به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العراق الیوم، دانشگاه انگلیسی «آکسفورد» با همکاری موسسه مطالعات بین المللی «آرتیس» اولین دوره مطالعات تخصصی درباره عراق با هدف بررسی انگیزه های مبارزه میان عراقی ها و عناصر تروریستهای داعش را آغاز کردند.
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی درباره این مطالعات، نوشت: هدف اول از برگزاری آن، شناخت عوامل واقعی است که غیرنظامیان عراقی را به پیوستن به حشد شعبی (بسیج مردمی) و نیروهای داوطلب برای مبارزه با گروهک تروریستی داعش سوق می داد. همچنین این مطالعات انگیزه های عناصر تروریست برای بقاء و مبارزه حتی پس از درهم شکستن قوایشان در عراق را بررسی می کند.
«اسکات آتران» انسان شناس و معاون مدیر «آرتیس» به گاردین گفت: سه عوامل وجود دارد که انگیزه مبارزه در عراق است و این انگیزه ها بین پایبندی گروه قومی، دینی یا مذهبی و همچنین مجموعه ای از ارزش های مقدس یا قدرت معنوی و همچنین وجود مجموعه ارزش های که لازم به مناقشه نیست، متفاوت است.
هدف دیگر از مطالعات شناخت انگیزه هایی است که عناصر تروریستی داعش در سربازگیری و تحریک برای درگیری استفاده می کردند.
«استفان رایچر» پروفسور علوم روانشناسی در دانشگاه اندروز که از این مطالعات استقبال کرده است، بر اهمیت فهم و درک اصول روحی و روانی برای پیوستن به گروهک تروریست داعش تاکید کرد و گفت: امیدواریم که از مطالبی که در این تحقیقات و مطالعات به آن رسیده می شود، در غرب استفاده شود.
نظر شما