آمادگی ۲۳ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد برای همکاری در اجرای طرح «شامد»

خبرگزاری شبستان: دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: ۲۳ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد کشور و همچنین کانون‌های تخصصی، دانشگاهی و مراکز دیجیتال زیر مجموعه این ستاد، آماده همکاری برای اجرای طرح شامد و گفتمان‌‏سازی سواد رسانه‌‏ای هستند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی در همایش فعالان سواد مجازی سراسر کشور که20 شهریورماه در محل «باغ زیبا» تهران برگزار شد، گفت: امام جواد (ع) می‌فرمایند "ملاقات برادران دینی مایه رشد و بالندگی اندیشه آنان می‌شود" بنابراین برگزاری این نشست‌ها و هم‌اندیشی‌ها می‌تواند ضمن ایجاد هماهنگی‌های بیشتر میان فعالان فرهنگی کشور، در حوزه سواد رسانه‌ای نیز زمینه‌ساز دستیابی به آثار و برکات فراوانی شود.

 

وی افزود: امروز در دنیایی بسر می‌بریم که انسا‌ن‌ها با بحران‌های بسیاری روبرو هستند هرچند بیشترین توجه سیاستمداران جهان به بحران‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی است در حالی که تمامی آن‌ها در بحران اخلاقی ریشه  دارند و توجه اصلی پیامبران الهی نیز به حل همین بحران اخلاقی بوده است، بنابراین باید با برپایی چنین نشست‌هایی برای حل بحران اخلاقی و تعالی جامعه تلاش کرد و ارتقاء سواد رسانه‏‌ای گامی است در این راستا.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور یادآور شد: رنگین‌کمانی از اطلاعات و محتوای خوب و بد در فضای مجازی وجود دارد که بسیاری از ما نسبت به آن منفعل بوده‌ایم وبه موقع چاره اندیشی نکرده ایم.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آیه «فَلْيَنْظُرِ الْإِنْسانُ إِلي طَعامِهِ» (سوره مبارکه عبس، آیه 24) گفت: نگاهی به آیات قبلی این سوره نشان می‌دهد که خداوند ما را متوجه روز قیامت می‌کند بنابراین توصیه این آیه صرفا به یک نگاه ظاهری نیست بلکه انسان باید به منبع یک غذا و حلال و حرام بودن آن توجه عمیق کند، البته این آیه منحصر به غذای جسمانی نیست بلکه شامل غذای روحانی نیز می‌شود. پس اگر می‌خواهیم غذایی برای خود، خانواده و فرزندان‌مان انتخاب کنیم باید به منبع تولید آن و حلال و حرام بودن و میزان مصرف آن توجه کنیم. خواه این غذا جسمانی باشد خواه روحانی.

 

سواد رسانه‌ای یک نوع رژیم غذایی است

ارباب سلیمانی با بیان اینکه باید به میزان و کیفیت غذای روحانی در فضای مجازی به دقت توجه کنیم و در این عرصه منابع سالم را در اختیار خانواده‌ها و فرزندان‌مان قرار دهیم، گفت: مجهز شدن به سواد رسانه‌ای به ما کمک می‏کند که در این فضا چگونه و چه نوع غذایی را برای خود انتخاب کنیم، در واقع سواد رسانه‌ای یک نوع رژیم غذایی است که به ما چگونگی انتخاب صحیح در فضای مجازی را می‌آموزد و ما را در برابر آسیب‏ها واکسینه می‏کند.

 

وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از کاربران فضای مجازی با آداب و دانش و سیر و سلوک در این فضا آشنا نیستند و به همین دلیل در معرض آسیب‌های آن قرار می‏گیرند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه ما به عنوان مسئولان و فعالان فرهنگی رسالت سنگینی نسبت به کاربران فضای مجازی داریم، خاطرنشان کرد: چتر فضای مجازی هم اکنون همه جا را در بر گرفته است و اینکه گفته می‌شود 25 هزار روستای کشور دارای اینترنت پرسرعت هستند در صورت مدیریت صحیح فضای مجازی خبر خوشایندی است.

 

ارباب سلیمانی با اشاره به آیه 36 از سوره مبارکه اسراء، اظهار کرد: از ما در روز قیامت نسبت به تمام امکانات و ابزار شناختی که در اختیار داریم، پرسش‌ می‌شود.

 

فعالیت روزانه  2 میلیون نفر در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد

وی با اشاره به تأسیس اولین کانون فرهنگی هنری در 25 سال پیش و با حضور آیت‌الله مهدوی کنی، گفت: طی این مدت، 23 هزار کانون‌ فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور تأسیس شده‌اند که ظرفیت ارزشمندی با حضور نسل نوجوان و جوان برای کشور فراهم آورده‌اند به گونه‌ای که امروز در این کانون‌ها، 2 میلیون نوجوان و جوان نقش‌آفرین هستند که 41 درصد آنان را بانوان تشکیل می‌دهند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، اولویت‌بندی در مدیریت فضای مجازی و سواد رسانه‌ای و استفاده حداکثری از نخبگان فرهنگی را در راستای اجرای طرح «شامد» مورد اشاره قرار داد و افزود: من به عنوان مسئول ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، همکاری این کانون‌ها را برای اجرای این طرح اعلام می‌کنم و برای برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه فضای مجازی و سواد رسانه‌ای دراین کانون‌ها آمادگی داریم.

 

 

ارباب سلیمانی ادامه داد: علاوه بر کانون‌های عادی فرهنگی هنری مساجد، کانون‌های ویژه‌ای مانند 200 کانون دانشگاهی در سطح کشور فعال هستند و همچنین با همکاری شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، حدود ۴۳۰ کانون فرهنگی هنری در مصلی‌های نماز جمعه سراسر کشور تأسیس شده است.

 

وی با اشاره به فعالیت‌ ضعیف شبکه فرهنگی در روستاهای کشور، خاطرنشان کرد: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در 12 هزار روستا تأسیس شده‌اند که می‌توانند شبکه یکپارچه‌ای برای ساماندهی فعالیت فرهنگی در روستاها باشند.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت 200 مرکز دیجیتال و 720 کانون تخصصی در 22 رشته در کشور، گفت: تمام ظرفیت کانون‌های عادی، تخصصی، دانشگاهی و مراکز دیجیتال کمک و بازویی در راستای اجرای طرح شامد محسوب می‏شوند.

 

ارباب سلیمانی در بخش پایانی سخنان خود، تربیت مربیان حاذق در حوزه فضای مجازی و سواد رسانه‌ای را ضروری دانست و گفت: تربیت چنین مربیانی و استفاده از دانش و تجربه آنان نقش مؤثری در استفاده صحیح کاربران از فضای مجازی دارد.

 

بنا بر این گزارش، شامد یا همان شناسه الکترونیکی محتوای دیجیتال، طرحی است که در ابتدا به عنوان راهی برای ساماندهی پیامک‌های انبوه در مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد و پس از آن برای ساماندهی فضای دیجیتال اعم از نرم افزار و محتوا و حالا هم در مورد کانال‌های تلگرامی به کار گرفته شده است.

 

 

 

کد خبر 655174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha