نت نوشته فارسی من در دانشگاه سالزبورگ تدریس می شود/ ام اس صبر و تحمل مرا زیاد کرده است

خبرگزاری شبستان: این آهنگساز با اشاره به اینکه ۳۵ سال است که بیماری ام اس دارم ولی هیچ وقت حالم آنقدر بد نشده است که نتوانم کاری کنم،گفت: نت نوشته موسیقی به زبان فارسی من در موسیقی مدرن دانشگاه سالزبورگ تدریس می شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست اینتر ارکستر تهران به رهبری نادر مشایخی به نفع بیماران ام اس ظهر امروز چهارشنبه 22 شهریور با حضور نادر مشایخی، رهبر اینتر ارکستر تهران، عبدالحسین هوشمند، مدیرعامل انجمن ام اس، آسیه مزینانی، معاون فرهنگی و هنری خانه هنرمندان ندا سورمه، طراح لباس هنری و محمد عباسی در خانه هنرمندان برگزار شد.

 

در این نشست نادر مشایخی، رهبر اینتر ارکستر تهران درباره بیماری ام اس و ناشناخته بودن این بیماری در جامعه گفت: خیلی ها از ام اس چیزی نمی دانند یا آن را مرگ تدریجی می دانند، ام اس برای کسانی که فامیل یا همکار فرد مبتلا به این بیماری سوءتفاهم پیش می آورد؛ خیلی ها نمی دانند ام اس چیست، هیچ اتفاقی در ظاهر بوجود نمی آید اما یک سری مشکلاتی دارد و نمی شود گفت فرد خوب است یا بد، این هم قابل حل است، ام اس درجات مختلفی دارد.

 

وی در رابطه با اجرای کنسرت برای مبتلایان به ام اس گفت: به اعتقاد من و دکترم در اتریش که گفت خدا را شکر که کارت موسیقی است، بر این بیماری استرس کاری نه؛ استرس عاطفی شدیدی تاثیر می گذارد، هر دفعه من استرس عاطفی دارم حمله آغاز می شود، این مسئله را چگونه می شود از بین برد که بتوانم خودم را آروم کنم باید خودم را مشغول کنم که به دنیای دیگر بروم، موسیقی باعث می شود استرس عاطفی من از بین برود، دنیای من دنیای اصوات است و آرام ترین زمان در زندگی من است.

 

این هنرمند پیشکسوت اظهار داشت: من 35 سال است ام اس دارم ولی هیچ وقت حالم آنقدر بد نشده است که نتوانم کاری کنم؛ در خیلی از کارها مکانیکی ضعف پیدا می کنم اما  از لحاظ تفکری هیچ مشکلی برای آدم پیش نمی آید، این یک نکته مثبت است.

نادر مشایخی درباره ساخت تیزری درباره بیماری  ام اس گفت: این تیزر درباره این است کسانی که کار هنر می کنند چگونه درباره ام اس فکر می کنند نه اینه ما دلمان برای کسی که ام اس دارد بسوزد،نه؛ کسی که ام اس دارد نیاز به دلسوزی ندارد بیشتر درباره اینکه در زندگی فرد مبتلا به ام اس می شود همکاری کرد و نکرد.

 

وی افزود: استرس عاطفی در خانه زیاد اتفاق می افتد، خیلی ها بیماری شان را نمی گویند اینکه من بگویم ام اس دارم راحت هستم، این بهتر است این اتفاق این گونه نیست که به این سادگی که من مریضم و طلب محبت کنم، نیست.

 

استاد مشایخی درباره نت نویسی موسیقی به خط فارسی  در اتریش گفت: این کار را سال 95 میلادی انجام دادم، نت یعنی یادداشت؛ از نقوش هایی که در خط فارسی هست گفتم استفاده کنم خط فارسی نقطه و اعراب دارد آن طوری که من موسیقی کار می کردم من می توانستم با این خط خودم را ابراز کنم و بدون هیچ مشکلی این قطعه در اروپا اجرا شده است؛ کتابخانه ملی اتریش این نت را از من خرید که این قطعه در اتریش نوشته شده است مهم این بود که در سالزبورگ در موسیقی مدرن تدریس می شود که این گونه هم می شود خودمان را با موسیقی ابراز کنیم.

 

استاد مشایخی همچنین درباره موسیقی اجرایی اش گفت: من با این ارکستر به صورت بریکولاژ کار می کنیم و نت ندارم و نت را بر اساس حرکات همان موقع می فهمم، کایرانومی است؛ کایرانومی در مصر باستان اتفاق افتاده و فراموش شده است من فکر کردم در ایران خیلی جالب است و از لحاظ فرهنگی به ما نزدیک است.

 

این رهبر ارکستر اظهار داشت: اینتر ارکستر خود را معطوف به موسیقی کلاسیک نمی کند بلکه این افراد سمفونیک خود را با سازهای دیگر تفکر دیگر بخصوص ایران همجواری می کند، این در وهله اول خیلی مشکل است که موسیقی موتزارت چه ربطی به تار دارد من این کار را نمی کنیم، موسیقی قرن 17 است سازهای قرن 17 اروپا به سازهای ایرانی شبیه است؛ ما سعی می کنیم این تفکر ایرانی را در موسیقی جستجو کنم، من ایرانی چگونه موسیقی را دریافت می کنم مسئله اساسی برای من همین است یکی از مشکلات مهم در موسیقی ایران همین است.

 

وی تصریح کرد: یک سری موسیقی را در این 50 سال یاد گرفتند و آن را تدریس می کنند؛ جوان ها در دانشگاه چیزی یاد نمی گیرد آنچه در دانشگاه ایران تدریس می کنند، فاجعه است.

 

این رهبر ارکستر و آهنگساز اظهار داشت: موسیقی جنبه عاطفی صداست؛ ابرازی که طرف با اصوات می کند را آدم باید یاد بگیرد، موسیقی وقتی پیش می آید که نمی خواهید بگوید عواطف را با صوت می خواهید ابراز کنید. اگر بر روی قطعه ای اسم می گذارند یک چیز بی ربط است. ما با اصوات یک جنبه عاطفی را ابراز می کنیم جنبه عاطفی که تنها با اصوات بیان می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: در موسیقی باروک افرادی با فیگور حرف زده اند، باخ با موسیقی حرف زده است و سعی کرده است یک چیز بخصوص را ابراز کند فرم باروک رتوریک است، فن بیان نیست.

 

نادر مشایخی همچنین گفت: موسیقی کلاسیک در ایران در 50 سال اخیر یک سوءتفاهم است.

 

وی با بیان اینکه  ام اس صبر و تحمل من را زیاد کرده است،گفت: خرد انسانی یعنی صبوری؛ انسان وقتی صبوری می کند یاد می گیرد مشکلات زندگی را حل کند.

کد خبر 655454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha