حجتالاسلام یوسف پوربهرام، مفسر و مترجم قرآن کریم در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص عید غدیرخم گفت: قبل از انقلاب اسلامی بسیاری از سنتها در جامعه ما متروک بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مجددا این سنت های خوب و حسنه احیا شدند که از جمله آنها 13 رجب، اعتکاف و بعضی از اعمال شب های ماه مبارک رمضان بود.
وی بیان کرد:مراسم عید غدیرخم در گذشته کم و بیش اجرا می شد و ما به مدت 2 روز برای تبریک این عید بزرگ به منازل علمای سید میرفتیم ولی بعد از انقلاب شکل تشکیلاتی به خود گرفت.
حجتالاسلام پوربهرام با بیان اینکه مسئله این است که وهابیت در همان صدر اسلام مسئله غدیرخم را مخفی کردند،تصریح کرد: اگر حق حضرت علی (ع) در آن روز غصب می شد قطعا غدیرخم نمی توانست زنده بماند برای اینکه این روز بزرگ زنده بماند،حضرت رسول اکرم (ص) در غدیرخم 20 صفحه خطبه خواندند لذا نقل حدیث را 100 سال ممنوع کردند.
وی اظهار کرد: بعدها گفتند جریان غدیرخم از این قرار بود که دو نفر از صحابه با حضرت علی (ع) یک درگیری خصوصی داشتند به همین دلیل آنها را در غدیرخم گرد آوردند که این مشکل را حل کنند. این مسئله را هر فرد ساده لوح و کم عقلی متوجه می شود که این جعل و تحریف تاریخ است.
حجت الاسلام پوربهرام افزود: این روز را نه تنها شیعیان بلکه اهل سنت هم باید جشن بگیرند. عقلای اهل سنت کشورمان هم این مسئله را پذیرفته اند و غدیرخم را به عنوان یک عید تلقی می کنند.
وی در خصوص مغفول ماندن سنت حسنه اطعام مومن در غدیرخم اظهار کرد: امروزه بزرگان دینی و عقلای جامعه ما فقط به تواشیح و همخوانی قرآن در صدا و سیما و مجالس اکتفا می کنند و مردم را با معرفت قرآن آشنا نمی کنند و به این مسئله مهم هیچ توجهی نشان نمی دهند. مقام معظم رهبری بر لزوم آشنایی با معارف قرآن تاکید دارند نه اینکه فقط علم تفسیر یاد بگیرند بلکه باید پیام خداوند را در قرآن کریم درک کنیم و وظیفه خود را در قبال پیام خداوند و مفهوم قرآن انجام دهیم.
این مفسر قرآن اظهار کرد: از همه متروکات بدتر همین مسئله است که به معرفت قرآن پی نبردیم. بزرگترین ضربه این است که مردم از قرآن هجرت کردند.
وی با اشاره به فرهنگسازی در این زمینه افزود: این کار من و شما نیست با اینکه من به عنوان مفسر و مترجم قرآن در جامعه مطرح هستم ولی فرهنگسازی این مسئله از عهده من خارج است، این کار عمومی است که از نماز جمعه ها گرفته تا صدا و سیما، رادیو و دارالقرآن ها همه باید در این زمینه اقدامات لازم را جهت فرهنگسازی انجام دهند چون همه این مراکز از مقام معظم رهبری حرف شنوی دارند و اطاعت ایشان را بر خود واجب می دانند باید از آنجا سرچشمه بگیرد و احیا شود. توجه به قرآن کریم توجه به مسئله غدیرخم است.
حجت الاسلام پوربهرام تصریح کرد: غدیرخم یک مسئله جزیی و روایی نیست بلکه یک مسئله قرآنی است، سورههای قرآن مانند مائده در مورد این مسئله مطرح شده است.
این مترجم قران کریم گفت: من کتابی تحت عنوان" غدیرخم رسولان "تالیف کردم که هر پیغمبری غدیرخم داشته باشد یعنی هر رسولی مکلف بوده که در نهایت، پیامبر بعد از خود را به مردم معرفی کند و از آنها تعهد بگیرد که اطاعت امر بعد پیامبری خود کنند.من به برادران اهل سنت هم گفته ام اینکه برخی از شما غدیرخم را مخفی می کنید اشتباه می کنید، غدیرخم یک مسئله بین المللی و بین الانبیایی است.
وی با اشاره به طراز شادی در دین مبین اسلام در عید غدیرخم افزود: در هر شادی چه در عید و چه در عروسی ها اگر انسان به حریم ممنوعه ها و خطوط قرمزهای اسلامی وارد نشود، مجاز است؛ ما باید شاد باشیم، بهشت هم همه اش شادی است.
حجت الاسلام پوربهرام تصریح کرد: در عالم مداحی که همه چیز را در غم و غصه خلاصه کردند آن هم زیاد مقبول نیست، گفته شده در شادی هایشان شادی و در غم هایشان غمگسازی کنید. اگر انسان به دستورات اسلام به درستی عمل کند هم دنیا و هم آخرتش خوش است.
این استاد آقران کریم در ادامه تصریح کرد: در دستورات دین مبین اسلام آمده است که در دعا کردن با معبود خود فقط آخرت را به زبان نیاورید بلکه برای دنیای خود نیز دعا کنید. خداوند ما را خلق نکرده که فقط در آزار و اذیت باشیم، کسی که در نمازش گریه می کند آن گریه سرد است، لذت است و غرق در شادی باطنی است نه غم و غصه ای که از روی ناراحتی باشد.
نظر شما