به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سید محمد حسینی، مدیرکل زندانهای گیلان امروز (20 شهریور) در نشست با اصحاب رسانه استان در ندامتگاه غرب گیلان با بیان اینکه نگهداری از زندانیان و ارتقا معنویت و اخلاق از وظایف اداره کل زندانها و اقدامات تربیتی است گفت: این اداره کل ضمن نگهداری صحیح از زندانیان و محکومان و برآورده کردن نیازهای زیستی، روانی و عاطفی آنها، موجب ایجاد امنیت و آرامش در جامعه میشود.
وی عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی را از عوامل موثر بر وقوع جرم دانست و تصریح کرد: ما موظف به دو نوع پیسگیری خاص جهت عدم بازگشت به بزه و پیشگیری عام هستیم.
حسینی ادامه داد: اصلاح و تربیت مجرمان و اجرای برنامهها و خدمات اصلاحی و تربیتی مهمترین محور فعالیت است تا ضمن توانمندی، موجب بازگشت سعادتمانه آنان به جامعه شود. در واقع تمام فعالیتهای زندان برای بازگشت مجدد مجرم به مسیر اصلی است.
وی تصریح کرد: تبعات عدم توانمندسازی مجرمان و اصلاح و تربیت گریبان جامعه را خواهد گرفت.
مدیرکل زندانهای گیلان با اشاره به اجرای فعالیتهای فرهنگی و مذهعبی در زندانها اظهار کرد: مبنای تمام فعالیتهای فرهنگی در زندان، قرآن، نهج البلاغه، معارف و احکام است.
وی تاکید کرد: فعالیتهای قرآنی در زندان چهره به چهره است و در همه زندانهای گیلان برنامههای قرآنی اجرا میشود.
حسینی فعالیتهای مذهبی را تاثیرگذارترین فعالیتها در زندان دانست و بیان کرد: زندانیان از لحاظ اخلاق، رفتار و سلوک بررسی شده و در صورت مثبت بودن به کمیسیون عفو معرفی میشوند.
دنبال اشتغال پایدار و مولد برای زندانیان هستیم
وی در ادامه به مبحث حرفه آموزی و اشتغال در زندان پرداخت و گفت: غنی سازی اوقات فراغت زندانیان از اهم فعالیتهاست تا دچار انحراف نشده و در مسیر درست گام بردارند.
مدیرکل زندانهای گیلان با بیان اینکه به دنبال اشتغال پایدار و مولد برای زندانیان هستیم اظهار کرد: همه این فعالیتها جهت تامین رفاه زندانی و خانوادهاش و جلوگیری از ارتکاب مجدد جرم و بازگشت به زندان است.
وی اضافه کرد: شاخصترین حوزه اشتغال در زندان شامل صنعت (مکانیکی، صافکاری)، صنایع دستی (قالی بافی، خیاطی، عروسک بافی، حصیر بافی)، دام و طیور (پرورش ماکیان، زنبور عسل، ماهیان گرم آبی و شترمرغ)، پرورش گل و گیاه و کشاورزی (برنجکاری و صیفی جات) است.
اشتغال بیش از ۲ هزار زندانی
حسینی با بیان اینکه 66 کارگاه اشتغال در زندانهای گیلان دایر شده است افزود: این تعداد کارگاه موجب ایجاد اشتغال برای بیش از 2 هزار نفر از زندانیان استان شده است.
وی تصریح کرد: 54 کارگاه با 17 رشته شغلی مربوط به زندان آقایان در سراسر استان است که صددرصد درآمد حاصل از این اشتغالها نصیب زندانیان میشود.
مدیرکل زندانهای گیلان با اشاره به آموزش قالی بافی در بند نسوان یادآور شد: کارگاه قالیبافی و سایر اشتغالها با جذب سرمایه گذار در چهارچوب دستورالعمل در زندانهای استان دایر و موجب اشتغالزایی زندانیان شده است.
بهره مندی 2 هزار و 302 نفر از زندانیان گیلان از کلاسهای آموزشی مهارت
وی آموزش را مهمترین رکن قبل از اشتغال دانست و گفت: آموزش برای زندانیان اجباری است و در تعامل تنگاتنگ با جهاد کشاورزی و فنی و حرفه ایی دورههای آموزشی مهارتی برای زندانیان برگزار میشود.
حسینی تا کنون 2 هزار و 302 نفر از زندانیان از کلاسهای آموزشی بهرهمند شده و گواهینامه مهارت از سازمان فنی و حرفهایی دریافت کردند.
نظر شما