به گزارش خبرگزاری شبستان، این کتاب 154 صفحه ای به همت معاونت مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها از کتاب "منیة المرید فی آداب المفید و مستفید" به نویسندگی زین الدین بن علی معروف به شهید ثانی و شرح و ترجمه سید محمدباقر حجتی، برگرفته شده است.
این کتاب در سه فصل تدوین شده و فصل اول آن در سه بخش تنظیم شده که اولین بخش درباره آداب و وظایف معلم و دانشجو نسبت به خود، دومین بخش درباره آداب و وظایف معلم و دانشجو در درس و دیگر اشتغالات است.
فصل دوم کتاب نیز در سه بخش نظام یافته که اولین بخش آداب و وظایف معلم نسبت به خود، بخش دوم آداب و وظایف ویژه معلم با دانشجویان و آخرین بخش از این فصل به آداب ویژه معلم در تدریس و جلسات درسی می پردازد.
فصل سوم این اثر به آداب و وظایف ویژه دانشجویان اختصاص دارد که در بخش اول درباره وظایف دانشجو نسبت به خود، بخش دوم آداب و آیین زندگی دانشجو با استاد و راهبر و پیشوای خود و وظایف ضروری وی در بزرگداشت حرمت استاد و بخش پایانی به آداب و وظایف دانشجو در دانش آموختن و قرائت درس و تکیه گاه های او در رابطه با استاد و رفقا و هم درس ها پرداخته است.
بنا بر گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، در بخشی از این کتاب آمده است: عده ای به جای آن که در سایه علم ودانش، بیش از پیش با خدا آشنا و به او نزدیک شوند، این علم بر بعد مسافت و دوری آنها از خدا افزوده و آنان را دچار سخت دلی و تیرگی درون ساخته است، با اینکه می بینیم خداوندی که راستین ترین گوینده است راجع به علما و دانشمندان در قرآن می فرماید:در جمع بندگان الهی ، صرفا علما و دانشمندانند که خداشناس واقعی هستند و از او بیمناکند.
علت عدم موفقیت مساعی علما و سایر موانعی که راه وصول به کمال را مسدود می سازد آنست که چنین افرادی نسبت به امور مهم مربوط به تعلیم و تربیت و شرایط لازم، ضروری و اوضاع و احوال مناسب، اخلاق و سهل انگاری را روا داشتند و در رعایت ضوابط تعلیم و تعلم مسامحه کرده اند.
پایان پیام/
نظر شما