانه ای یازدهمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال و دهمین جشنواره رسانه های دیجیتال است.

کد خبر 653958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha