به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حسن رمضانی عصر امروز (20 شهریور) در این مراسم با بیان اینکه حولهبافی روستای خراشاد فروردین ماه امسال در فهرست ملی شده است، اظهار کرد: باید از مردان و زنانی که برای حفظ این هنر صنایع دستی تلاش کردند قدرانی کنیم.
وی با ابراز گلایه از از تغییر سبک معماری بومی در روستاها، افزود: هنرهای سنتی در فضاهای بومی رشد پیدا می کند و هنر توبافی( حوله بافی) از فضا و معماری های بومی به دست ما رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با درخواست از بخشدار، شورای اسلامی و دهیار روستای خراشاد برای اینکه اجازه ندهند این روستا تبدیل به نوفل لوشاتو شود، گفت: باید بین روستاهای خراسان جنوبی و شمال کشور تفاوت باشد و ساخت خانههایی با سقف شیروانی در روستاهای استان معضلی شده چرا که سقفهای شیروانی برای مناطق شمالی کشور که بسیار پر باران هستند کاربرد دارد نه برای مناطقی که بسیار کم باران است.
رمضانی با تاکید بر اینکه نباید ارزشهای معماری سنتی و بومی این منطقه به فراموشی سپرده شود، ادامه داد: متاسفانه از خودبیگانگی دامن ما را فرا گرفته و در برخی از روستاها خراسان جنوبی ساختار خانه های کاهگلی و بومی به خانه های با سقف شیروانی و نمای سنگ گرانیت تغییر پیدا کرده است.
وی بر لزوم مبارزه با آفت تغییر سبک معماری بومی تاکید کرد و افزود: باید به ریشه های فرهنگی خود برگردیم و نگذاریم شناسنامه روستاهای استان و روستای خراشاد با معماری های جدید و غربی مخدوش شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه ثبت ملی حوله بافی روستای خراشاد آغاز راه است، گفت: امیدواریم با تلاش و همراهی مردم این روستا تبدیل به روستای جهانی حوله بافی شود.
نظر شما